به گزارش مشرق به نقل از فارس، در جریان برپایی نمایشگاه بهداری رزم نیروی دریایی سپاه که سردار فتحیان رئیس بهداشت و درمان ستادکل نیروهای مسلح و تعدادی از اعضای شورای عالی درمان نیروهای مسلح نیز حضور داشتند، چند دستاورد نیروی دریایی سپاه در بندرعباس افتتاح شد، رونمایی شد.
در این نمایشگاه برای اولین بار از مینی بوس دندانپزشکی، چادر نقاهتگاه، چادر NBC (رفع آلودگیهای شیمیایی) و آمبولانس فورت کلاس c و وانت تاسیسات رونمایی شد.
این تجهیزات توسط متخصصان داخلی ساخته شده است و امکان جابه جایی تجهیزات درمانی از جمله رادیولوژی، اتاق عمل و سایر خدمات را آسان کرده است.
در آینده نه چندان دور هم از تجهیزات جدید امدادی و دگر امدادی و خدمات درمانی در حوزه ندسا رونمایی خواهد شد.
* هر ماه دو بیمارستان صحرایی در نقاط محروم و مرزی توسط نیروهای مسلح ایجاد میشود
معاون بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح در جریان بازدید از نمایشگاه دستاوردهای بهداشتی و درمانی نیروی دریایی سپاه در بندرعباس، گفت: نمایشگاه دستاوردهای بهداشتی درمانی نیروی دریایی سپاه در بندرعباس تبلور توانمندی نیروهای مسلح در عرصه بهداری رزم و مردم یاری است.
فتحیان خاطرنشان کرد: آمادگی بهداری نیروهای مسلح برای پشتیبانی از واحدهای رزمی هوایی، زمینی و دریایی در عالیترین سطح قرار دارد.
معاون بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح گفت: نیروهای مسلح و به طور خاص سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اولین واحدی بود که برای ارائه خدمات پزشکی و درمانی به زلزله زدگان خراسان جنوبی بیمارستان صحرایی برپا کرد.
فتحیان افزود: ارائه چنین خدماتی به اقشار مختلف در شرایط خاص و ویژه بر اساس رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب انجام می شود و هم اکنون نیز هر ماه دو بیمارستان صحرایی در نقاط محروم و مرزی توسط نیروهای مسلح ایجاد میشود.
وی ادامه داد: در هر یک از این بیمارستان ها بین 6تا 10 متخصص حضور دارند و خدمات پاراکلینیکی از قبیل دندانپزشکی، رادیولوژی و آزمایشگاهی ارائه شده و درصورت لزوم هماهنگی برای پذیرش بیماران از بیمارستانهای شهری نیز انجام می شود.
فتحیان تصریح کرد: تقویت قدرت تحرک و جابجایی واحدهای بهداشتی و درمانی نیز از دیگر مواردی است که در سالهای اخیر مورد توجه جدی قرار گرفته و تمامی بخشهای سخت افزاری و نرم افزاری و تخصصی بهداشت و درمان نیروهای مسلح توانایی حضور فوری در هر منطقهای را دارند.
وی یادآور شد: در کنار موفقیتهای آموزشی به دست آمده در این حوزه، تجهیزات و سازههای بیمارستانی و پیش بیمارستانی بسیار خوبی نیز توسط متخصصین داخلی ساخته شده است که نیاز کشور را برطرف می کند.
فتحیان تاکید کرد: بیمارستان های صحرایی، پست های امدادی، اورژانس صحرایی و واحدهای پاراکلینکی قابل انتقال مانند رادیولوژی، پرتونگاری، آزمایشگاهی و دندانپزشکی نیز توسط نیروهای مسلح در مناطق مورد نیاز به کار گرفته می شود.
*کارگاه آموزشی خودامدادی و دگرامدادی در منطقه سوم ندسا برگزار شد
همچنین با هدف ارتقای آمادگیهای لازم برای انجام اقدامات مؤثر امدادی در جریان برنامههای عملیاتی، کارگاه آموزشی خودامدادی و دگر امدادی در منطقه سوم نیروی دریایی سپاه برگزار شد.
در این برنامه که کارشناسانی از حوزه بهداشت و درمان و امداد و نجات حضور داشتند، آموزشها به صورت تئوری و عملی در اختیار کارکنان منطقه قرار گرفت.
مسئول بهداری منطقه ضمن تشریح اهداف برگزاری این دورههای آموزشی، اظهار داشت: همگام با افزایش دانش نظامیان در عرصه جنگ نرم و سخت، بایستی دانش و علم چگونگی حفظ سلامت و کاهش آسیب ها نیز ارتقا پیدا کند.
وی افزود: لازمه این امر فراگیری مستمر اصول خودامدادی و دگرامدادی است.
این کارشناس حوزه سلامت تأکید کرد: اگر دریابیم در آینده نبردها منبسط در مکان و منقبض در زمان خواهد بود، چنین خصوصیتی در گستره وسیع امداد و سلامت، توسط یک تیم امدادی میسر نخواهد بود، لذا برگزاری کارگاه های تخصصی خودامدادی که بر اساس دکترین دفاعی نامتقارن سپاه شکل گرفته، بسیار حائز اهمیت است.
پایوران منطقه سوم نیروی دریایی سپاه در این دوره آموزشی با مبانی خودامدادی و دگر امدادی و مباحثی مانند علائم حیاتی بدن، هیپوترمی در دریا و اصول و اقدامات مرتبط با آن، شیوه های انتقال مصدوم در شرایط دریایی، انواع خفگی در عملیات های آبی و راههای کمک به مصدومان و... آشنا شدند.
بخشی از دستاوردهای درمانی و بهداشتی نیروی دریایی سپاه با حضور رئیس بهداشت و درمان ستادکل نیروهای مسلح و فرمانده بهداری نیروی دریایی سپاه رونمایی شد.