کد خبر 189840
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۱ - ۲۰:۰۳

وزارت دفاع روسیه و روس کاسموس طراحی و ساخت مشترک سامانه چندین ماهواره جاسوسی که از لحاظ بعد و گستردگی بی سابقه است، را آغاز کرده اند.

به گزارش مشرق، خبرآنلاین به نقل از روزنامه ایزوسیتیا نوشت: روسیه مجموعه سیستم های جاسوسی جهانی را با هزینه یک تریلیون روبل می سازد. این طرح در کل برای بودجه فدرالی روسیه یک تریلیون روبل هزینه برمی دارد و بیش از پنج سال طول خواهد کشید .
منبع بلند پایه موثقی در وزارت دفاع روسیه اظهار داشت که انستیتوی علمی و تحقیقاتی رادیو تکنیک « بِرگ » درمناقصه طراحی و ساخت مبنای این سامانه برنده شد .
او ادامه داد : مبنای سامانه ها را ایستگاههای گیرنده و فرستنده مستقر در سراسر کشور تشکیل می دهند . هزینه آنها نهصد میلیون روبل می باشد . مناقصه در پایان سال گذشته در بین انستیتوهای علمی و تحقیقاتی مجتمع های صنایع دفاعی و مؤسسات طراحی و ساخت بصورت محرمانه اعلام شد . علاوه بر انستیتوی علمی و تحقیقاتی رادیو تکنیک « برگ » پنج مؤسسه دیگر منجمله انستیتوی علمی و تحقیقی ارتباطات رادیویی دور در این مناقصه شرکت کرده بودند . نام طرح این سامانه « آکوارل » می باشد . در ماه ژوئن انستیتوی رادیو تکنیک « برگ » باید از طرح خود دفاع نماید و پس از آن فعالیتهای اساسی آغاز خواهد شد ودر پایان ، مؤسسه روس کاسموس که در زمینه سیستم های ارتباطی رادیو الکترونیک و ماهواره ای تخصص دارد، وارد عمل خواهد شد .
طرح آکوارل بزرگترین سیستم جاسوسی در طول تاریخ روسیه بشمار خواهد رفت . در روس کاسموس در پاسخ به روزنامه ایزوسیتیا امتناع وزریدند و در مؤسسات دیگر که قرارداد همکاری امضاء نموده اند، بدون مشخص شدن نامشان گفتند که سطح مناقصه بسیار بالابود و بخاطر آن مبارزه مخفی و جدی آغاز شد .
طبق برنامه های فنی ،تعداد ایستگاههای گیرنده و فرستنده از کالنینگراد در غرب گرفته تا کامچاتکا در شرق روسیه بایستی کمتر از پنج واحد نباشند . این ایستگاهها همانند نقش mother board را در کامپیوتر ایفا می کنند که به آن در آینده سیستم های دیگر و ماهواره های نظامی راداری ، رادیو تکنیکی و جاسوسی وصل خواهند شد .
این مرحله سطح پایه ای آکوارل نام دارد . به محض اینکه سطح پایه ای شکل بگیرد ماهواره های جاسوسی دیگری د ر مدار قرار خواهند گرفت . به همین خاطر یکی از خواسته های اصلی ، عمومی بودن سطح پایه با احتساب سطوح آینده می باشد . در مرحله اول سامانه جاسوسی در راستای اهداف نیروی دریایی روسیه فعالیت خواهد کرد . مجموعه « لیانا » که بطور موازات ساخته شده است، نیز جهت کشف کشتی ها بکار می رود .طرح مداری این پروژه از چهار ماهواره راداری « پیون – ایکس » و « لوتوس – اس » تشکیل خواهد شد .
آنها بجای سیستم های قدیمی « لگند ا » و « تسلینا » شوروی مستقر خواهند شد ، ولی « لیانا » نیز کامل نمی باشد . منبع موثق در فرماندهی کل نیروی دریایی روسیه گفت : اطلاعات از « لیانا » به ناوها و پایگاه هوایی با تأخیر و مشکلات معین دریافت می شوند .
او ادامه داد : دلایل تأخیر را نمی توانم بگویم ، زیرا مربوط به الگوریتم کار" لیانا" است و این امر هم اطلاعات محرمانه محسوب می شود ، اما می توانم بگویم که « آکوارل » این مشکل را حل می کند و ترمینال آن فوراً در تمام کشتی های بزرگ و پایگاههای هوایی نصب خواهند شد . در اینجا تأخیر زمانی نیز وجود دارد، ولی از نوع دیگر . در هر صورت استفاده کنندگان یعنی فرمانده و رئیس ستاد، تمام اطلاعات را بصورت آنلاین دریافت خواهند کرد .
ضمناً کارشناسان چشم انداز این سامانه جهانی ماهواره ای را محتاطانه ارزیابی می کنند .  آلکساندر کاناوالف ، رئیس انستیتوی ارزیابی های راهبردی بر این باور است که قبل از آنکه سیستم جهانی ساخته شود، باید از لحاط فنی تکمیل گردد . ماهواره های جاسوسی بر روی مدار خود حرکت می کنند و اهداف خاص خود را دارند . اگر تمام داده های آنها را در یک جا جمع کنیم تعداد زیادی اطلاعات غیر مورد نیاز بدست می آیند . البته در حالت ایده آل چنین سیستمی مورد نیاز است . برای ساخت کمربند ماهواره ای ثابت نیاز به عناصر پایه ای میهنی است که در روسیه وجود ندارد . »
طبق اطلاعات نمایندگان مجتمع صنایع دفاعی روسیه ، تجهیزات و اجزای زمینی « آکوارل» نسبت به فضایی آن به تلاش و صرف هزینه های بیشتر نیاز دارد . بنابر این برنده مناقصه طرح ایستگاههای فرستنده و گیرنده به قیمت 900 میلیون روبل در آینده کنترل بر بخشی از قرارداد یک تریلیونی را بدست خواهد آورد .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس