به گزارش مشرق به نقل از ايکنا، در ابتداي اين شماره، بخشي از خطبه امام حسين(ع) در منا، با عنوان «شگفتا از اين وضع» منتشر شده است. در اين خطبه امام با ابراز شگفتي از وضعيت موجود ميفرمايد: «در امور مملکت به رأي خود تصرف ميکنند و با هوسراني خويش ننگ و خواري پديد ميآورند، به سبب پيروي از اشرار و گستاخي بر خداي جبار! در هر شهري خطيبي سخنور بر منبر دارند که به سود آنان سخن ميگويد، سرتاسر کشور اسلامي بيپناه مانده و دستشان در همه جاي آن باز است و مردم بندگان آنهايند که هيچدست برخوردکنندهاي را از خود نرانند. آنها که برخي زورگو و معاندند و برخي بر ناتوان سلطهگر و تندخوياند؛ فرمانرواياني که نه خدا شناسند و نه معاد.»
در اين شماره گفتوگوي ويژه خيمه با «غلامحسين ابراهيميديناني» انديشمند و استاد فلسفه با عنوان «حسين(ع)، تلاقي عشق و عقل» منتشر شده است.
ديناني معتقد است: «در طريقت ،عشق و عقل از هم جدا نيستند بلکه دو روي يک سکهاند عشق بدون فهم و عقل بيمعني است و عقل بدون عشق متوقف است. در طريقت عقل به عشق ميرسد.»
در صفحات انديشه شماره محرم ماهنامه خيمه، ميزگرد «امام حسين(ع) در عصر حاضر» پيش روي مخاطبان است. در اين ميزگرد که با حضور رضا بابايي و محمدرضا هدايتپناه برگزار شد، تعمق در حماسه حسيني مد نظر بوده است. ضمن آنکه در ادامه بخش انديشه يادداشتهايي از رسول جعفريان، جواد ادبي، حميدرضا معاونيان و ابوالقاسم حسينجاني منتشر شده است.
همچنين در مطلبي با عنوان «کربلا استثناء بود» به بررسي ديدگاههاي عارفانه به ماجراي عاشوراي حسيني پرداخته شده است.
از ديگر مطالب صفحات انديشه، گفتوگوي خيمه با رئيس گروه معارف اسلامي دانشگاه اميرکبير ذيل عنوان «حسين(ع) احياگر انسان» است.
در بخش تاريخ، «پرشکوهترين نرمش تا سرخترين قيام» به قلم غلامرضا هزاوهاي مورد بررسي قرار گرفته است. در اين مطلب مقطعي نزديک به ?? سال از تاريخ صدر اسلام، دوراني که با فاجعهاي آغاز و با حماسهاي پايان مييابد؛ بررسي و تحليل شده است. «شوکران صلح، قرارداد صلح، کارنامه حکومت حاکمي بيدين به نام دين، پس از هجرت سوم، فرار از بيعت، مسلم مسلمي مسلم، شقاق افکني، بحران و جو شبه نظامي در کوفه و تاريخ وارون» ? سرفصل اين تاريخ بيست ساله است.
در بخش هيئت، ماه محرم در گذر تاريخ، زير عنوان «از ابابيل تا کربلا» مورد بررسي قرار گرفته است. همچنين در بخش هيئت پرونده ويژه «هشتمين همايش تجليل از پيرغلامان حسيني»، «آسيبشناسي مجالس بانوان»، «بانوان در هيئتهاي مذهبي» و «دکترين هيئتهاي مذهبي»، «خرافات در عزاداريها» منتشر شده است.
در صفحات هنر و ادبيات و آييني، به معرفي سايت تخصصي اشعار آئيني با عنوان «بيپلاک» پرداخته شده است. در اين شماره همچنين گفتوگو با «منوچهر محمدي» تهيهکننده فيلم «عصر روز دهم»، گزارشي از جشنواره تئاتر حقيقت، نگاهي به تيتراژ سريال مختارنامه و گفتوگو با «مسعود ولدبيگي» چهرهپرداز اين سريال به چشم ميخورد.
در ادامه بخش هنر، تاريخچه موسيقي مذهبي شيعيان ايران و نيز يادداشتي از جابر عناصري با عنوان «ميدانآرايي و رهروي و رهخواني در شبيهخواني» پيش روي خوانندگان خيمه است.
جامعه اين شماره ماهنامه خيمه به معرفي چهرههاي شاخص جريان وعظ و خطابه در دهههاي ?? و ??، جريان «وعظ سنتي»، «وعظ انقلابي و سياسي» و «وعظ ميانرو» در اين دو دهه و چرايي و چگونگي اعمال سليقهها و ورود بدعتها و تحولات در مناسک عاشورا پرداخته است. همچنين نقش وعاظ و مداحان در سبکهاي جديد مناسک عزاداري عاشورا در مطلبي با نام «غلبه احساس بر ايدئولوژي» بررسي شده است.
در صفحات رسانه «راه مقابله با آفات تکنولوژيهاي مدرن، بالا بردن سطح سواد رسانهاي در جامعه و نشان دادن ابعاد و جوانب منفي وسايل ارتباط جمعي نوين» در مطلبي تحت عنوان «تهديد يا فرصت» مورد بررسي قرار گرفته است.
وظايف اجتماعي وسايل ارتباط جمعي در انديشه «کاظم معتمدنژاد» نيز از ديگر مطالب بخش رسانه است.
گفتوگو با «حسين بشير» و «ناصري باهنر» و بررسي «نقش رسانه در تجددگرايي ديني» از مطالب پاياني بخش رسانه است.
ماهنامه خيمه به صاحب امتيازي «محمدرضا زائري» مديرمسئولي «مرتضي وافي» و سردبيري «ميثم غضنفري» منتشر ميشود.