به گزارش مشرق، سرهنگ اصغر محبی در گفتگو با مهر با هشدار به هموطنان در مورد نقل و انتقال وکالتی خودرو، گفت: بر اساس قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، شهروندان برای هر نقل و انتقال خودرو ابتدا باید به پلیس راهور مراجعه کرده و تا زمانی که پلاک تعویض نشود نقل و انتقال قانونی نیست. متاسفانه دیده شده است که برخی فروشندگان ابتدا به دفترخانه ها مراجعه و با گرفتن وکالت اقدام به خرید خودرو می کنند.
وی افزود: البته این روش غیرقانونی نیست اما چندین اشکال بسیار مهم دارد. مهمترین مشکل این است که تمام نمرات منفی، تخلفات و شکایات بر عهده فردی است که پلاک به نام او صادر شده است. اگر فروشنده وکالت دهد و خریدار تعویض پلاک نکند تمامی تخلفات به نام فروشنده ثبت می شود. دیده شده که برخی خریداران به صورت عمدی یا سهوی پس از دریافت وکالت نامه اقدام به تعویض پلاک نمی کنند که این امر مشکلاتی را برای فروشنده بوجود می آورد.
به گفته رئیس اداره حقوقی پلیس راهور، در مواردی خریدار با فروش وکالتی خودرو و دریافت تمام پول خودرو سرقتی یا دارای مشکل را به خریدار فروخته است. خرید و فروش وکالتی عملا نقض ماده 29 قانون است و متاسفانه برخی پس از دریافت وکالتنامه به دلیل دلالی و واسطه گری اقدام به تعویض پلاک نمی کنند که این موضوع مشکلاتی را بوجود می آورد.
وی به فروشندگان خودروهشدار داد در صورتی که اطمینانی از خریدار ندارند و او را نمی شناسند از دادن وکالت نامه خودداری کنند. همچنین خریداران نیز که هیچ شناختی از فروشنده ندارند از نقل و انتقال وکالتی خودداری کنند چرا که ممکن است فروشنده خودرویی را با اتاق تعویضی یا قطعات تعویض شده به فروش برساند که این موضوع در مراکز تعویض پلاک مشخص شده و مشکلاتی را برای فرد خریداری به وجود می آورد.
محبی تاکید کرد: نقل و انتقال خودرو در کمتر از 2 ساعت در مراکز تعویض پلاک انجام می شود و افراد بدون هیچگونه نگرانی می توانند اقدام به خرید و فروش خودروها پس از تعویض پلاک کنند.
رئیس اداره حقوقی پلیس راهور با هشدار به خریداران و فروشندگان خودرو در مورد نقل و انتقال وکالتی، گفت: تردد با پلاک صاحب قبلی هنگام فروش وکالتی مشکلاتی را برای فروشنده خودرو بوجود می آورد.