به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، این افزارهها به منظور تسهیل در تراکم امواج رادیویی جهت بهبود عملکرد تلفنهای همراه و سایر افزارههای قابل حمل طراحی شدهاند.
این پژوهشگران افزارههایی به نام مشددهای نانوالکترومکانیکی خلق کردهاند که شامل باریکه ریزی از سیلیکون بوده و با اعمال ولتاژ شروع به ارتعاش میکنند. آنها نشان دادهاند که بهره تولید این افزارههای جدید تقریبا 100 درصد است، بدین معنا که تقریبا همه افزارههای ساخته شده روی ویفرهای سیلیکونی بخوبی کار میکنند.
علاوه بر استفاده در صافیهای گوشی همراه، چنین نانومشددهایی میتوانند در حسگرهای شیمیایی و زیستی پیشرفته برای کاربردهای پزشکی و دفاعی و احتمالا بعنوان مولفههای رایانهها و لوازم الکترونیکی نیز استفاده شوند.
این افزارهها با استفاده روش عایق- روی- سیلیکون، یا SOI، ساخته میشوند، همان روشی که در صنعت برای ساخت سایر افزارههای الکترونیکی استفاده میشود. این مشددها میتوانند به سهولت با مدارهای الکترونیکی و سیستمها مجتمع شوند، زیرا SOI با فناوری نیمهرسانا – اکسید - فلزی تکمیلی یا CMOS که یکی دیگر از تکیهگاههای صنعت الکترونیک در ساخت تراشههای رایانهای است، سازگار است.
این مشددها در طبقهای از افزارهها به نام سیستمهای نانوالکترومکانیکی، یا NEMS، قرار میگیرند. قلب این افزاره، باریکه سیلیکونی است که به دو انتهای آن متصل شدهاند. این باریکه که مانند طناب پرش ارتعاش میکند، در حدود دو میکرون طول و 130 نانومتر عرض دارد. اعمال جریان متناوب به این باریکه باعث ارتعاش گزینشی پهلو- به - پهلو یا بالا – به - پایین و نیز تنظیم فرکانس ارتعاشی آن میشود.
نشان داده شد که فرکانس این نانومشددها بهتر از سایر مشددها قابل کنترل است و میتوانند جایگزین سایر مولفههای الکترونیکی برای رسیدن به کارآیی بهتر و مصرف کمتر شوند.
این مشددهای جدید میتوانند کارآیی بالاتری نسبت به MEMSهای پیشین ایجاد کنند. این پژوهشگران جزئیات نتایج کار تحقیقاتی خود را در مجله «IEEE Transactions on Nanotechnology» منتشر کردهاند.
محققان دانشگاه پوردو پی بردهاند که چطور افزارههای مکانیکی ریزی، نانومشددهای الکترومکانیکی، تولید کنند که به کاربران تلفن همراه در رفع مشکلات برقراری تماس و بارگیری آسان کمک کنند.