کسب کردن 61 کرسی از بین 120 کرسی پارلمان برای نتانیاهو مصائبی را به همراه دارد. حال اگر از این 61 یک رای یک کرسی از نتایاهو حمایت خود را بردارد کابینه نتانیاهو سقوط خواهد کرد.

به گزارش گروه بین الملل مشرق، هفته گذشته انتخابات رژیم صهیونیستی برگزار شد که نتایج غافلگیر کننده ای را رقم زد.

مهمترین احزاب راستگرای رژيم صهيونيستي، در لیکود و اسرائیل خانه ما و کادیما نمود پیدا می‌کنند که با به دست آوردن 61 کرسی از 120 کرسی پارلمان ضعیف‌ترین پیروزی را در انتخابات سراسری این رژیم به دست آورده‌اند.

براساس نتایج اولیه اعلام شده، حزب "یش عتيد" به رهبری "یعیر لاپید" با کسب 19 کرسی در جایگاه دوم و حزب چپگرای "کار» با کسب 17 کرسی رتبه سوم را به خود اختصاص دادند

پس از آن حزب راستگر - مذهبی "شاس" و حزب حزب راستگرا - افراطی "حبیت هایهودی" قرار می‌گیرند که 12 کرسی را در این انتخابات به دست آوردند.

دو حزب "مرتس" و "هاتنوعا" هم هریک 7 کرسی را در این انتخابات به خود اختصاص دادند تا حزب "یهودیت متحد تورات" با 6 کرسی و حزب "هاداش" با 4 کرسی و حزب "رعام تعال" با 3 کرسی و حزب «بلد» با 2 کرسی در جایگاه‌های بعدی قرار گرفتند.

پس از شمارش آراء، ائتلاف راست و مذهبی ها آرای برابری با بلوک میانه و چپ کسب کرده اند. این تعداد آرا به این معناست که فهرست مشترک حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو و حزب "اسرائیل خانه ما یا اسرائیل بیتنا" به رهبری به آویگدور لیبرمن که از ملی گرایان افراطی هستند فقط 31 کرسی را به دست آوردند.



درحالی حزب راست و مذهبی اسرائیل 31 کرسی را بدست آورد که در انتخابات گذشته توانسته بود 43 کرسی را از آن خود کند که که این موضوع خود شکستی بزرگ برای نتانیاهو و دوستانش به حساب می آید.


مصائب کابینه بسیار شکننده برای نتانیاهو

اما کسب کردن 61 کرسی از بین 120 کرسی پارلمان برای نتانیاهو مصائبی را به همراه دارد. حال اگر از این 61 یک رای یک کرسی از نتایاهو حمایت خود را بردارد کابینه نتانیاهو سقوط خواهد کرد.

این موضوع چند نتیجه در پی خواهد داشت :

1- نتانیاهو برای آنکه قدرت خود را پایدارتر کند مجبور خواهد شد با احزاب مخالف خود تعامل داشته باشد و نظرات آنها را تصمیمات خود دخالت دهد.

2- به دلیل ائتلاف با احزاب کوچک نتانیاهو دیگر نمی تواند تصمیمات بزرگ بگیرد.(حمله نظامی)

3- حکومت ضعیف تاثیر پذیری از خارج بیشتر دارد (دیگران هم می توانند در زمین آنها بازی کنند)

برای مثال آمریکا با توجه به حکومت ضعیف نتانیاهو می تواند در تصمیمات سیاسی اسرائیل دخالت کند و نظر خود را در کابینه دخالت دهد.
 



کابینه شکننده چه سودی برای ایران دارد؟

کاهش چشمگیر آرای نتانیاهو در حقیقت مخالفت اسرائیلی‌ها با سیاست ها جنگ طلبانه نتانیاهو است. با نگاهی گذار به آرا می‌توان دریافت که با وجود اینکه چند حزب بزرگ و پولدار رژیم صهیونیستی با هم ائتلاف کردند تا نتایاهو را بر مسند قدرت بنشانند اما نتانیاهو در برابر رقبای نه چندان مطرح خود پیروزی خفیفی بدست آورد. جالب آنجاست که تنها حزب افراطی و راستگرای اسرائیل بر گزینه حمله نظامی تاکید می کرد و این موضوع را برگه برنده خود می داند که این خود دلیلی واضح بر شکست طرح حمله نظامی به ایران است.

پس از آنکه چند ماه گذشته نتانياهو قول حمله به ایران در ماه مارس را داد، کارشناسان اسرائیلی بر این باور بودند که تکلیف این موضوع فقط بعد از انتخابات اسرائیل روشن خواهد شد.

اما با توجه به اینکه فقط احزاب راست و افراطی رژيم صهيونيستي به دنبال جنگ با ایران هستند می توان گفت موضوع حمله به ایران بسیار بعید به نظر می رسد.


نظر برخی احزاب مطرح رژیم صهیونیستی درباره ایران

احزاب طرفدار نتانیاهو

حزب لیکود: اعضاء این حزب همواره در برهه‌های مختلف بر لزوم بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران تاکید کرده‌اند از جمله بنیامین نتانیاهو، رئیس لیکود و نخست وزیر اسرائیل که قول داده، اگر مجددا انتخاب و در مقام خود ابقا شود، متوقف ساختن برنامه هسته‌ای ایران از اهداف اصلی‌ او خواهد بود.


آریل شارون موسس لیکود

او در این باره گفته: «ما باید در درجه اول جلوی برنامه اتمی ایران را بگیریم چراکه در حال از دست دادن زمان هستیم. از این رو، این نخستین ماموریتم به عنوان رئیس کابینه جدید خواهد بود».


حزب اسرائیل بیتنا: این حزب نیز همواره مواضع تندی علیه پیشرفت و توسعه برنامه هسته‌ای ایران اتخاذ می‌کند. در واقع، لیبرمن و حزب او برای حفظ موضوع هسته‌ای ایران در صدر دستورکار رهبران کشورها و افزایش فشار بین‌المللی بر تهران، فعالیت گسترده‌‌ای انجام می‌دهند.


 آویگدور لیبرمن موسس حزب اسرائیل بیتنا
 
جالب اینکه آنها، ایران و جنبش‌های عربی و آنچه «تروریست عربی» می‌خوانند، را برگ اصلی خود برای پیروزی در انتخابات کنست قرار داده‌اند آنهم در حالی که مسئله فلسطین در سخنرانی‌های انتخاباتی آنها رنگ باخته و زبان قدرت و جنگ بر آن غلبه کرده است.

احزاب مخالف نتایاهو

حزب کار:
یخیموویچ رئیس حزب کار با انتقاد از نتانیاهو به خاطر معرفی ایران به عنوان بزرگترین تهدید برای اسرائیل چنین اظهارنظری را «یک اشتباه وحشتناک» توصیف کرد و هشدار داد: «اقدام نظامی همیشه آخرین گزینه است».

شلی یخیموویچ همچنین در واکنش به سخنرانی نتانیاهو در سازمان ملل و خط قرمز کشیدن برای ایران گفت: «خط قرمز را در نشست‌های محرمانه باید کشید، نه از پشت تریبون مهم‌ترین نهاد بین‌المللی.»


شلی یخیموویچ رهبر حزب کار

علاوه بر او، «شیمون پرز»، رئیس رژیم صهیونیستی که از اعضاء حزب کار به شمار می‌آید، نیز از مخالفان مواضع نتانیاهو برای حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای ایران است. او که پیشتر در خفا و پشت درهای بسته مخالفت خود را با هر گونه اقدام نظامی علیه ایران اعلام می‌کرد، اخیرا در برنامه تلویزیونی علنا به بیان مخالفت خود با اقدام علیه ایران پرداخت و علت آن را ناتوانی اسرائیل در مدیریت چنین جنگی عنوان کرد.

