به گزارش مشرق، ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی Science Daily نوشت: دارندگان مدال المپیک صرف نظر از ملیت، رنگ مدال و رشتهی ورزشی بیشتر از مردم عادی زندگی میکنند.
در تحقیقات صورت گرفته ابتدا با بررسی تاثیر ورزشهای سنگین پرداخته شد و مطابق انتظار مشخص شد که ورزشکاران با فعالیت فیزیکی بالا و متوسط هیچ برتری از نظر طول عمر نسبت به ورزشکاران با فعالیت فیزیکی آرام ندارند، اما ورزشکارانی که ورزشهای خشنی از جمله بوکس، راگبی و هاکی روی یخ انجام میدهند بیشتر در خطر مرگ قرار دارند.
در آزمایش اول، محققان امید به زندگی دربیش از 15 هزار ورزشکار مدالآور را بررسی کردند. این تحقیقات بدون در نظر گرفتن ملیت، جنسیت و سن انجام شدند.
در این تحقیقات مدالآوران المپیک به طور متوسط نزدیک به سه سال (2 سال و 317 روز) بیشتر از دیگران زندگی کردند.
بزرگان مدالهای طلا، نقره و برنز در ورزشهای استقامتی و ترکیبی به میزان تقریبا مساوی طول عمر داشتند. مدال آورندگان ورزشهای قدرتی طول عمر کمتری به نسبت سایر ورزشکاران داشتند، اما همچنان به نسبت مردم عادی پیشرفت خوبی در طول عمر داشتند.
با وجود این که هدف این تحقیقات دست یافتن به دلیل این طول عمر بیشتر نبود، اما پژوهشها نشان میدهد که فاکتورهای موثر میتوانند فعالیت فیزیکی بیشتر، سلامتی، شیوه زندگی، تمکن مالی و افتخارآفرینی در سطح بینالمللی باشند.
در مرحله دوم تحقیقات، محققان تاثیر ورزشهای خشن بر زمان مرگ را بین ورزشکاران بازیهای المپیک بررسی کردند.
آنها 9899 ورزشکار را که در یک رده سنی مرد بودند و حداقل یک بار بین سالهای 1936 و 1896 در بازیهای المپیک شرکت کرده بودند، بررسی کردند. این ورزشکاران متعلق به 43 رشته ورزشی مختلف بودند که سطح خشونت و شدت این ورزشها متفاوت بود.
پس از در نظر گرفتن جنسیت، سن و ملیت محققان به این نتیجه رسیدند که ورزشهایی با شدت بیشتر و با به کارگیری بیشتر از قلب و عروق مانند دوچرخهسواری با ورزشهای معتدلتر (ژیمناستیک، تنیس) ، ورزشهای آرام (گلف، کریکت) از نظر تاثیر بر زمان مرگ ، تفاوتی ندارند.
با این وجود آنها دریافتند که در ورزشهای خشن که برخورد بیشتری در آنها وجود دارد مانند بوکس و راگبی 11 درصد خطر مرگ نسبت به ورزشکاران دیگر بیشتر میشود. آنها بر این عقیدهاند که این تاثیر برخوردهای پی در پی و جراحت در طول زمان است.
در تحقیقات تکمیلی، محققین به این نکته اشاره کردند که افرادی که در هفته حداقل 150 دقیقه ورزشهای معتدل و شدید انجام میدهند به نسبت مردم عادی طول عمر بیشتری دارند و این تاثیر در کمتر از یک سال ورزش شروع خواهد شد.
محققان میگویند در مقایسه با موفقیتهایی که در کنترل دخانیات کسب شده است، هنوز مسئولان دولتی و موسسات پزشکی نتوانسته اند در میزان فعالیت فیزیکی برای سلامت عمومی پیشرفت ایجاد کنند. مشاهدات نشان میدهند که با انجام ورزش میتوانیم از این سلامتی و طول عمر همچون مدال آورندگان المپیک برخوردار شویم.
به نظر میرسد رسیدن به مدال المپیک علاوه بر بعد قهرمانی و حرفهای شور و نشاط ایجاد میکند که در افزایش عمر بی تاثیر نیست، با این وصف شاید کسی نتواند حدس بزند مایکل فلپس با 22 مدال المپیک شامل 18 طلا و 4 برنز تا چه سالی به حیات خود ادامه خواهد داد!