به گزارش مشرق به نقل از فارس، در روزهای گذشته طاهره آلوستانی، دروازهبان 29 ساله تیم فوتبال بانوان سرخپوشان گرگان به دلیل ایست قلبی درگذشت.
اتفاقی که در ورزش دنیا بارها اتفاق افتاده و در ایران نیز چندین نمونه مرگ ناگهانی در بین ورزشکاران داشتهایم.
برخی در حین انجام تمرین و مسابقه دچار ایست قلبی و مرگ ناگهانی شدهاند و برخی نیز به عنوان ورزشکار حرفهای در مکانی غیر از محل ورزشی درگذشتهاند.
مرگ ناگهانی این بازیکن باعث شد با لطفعلی پورکاظمی رئیس فدراسیون پزشکی همصحبت شویم.
وی دراینباره گفت: دلیل 85 درصد از مرگهای ناگهانی در بین ورزشکاران حرفهای، ناهنجاریهای مادرزادی قلب است، در واقع ورزشکاران حرفهای چون زیاد و سنگین تمرین میکنند، در واقع از قلبشان بیشتر کار میکشند و همین باعث میشود بیماریشان زودتر بروز پیدا کند.
پورکاظمی در پاسخ به این سوال که آیا ورزش حرفهای باعث میشود این افراد زودتر فوت کنند؟، تصریح کرد: بله، همینطور است، مثلا این افراد شاید اگر ورزش حرفهای انجام ندهند، پنج سال دیرتر فوت کنند. این ورزشکاران بیش از حد ظرفیت قلبشان از آن کار میکشند.
وی گفت: برخی نیز مبتلا به سندرومی هستند که غالبا افرادی با قد بلند، لاغر اندام و چشمانی ته استکانی هستند و یک نوع ناراحتی قلبی دارند. اینها همه از طریق معاینات تخصصی شناسایی میشوند. عدهای نیز فشار خون بالای مادرزادی دارند.
رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی در مورد اینکه آیا این فدراسیون آماری رسمی از تعداد مرگهای ناگهانی ورزشکاران دارد، خاطرنشان کرد: آمار رسمی که نداریم، اما در ایران تعداد مرگ ناگهانی ورزشکاران حرفهای کم است. مسلم طلوعی (فوتسالیست)، افشین شعبانیان (دونده)، نوید بهنیا (پرورشاندام) از جمله افرادی هستند که به دلیل همین مشکل فوت کردهاند.
وی افزود: باید تاکید کنم در تعریف مرگ ناگهانی، آمده که فرد بدون خوردن ضربه، ناگهان دچار مشکل شود، اگر در حین ورزش و مسابقه، 2 نفر با هم برخورد کنند و همین منجر به مرگ شود، از آن به عنوان مرگ ناگهانی یاد نخواهد شد.
با این توضیحات و با توجه به افزایش آمار مرگ ناگهانی ورزشکاران حرفهای، به نظر میرسد تشکیل پرونده پزشکی برای ورزشکاران بیش از پیش اهمیت پیدا کند تا از این طریق آنها از نظر بیماریهای زمینهای و مادرزادی مورد بررسی قرار بگیرند.