پرز در گفت‌وگو با تلویزیون اسرائیل گفت: «واضح است اسرائیل توانایی حمله به ایران آنهم بدون کمک آمریکا را ندارد. روشن است ما به تنهایی قادر به اقدام علیه ایران نیستیم»

حزب کادیما: ایهود اولمرت رئیس حزب کادیما در برهه‌های مختلف به انتقاد از بحث حمله به ایران پرداخت و آن را یک «جنگ فاجعه‌آمیز» برای اسرائیل خواند. او با اشاره به احتمال حمله نظامی اسرائیل علیه ایران، این حمله را «عجولانه و غیر مسئولانه» خواند و تاکید کرد، حمله نظامی تنها می‌تواند برنامه انرژی اتمی تهران را به تاخیر اندازد اما «برای ما جنگی فاجعه‌آمیز به ارمغان می‌آورد».


ایهود اولمرت رئیس حزب کادیما

حزب مرتص: مرتس در سال 88، سران رژیم صهیونیستی را مسئول ارتکاب جنایات جنگی در غزه دانست از این رو، از کابینه بنیامین نتانیاهو خواست تا کمیته تحقیقی برای بررسی جنایات جنگی نظامیان ارتش اسرائیل در غزه تشکیل دهد.

البته ساز مخالف زدن‌های اعضاء این حزب صرفا به مسئله فلسطین محدود نبوده و آنها نیز مخالف درگیری نظامی اسرائیل با ایران هستند. هر چند آنها، مانند نتانیاهو، ایران را تهدیدی موجودیتی برای اسرائیل تلقی می‌کنند اما هرگز از بحث حمله به ایران سخن به میان نیاورده‌اند. در واقع آنها بر این باورند، اسرائیل باید از مذاکرات جامعه بین‌المللی با ایران حمایت کند و در صورت ناکامی روش‌های دیپلماتیک، به رویکردهای دیگری متوسل شود که شورای امنیت تعیین می‌کند.



زهافا غلئون رئیس حزب مرتص

نکته اینکه در برهه‌ای که لفاظی‌های نتانیاهو درباره لزوم حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران شدت گرفته بود، زهافا غلئون، رئیس این حزب خواستار تغییر قانون شد به این معنا که به جای نخست وزیر، تصمیم‌گیری درباره حمله به ایران به کنست واگذار شود.

حزب بلد: «عزمي بشاره»، رهبر این حزب در میانه جنگ 33 روزه لبنان به اتهام همکاری با نیروهای حزب‌الله از سوی رژیم صهیونیستی مورد بازجویی قرار گرفت که در نهایت ازفلسطین اشغالی خارج شد. همین امر باعث محرومیت سایر اعضاء این حزب از انتخابات پارلمانی شد که در نهایت با پیگیری‌های دوباره اعضاء حزب بلد، آنها بار دیگر فرصت حضور در انتخابات پارلمانی زود هنگام اسرائیل را به دست آوردند.

این مورد تنها جنجال به پا شده از سوی اعضاء حزب بلد نبوده. چندی بعد، «حنین زعبی»، نماینده زن حزب بلد در پارلمان اسرائیل، دستاوردهای ایران در زمینه انرژی هسته‌ای را ستود. او با خطرناک خواندن حضور اسرائیل به عنوان تنها قدرت هسته‌ای منطقه گفت: «تهدید هسته‌ای ایران، تهدید بالقوه است در حالی که ارتش اسرائیل خود یک تهدید بالفعل است. ارتش اسرائیل همه روزه از خشونت نظامی خود استفاده می‌کند».

زعبی همچنین با قطعی خواندن احتمال بهره گیری اسرائیل از سلاح هسته‌ای، افزود: «خشونت اسرائیل، پیامد این برداشت اسرائیل است که هیچ نهادی قدرتش را محدود نمی‌سازد و هیچ کشور عربی در عمل به اسرائیل اعلام جنگ نمی‌کند».

او همچنین تاثیر ایران بر مسئله صلح فلسطین را «سودمندتر» از تاثیر کشورهایی چون مصر و اردن ارزیابی کرد و گفت: «ایران بیش از بسیاری کشورهای عرب در برابر اشغالگری‌های اسرائیل، ایستادگی می‌کند و این مسئله قطعا به نفع ماست».



حنین زعبی نماینده زن حزب بلد در پارلمان رژيم صهيونيستي

حزب حاداش: اعضاء این حزب به شدت با حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران مخالفند. مجموع این دو عامل باعث شد، آنها شهریورماه سال جاری با برپایی تظاهرات در تل‌آویو و بیت‌المقدس، به همراه چند حزب دیگر مخالفت خود با حمله به ایران را اعلام کنند.

تظاهرات‌کنندگان که اغلب از فعالان حزب چپ اسرائیل بودند، فریاد می‌زدند «نه به جنگ» و همزمان پلاکاردهایی را در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود‌؛ «نه به اقدام علیه ایران»، «عدالت اجتماعی به صلح نیاز دارد»، «خاورمیانه را از تسلیحات کشتار جمعی خالی کنید»،‌ »گفت‌وگو، نه بمب» و «ایهود باراک ما را به سوی نابودی سوق می‌دهد». جالب اینکه برخی از معترضان با پوشیدن کفن، روی زمین دراز کشیده بودند.

حزب مذهبی شاس: اعضای این حزب به شدت نسبت به حمله نظامی احتمالی اسرائیل به ایران نگرانند. عواديا یوسف، رهبر معنوی حزب شاس معتقد است حمله نظامی به ایران «هزینه بسیار بالایی» برای اسرائیل به همراه دارد و گزینه نظامی لزوما اسرائیل را به اهداف خود نمی‌رساند.



عواديا یوسف، رهبر معنوی حزب شاس

عواديا یوسف 91 ساله، از اعضای شورای داخلی نخست وزیر اسرائیل و یکی از 14 عضو کابینه امنیتی اسرائیل است که در نهایت باید گزینه حمله نظامی به ایران را میان خود به رأی بگذارند. به همین دلیل بود که نتانیاهو شهریورماه سال جاری یکی از معاونان خود را نزد او فرستاد تا حمایت وی برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران را جلب کند. با این حال، نخست وزیر اسرائیل به موفقیتی در این زمینه دست نیافت چراکه رهبر مذهبی حزب شاس در موعظه‌ای که از تلویزیون اسرائیل پخش می‌شد، صرفا از اسرائیلی‌ها خواست برای نابودی دشمنانشان، به ویژه ایران و حزب الله دعا کنند. علاوه بر او، «الی ییشای»، دبیر کل حزب شاس نیز اظهار داشته، گفت‌و‌گوی مداوم در اسرائیل بر سر گزینه نظامی علیه ایران، «بسیار مخرب» است.

این درحالی است که اگر مواضع افراد نظامی اسرائیل را دنبال کنیم به این نکته پی خواهیم برد که هیچ گاه افراد نظامی اسرائیل به موضوع حمله نظامی به ایران اشاره نکرده اند و تنها مقامات سیاسی رژیم صهیونیستی از آن دم زده اند. که این نیز دلیلی بر ادعای واهی نتانیاهو در مورد جنگ با ایران است.

البته این عقب نشینی احتمالی به آن معنا نیست که رژیم صهیونیستی از فشار بر علیه ایران کم کند و اقدامات خصمانه خود بر علیه ملت ایران را کاهش دهد. اسرائیل با تمام وجود بر مواضع ضد ایرانی خود خواهد ایستاد و فقط از قدرت نظامی این رژیم بر علیه ایران کاسته خو.اهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس