به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، سرهنگ جواد جهانشیری در این باره گفت: متاسفانه همراه با پیشرفت اینترنت و کاربردی شدن آن در زندگی شهروندان، عدهای از سودجویان نیز اقدام به سوءاستفاده از این محیط کرده و اقدامات مجرمانهای را در آن انجام میدهند.
وی با اشاره به پروندهای که چندی پیش توسط ماموران فتای یکی از استانهای کشور کشف شد، اظهارکرد: در این شیوه فرد کلاهبردار که از هکرها و برنامهنویسان حرفهای حوزه وب به شمار میرفت، با حضور در کانالهای گفتوگو و سایتهای دارای مضامین مستهجن، خود را دختری معرفی میکرد که قصد برقراری رابطه نامشروع با دیگران را دارد.
رییس پلیس فتای استان بوشهر اضافهکرد: این فرد پس از جلب اعتماد افراد در محیط گفتوگو (چت)، تصاویری که مربوط به خود نبوده را به کاربران ارسال میکرده و از آنان میخواسته که این تصاویر را در سیستم خود ذخیره کنند.
جهانشیری با بیان اینکه این تصاویر آلوده به ویروس طراحی شده توسط خود متهم بود، اظهارکرد: سیستم کاربران پس از ذخیرهکردن این تصاویر، آلوده به این ویروس شده و پس از آن تمامی اقدامات انجام شده به وسیله سیستم کاربر به رایانه مالباخته منتقل میشد.
به گفته وی، فرد کلاهبردار با سوءاستفاده از این شیوه میتواند از تراکنشهای بانکی کاربران سوءاستفاده کرده و اقدام به خالیکردن حساب آنان کنند.
وی افزود: متهم در این شیوه امکان دسترسی به اطلاعات ذخیره شده روی هارد دیسک کاربران را پیدا کرده و میتوانست از این تصاویر نیز سوءاستفاده کند.
جهانشیری با اشاره به کلاهبرداری از این شیوه، خاطرنشان کرد: راه پیشگیری از این قبیل حوادث ساده است. بنابراین کاربران به هیچ عنوان نباید با افرادی که شناختی از آنان ندارند، در فضای مجازی به گفتوگو و تبادل داده بپردازند.
رییس پلیس فتای استان بوشهر خاطرنشان کرد: توجه و رعایت مسائل اخلاقی و واردنشدن به سایتهای دارای مضامین مستهجن نیز از مواردیست که حتما باید به آن توجه کرد، چرا که برخی از این سایتها دارای ویروسهایی هستند که صدمات و خسارات جبرانناپذیری را به کاربران وارد میکند.
رییس پلیس فتای استان بوشهر نسبت به شیوه جدید کلاهبرداری اینترنتی از طریق اتاقهای گفتوگوی اینترنتی هشدار داد.