کد خبر 192872
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۲

چین امروز به عنوان دومین قدرت اقتصادی جهان است اما آلودگی، معضلی است که این کشور را با چالش بسیار بزرگی برای اثبات قدرت اقتصادی خود روبرو کرده است.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، یک مؤسسه تحقیقاتی پیش بینی می کند که چین در سال 2019 به لحاظ اقتصادی آمریکا را پشت سر خواهد گذاشت.

مؤسسه تحقیقاتی "گلوبال تایمز" اعلام کرد: چین طی شش سال آینده یعنی تا سال 2019 از اقتصاد آمریکا پیش خواهد افتاد و وضعیت بین المللی این کشور نیز تا سال 2049 یعنی صدمین سال تاسیس این جمهوری از آمریکا فراتر خواهد رفت.

اما در عین حال گلوبال تایمز وضعیت سلامت ملی چین را در شرایط خوبی نمی داند و در این باره می نویسد: این کشور  به لحاظ سلامت در رتبه یازدهم در بین کشور جهان قرار دارد که این رتبه  پس از کاستاریکا است.

این کشور پس از هند یکی از کشورهای بزرگ تولید کنننده آلاینده ها در جهان است. اما ظاهرا این آلوده کنندگی علاوه بر اینکه دغدغه‌ای برای جهانیان بوده گریبان شهروندان خود این کشور را هم گرفته است.

در آخرین بر آورد اعلام شد که تنها یک درصد مردم شهرهای این کشور از هوای پاک بهره‌مند هستند. لذا در حالی که دومین اقتصاد بزرگ جهان به پیش می‌رود، از خود توده ای از دود برجای می گذارد.

آلودگی در چین در روزهای اخیر به سطح خطرناکی رسیده و دهها شهر این کشور زیر ضخامتی از دود و مه هستند و این آلودگی 40 برابر بیش از استاندارد سازمان بهداشت جهانی است.
 
این آلودگی بر بیش از 100 میلیون شهروند کشور از پکن تا گیانگ تاثیر منفی داشته است و از کارخانه ها خواسته شده تا تعطیل کنند و از مردم نیز خواسته شده تا در منازل خود باقی بمانند.
 
شدت آلودگی در چین به حدی است که صدای رسانه های دولتی این کشور نیز در آمده است. برای اولین بار دولت کمونیست به رسانه های این کشور اجازه داد تا درباره این معضل بنویسند. در واقع این کشور هم مانند کشورهای دیگری که صنعتی شده اند خسارت هایی را به  محیط زیست وارد کرده است. سرعت رشد اقتصادی چین آلودگی بی سابقه ای  را داشته است و به گفته وزارت بهداشت این کشور  این آلودگی سبب افزایش بیمارهایی از جمله سرطان شده است و این آلودگی سالانه صدها هزار نفر را به کام مرگ می فرستد.
 
لی وویی، از ساکنان روستای شیانگنان کسی است که همسرش به بیماری سرطان دچار شده است. این شهروند چینی بر این باور است که شوهرش در اثر آلودگی هوا به سرطان ریه مبتلا شده است. آلودگی که از دود ناشی از کارخانه های شیمیایی بوده است.

 
     

کار ار، از ساکنان روستای شیانگنان مبتلا به انفارکتوس مغزی شده است. او نیز بر این باور است که این بیماری ناشی از یک کارخانه مواد شیمیایی است که در همان نزدیکی ها قرار دارد.


 
 
بسیاری از روستایی ها در این منطقه از بیماری های قلبی، تنفسی و پوست و بیماریهای مربوط به گردش خون رنج می برند و این آلودگی سبب بیماریهای گوناگون سرطان و مرگ بسیاری شده است.
 

   

در تصویر فوق دونگ چونگ شین از روستای دونگ تان در حال شستن ریشه های نیلوفرهای ابی در یک رودخانه آلوده از فعالیت کارخانه شیمیایی جینهوآرون در زکو است. دونگ یک مجمع ماهی پرورش داشته اما به سبب آلودگی رودخانه آن را تعطیل کرده است. در نتیجه  آلودگی این رودخانه تمامی ماهیهای این مرد مرده اند و مرکز پرورش ماهی هم تبدیل به یک مرداب شده و اکنون تنها چیزی که در آنجا می روید نیلوفر های آبی است.
 
برخی از روستایی ها در اطراف مناطق صنعتی کودکان خود را از منطقه سکونت دور می کنند تا دچار بیمارهای مهلک نشوند.
 

 

یک روستایی دیگر در شیانگنان در حال پاک کردن گردو غبار از روی قاب عکس نوه خود است. این کودک به خاطر آلودگی از روستا دور شده است تا از بیمارهای ناشی از آلودگی کارخانه شیمیایی در امان بماند.
 
اینها نمونه ای از آلودگی های مناطق صنعتی در چین در کنار آلودگی های شدید صوتی، آبی و هوایی هستند. به طوریکه امروزه مسئولین مدارس چین ورزشهای همگانی  را هم مجبور هستند تا در کلاس ها انجام دهند.
 
آلودگی مرز نمی شناسد
این واقعا درست است که در جهان امروز مرزها بی معنی است. اما در مورد آلودگی که سیال بودن آن بسیار بالاست این مسئله به تاریخ آلودگی باز می گردد و پدیده امروزی نیست.
 
امروز کشورهای آلوده علاوه براینکه بر مردم خود آسیب وارد می کنند بلکه دیگر کشورها را هم تحت تاثیر قرار می دهند.  یعنی آلودگی معضلی نه ملی بلکه مشکلی بشری و فراملی است. در خصوص چین هم این موضوع صدق می کند و آلودکی این کشور  به سواحلی شرقی چین هم رسوخ کرده است.
 
 در حدود 9 هزار نفر در کوههای دور دست اورگون کالیفرنیا از این امر خسته شده اند و گروهی از محققان ابرهای آلوده را نظارت و درباره آنها تحقیق می کنند.
 
این مکان نظارت و ارزیابی از سوی "دان جافه" پرفسور مسائل جوی - شیمیایی و محیطی در دانشگاه بوتل واشنگتن اداره می شود.  وی 16 سال از عمر خود را به بررسی انتقال هواهای آلوده صرف کرده است. تحقیقات ویژه وی درباره انتقال این آلودگی از چین به  بقیه کشورهای آسیایی و عبور آن از اقیانوس آرام و حرکت آن به سوی سواحل غرب آمریکا بوده است.
همانطور که جافه توضیح می دهد و عبارت معروفی است آلودگی مرز نمی شناسد و به این معنی است که این پدیده می تواند در سراسر جهان در حرکت باشد.
 
در حالی که پیشرفت فناوری های نوین در حال آسان تر ساختن زندگی شهروندان است ضایعات تولیدی آنها آرام اما پیوسته در حال آلوده ساختن محیط زندگی ما هستند. در این بین هر چه اقتصاد کشورها از قدرت بیشتری برخودار باشد سهم آن در آلوده سازی محیط زیست بیشتر است و مورد چین از همین مسئله پیروی می کند و این کشور امروز یکی از آلوده کننده ترین هاست و دو شهر از آلوده ترین شهرهای جهان را در خود جای داده است.
 
آلوده ترین شهرهای جهان

 با وجود اینکه بیشتر شهرهای جهان درگیر چالش های مربوط به آلاینده های شهری هستند برخی از آنها اوضاع وخیم تری دارند و روز به روز وضعیت وخیم تری پیدا می کنند. اما بیشتر این شهرها در مناطق توسعه نیافته و در حال توسعه قرار دارند.  شهرهایی که  به صورت نامتقارن و طی چند سال مملو از جمعیت شده اند در حالی که هیچ وقت برنامه ریزی مناسبی برای ایجاد زیرساخت هایی که زندگی شهروندان جدید را مدیریت کند در آنها دیده نشده است.
 
تعداد زیادی از این شهرهای آلوده در کشور چین قرار دارد، این موضوع می تواند نشان دهد که چرا به تازگی مقامات چینی به دنبال راه حل های متنوع شهری افتاده اند.
 
لینفن
این شهر در حاشیه رودخانه "فن" قرار گرفته و بر اساس آمارهای متعدد آلوده ترین شهر جهان است. بر اساس گزارش مجله تایم ۳ میلیون نفر جمعیت این شهر در محیطی زندگی می کنند که به شدت با غبارهای مربوط به زغال سنگ آلوده شده است چرا که این شهر در نزدیکی چندین معدن زغال سنگ رسمی و غیر قانونی قراردارد.
 
هوایی که به علت سوزاندن زغال سنگ به شدت سمی شده به صورت مرتب شهروندان این شهر را با علائم بیماری های ریوی و قلبی به مراکز درمانی می فرستد. شدت این آلودگی هوا به حدی است که یک فرد غیر ساکن در این شهر تنها چند دقیقه می تواند هوای آن را تنفس کند و به سرعت دچار تهوع و سرفه می شود.
 
تیایینگ
این شهر که در منطقه شمالی چین واقع شده یک شهر صنعتی مهم به شمار می رود اما هوای آن با آلاینده های فلزی پوشیده شده است. علت این موضوع پایین بودن کیفیت سیستم نظارتی و قدیمی بودن فناوری هایی است که در کارخانه های اطراف این شهر به کار گرفته شده اند و در نتیجه آب آشامیدنی شهر به شدت آلوده است. نزدیک به ۱۴۰ هزار نفر از ساکنان آن در یکی از آلوده ترین شهرهای جهان شرایط بدی را تجربه می کنند. بر اساس گزارش «گلوب اند میل»  ریسک ابتلا به بیماری های داخلی و قلبی و همچنین ضایعات مغزی مانند از دست دادن حافظه یا تشنج و امثال مشابه آن در این شهر بسیار بالاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس