کد خبر 188620
تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۱:۱۰

سلفی‌های وهابی که از مدتی پیش به دستمایه تفرقه افکنی خارجی در لبنان تبدیل شده‌اند، از سوی مقامات سعودی و غربی مأموریتی دریافت کرده‌اند که باید تا زمان برگزاری انتخابات پارلمانی آن را به انجام برسانند.



به گزارش مشرق به نقل از فارس، دور تازه تحرکات فتنه‌انگیز در لبنان که از چند روز پیش آغاز شده، با سفر جنجال برانگیز شیخ احمد الاسیر سلفی افراط گرای شهر صیدا علاوه بر اینکه وارد مرحله‌ای از ناآرامی ها در لبنان شد، ماهیت جریان‌های برانداز  فتنه‌انگیز در لبنان را بیش از پیش روشن‌تر کرد، احمد الاسیر پنج شنبه با 400 نفر از هواداران خود سعی کرد به منطقه فاریا برود، اما اهالی منطقه راه را بر او بستند و مانع از ادامه حضور مشکوک وی در این منطقه شدند.

اعتصاب مردم این منطقه به اندازه‌ای بود که حتی با دخالت نیروهای امنیتی نیز مرتفع نشد و تنها درخواست میشل عون رئیس جریان آزاد ملی  و رئیس فراکسیون تغییر و اصلاح در پارلمان این کشور بود که مردم را از ادامه این تحصن بازداشت و این مسیر باز شد.

چهارشنبه شب نیز صدای چندین انفجار در شهر طرابلس شنیده شد که یکی از آنها در اطراف منطقه الشلفه و دومی در منطقه حی الزهور در ابو سمراء شنیده شد.

منابع رسانه ای لبنان اعلام کردند که یک خودروی ناشناس بمبی صوتی را در منطقه الشلفه منفجر کرد و بعد از آن نیز به حی الزهور رفت و در آنجا نیز بمب صوتی دیگری را منفجر کرد، این خودرو بعد از مدتی به باب التبانه رفت و دو بمب صوتی دیگر نیز در منطقه السیده در التبانه منفجر کرد.

این منابع همچنین از انفجار بمبی دست ساز خبر داد که در نزدیکی دانشگاه المنار در طرابلس منفجر شده است، این انفجار البته در منطقه‌ای روی داده که خالی از سکنه بوده و کسی در اثر آن کشته یا زخمی نشده است.

سلفی‌ها که با روی کار آمدن دولت نجیب میقاتی کلید فعالیت‌های خرابکارانه آنها در لبنان زده شد، در ماههای اخیر تحرکات شدیدی علیه محور مقاومت و حزب‌الله لبنان را آغاز کرده‌اند تا در راستای گفتمان تحریک‌آمیز سیاسی که از سوی برخی گروه‌های لبنانی دنبال می‌شود، گزینه شکست خورده فتنه‌انگیزی مذهبی و تحریک حزب‌الله از این منظر نیز مدنظر قرار بگیرد تا شاید حزب‌الله لبنان در برابر این تحریکات منفعل شده و بخواهد از سلاح خود در مقابل این گروه‌های فتنه‌گر استفاده کند و برگ برنده انتخاباتی و مذاکراتی را به گروه‌های معاند خود بدهد.

سلفی‌های شمال طرابلس شامل چند گروه هستند؛ یک گروه مورد حمایت مستقیم 'جبهة النصرة لاهل الشام' از گروههای تندروی سلفی فعال در اطراف حلب هستند و هدف اعلام شده آنها تحقق امارت اسلامی و یا دولت اسلامی است. برخی از سلفی‌های ذی نفوذ در شمال طرابلس عملاً شاخه لبنانی این گروه هستند و در دو هفتۀ اخیر کوشیده اند در یک اقدام برنامه‌ریزی شده دقیق و از پیش تعیین شده به منطقۀ جبل محسن حمله‌ور شوند. در منطقه جبل محسن اقلیت علوی سکونت دارند که متحد حزب‌الله هستند و گروههای سلفی از این طریق می‌خواستند پایگاه مهم مقاومت را در طرابلس از بین ببرند که به دلیل مداخلۀ ارتش لبنان و آمادگی جریان علوی این توطئه ناکام ماند.

سلفی‌های طرابلس از این رو دست به ترور فیصل کرامی زدند تا مجدداً با التهاب آفرینی و مشکل بتوانند در فضای هیجان و التهاب تنفس کنند و راهی را بگشایند تا جریانات حمص و حلب را به طرابلس وصل کنند و لبنان را نیز وارد مسائل سوریه کنند. این استراتژی بعد از شکست‌های معارضین مسلح سوری در چند هفتۀ اخیر در برخی از مناطق در پیش گرفته شد که البته باید حمایت برخی از کشورهای منطقه اعم از قطر و عربستان را نیز به آن افزود.

در سوی دیگر این معادله قدرت‌های منطقه‌ای و جهانی معاند محور مقاومت قرار دارند که با تمرکزی غیرعادی بر دیدارهای خود با مقامات لبنانی تاکید دارند، در این راستا می توان به دیدارهای مقامات سعودی با نجیب میقاتی در جریان سفر اخیر وی به ریاض و دیدارهای فرانسوا اولاند با برخی مقامات لبنانی از جمله ولید جنبلاط و امین جمیل اشاره کرد، در این دیدارها بنا بر اعلام رسمی رایزنی‌ها درباره تازه‌ترین مسایل منطقه‌ای و داخلی لبنان صورت می‌گیرد، اما به نظر می‌رسد نگاه مداخله‌جویانه قدرت‌های منطقه‌ای و جهانی در لبنان به انتخابات پارلمانی سال 2013 عامل و انگیزه و محور اصلی این دیدارهاست.

غرب و قدرت‌های ضد محور مقاومت در منطقه که از احتمال پیروزی جریان 8 مارس در انتخابات لبنان نگران هستند، سعی دارند به هر نحوی مانع از افزایش محبوبیت مردمی جریان هوادار مقاومت و دستیابی آنها به اکثریت پارلمانی آینده شوند. این پروسه از دو سال قبل که دولت نجیب میقاتی در این کشور روی کار آمد در دستور کار جریان های غربگرای لبنانی و کشورهای خارجی قرار داشت، آنها با مانع تراشی و ایجاد ناآرامی ها و کارشکنی در مسیر فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی دولت سعی کردند فروپاشی زودهنگام دولت میقاتی را رقم بزنند، اما در توطئه های خود ناکام ماندند.

یک منبع رسانه‌ای جریان المستقبل لبنان اخیرا در این راستا اعلام کرد که آمادگی‌های نظامی و امنیتی از سوی گروه‌های سلفی و وهابی در بیروت صورت گرفته و این منطقه را تحت تاثیر فعالیت‌های گروه‌های مسلح در طرابلس و حوادث سوریه قرار داده است، این جریان‌ها که در تعیین خط مشی راهبردی خود وابسته به آمریکا و توطئه‌های همه جانبه محور غرب علیه منطقه هستند، به درگیری فکر می‌کنند که می‌خواهند در این منطقه به راه بیندازند و نیروهای حزب‌الله لبنان را در قلب پایتخت شکست دهند، آنها با از بین بردن عناصر حزب‌الله در مناطق سنی نشین می‌خواهند وارد این معرکه شوند و بعد از آن بیروت را از وجود تمامی عناصر سیاسی غیر از هواداران خود که تفکرات القاعده دارند، خالی کنند.

سلفی‌ها تصور می‌کنند که راه تسلط بر پایتخت با آرامش امکان‌پذیر نیست و با شلیک توپ و موشک امکان‌پذیر است. البته قدرت سلفی‌ها در ناامن کردن طرابلس در یک لحظه که در ماههای گذشته شاهد آن بودیم، نشانه شومی از این تلاش هاست، این گروه‌ها به سرکردگی احمد الاسیر از طریق حضور در صیدا سعی دارند دایره نفوذ خود را به بخش‌های جنوبی توسعه دهند.

در همین راستا گروه‌های وهابی وابسته به عربستان سعودی نشست‌هایی را با سران خانواده‌های بیروت برگزار کرده که در جریان این دیدارها، وهابیون دیدگاه‌های سیاسی خود را برای ساکنان پایتخت مطرح کرده اند، این دیدگاه‌ها شامل موارد زیر است: ما می‌توانیم از شما حمایت کنیم و اعتبار را به شما برگردانیم، این در حالی است که سران المستقبل اکثرا فرصت‌طلب هستند، شما آنها را آزموده‌اید و آنها شما را بارها خوار کرده‌اند، اما ما می‌توانیم تا زمانی که شما بخواهید مبارزه کنیم، ما می‌توانیم دستاوردهای نظامی داشته باشیم و با دیگران وارد جنگ شویم، در حالی که المستقبل قدرت این کار را نداشتند.

این شعارهای حامل رویکردهای القاعده ساکنان بیروت را وحشت زده کرده و آنها به هر قیمتی خواستار توقف گسترش سلفی‌گری در مساجد  بیروت شده‌اند.

به همین علت است که روزنامه فرامنطقه ای الحیات اخیرا اعلام کرده که برخی از گروه‌های رادیکال و افراطی سلفی و همچنین برخی مبارزان لبنانی که قبلا به سوریه رفته بودند، به شهر طرابلس بازگشته‌اند، این نشان می‌دهد که طرح‌های جدید فتنه‌انگیزی در لبنان برای غرب در حال حاضر مهم‌تر از ادامه مبارزه مسلحانه در سوریه است. توهین به نمادهای شیعی از جمله پلاکاردهای مربوط به عزاداری امام حسین (ع) در ایام محرم و عاشورا در شهر صیدا از دیگر اقدامات سلفی‌ها در راستای همین تحریکات است.

حسن شهال از سران سلفی لبنان در مورد گستره نفوذ سلفی‌ها در لبنان می‎گوید: جریان سلفی در لبنان رو به گسترش است، زیرا بیشتر مساجد طرابلس و عکاره امام سلفی دارند و ده‎ها تن از علمای سلفی و طلاب علوم دینی که در عربستان سعودی تحصیل کرده‎اند، در مناطق مختلف لبنان فعالیت دارند، مبلغان دعوت سلفی هستند. وی اذعان کرد که از چهار صد نفری که اکنون به اتهام دست داشتن در درگیری‎ها در زندان های امنیتی به سر می‎برند، حدود سیصد تن سلفی‎اند.

به این ترتیب با وجود شکست‌های توطئه‌های غربی و جریان‌های غرب‌گرای لبنانی در سوریه به نظر می‌رسد در روزهای اخیر پروژه ایجاد بحران در لبنان کلید خورده تا بتواند مانع از برگزاری انتخاباتی شود که بر اساس نظرسنجی‌ها به احتمال قوی محور مقاومت پیروز آن خواهد بود، بر همین اساس کارشناسان مسایل بین‌المللی معتقدند که همانطور که پروژه فتنه انگیزی در عراق اخیرا کلید خورده، لبنان نیز در روزهای آینده شاهد تشدید فضای امنیتی و ناآرامی‌ها خواهد بود.

در چنین شرایطی، نیروهای امنیتی و ارتش لبنان در دوره آینده مسئولیت دو چندانی دارند و باید زمینه‌های تسلط طلبی سلفی ها و موج سواری آنها بر تحولات امنیتی منطقه را از بین ببرند و مقدمات برگزاری انتخابات در زمان مقرر را فراهم کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس