به گزارش مشرق به نقل از مهر، بانک مرکزی در بخشنامه ای به مدیران عامل بانکها با اشاره به بخشنامه شماره 122342/91 مورخ 10/5/1391، جدول تسهیلات و تعهدات کلان را برای آنها ارسال و اعلام کرد: از پایان بهمن ماه 1391 تسهیلات و تعهدات کلان آن بانک مطابق با جدول مذکور در قالب فایل Excel در مقاطع زمانی ماهانه و حداکثر ظرف مدت یک هفته پس از پایان هر ماه به بانک مرکزی ارسال شود.
در همین حال، چنانچه یک شخص حقیقی یا حقوقی بیش از یک فقره تسهیلات و تعهدات دریافت نموده باشد، می بایستی هر فقره از آن به تفکیک و در ردیفهای متوالی به صورت ذینفع واحد ذکر شود.
خالص تسهیلات و تعهدات می بایستی مطابق با ماده 3 آیین نامه و تبصره های آن منظور شو. توضیح اینکه تسهیلات شامل سود دریافتنی و وجه التزام تاخیر تادیه دین نیز می شود.
ضمنا برای محاسبه خالص تسهیلات و تعهدات به هر ذینفع واحد، لازم است مبلغ تسهیلات و تعهدات با ضریب یک اعمال شود.
در مورد شرکتهایی که موسسه اعتباری مالک تمام یا بخشی از سهام آنها می باشد، لازم است قیمت تمام شده سهام مزبور نیز در محاسبه مجموع خالص تسهیلات و تعهدات مربوط به آن لحاظ شود.
در صورت عدم اعطا/ایجاد تسهیلات و تعهدات کلان به شرکت های فوق، درج قیمت تمام شده سهام در هر مقطع الزامی است.
ستونهای مربوط به "تسهیلات و تعهدات مستثنی" می بایستی بر اساس ماده 9 آیین نامه تکمیل گردد. نوع روابط شامل: مالکیتی، مدیریتی، مالی، کنترلی و سایر می باشد. آستانه گزارش دهی تسهیلات و تعهدات کلان، قبل از کسر تسهیلات و تعهدات مستثنی است.