به گزارش مشرق، عبدالوحید فیاض در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: هیات تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد تمامی موارد کاری دانشگاه آزاد را مورد تفحص قرار میدهد بنابراین محورها متنوع و حوزه کاری بسیار وسیع است.
وی یکی از محورهای تفحص را بخش مربوط به آموزش عنوان و اظهار کرد: منظور از آموزش تمامی زیرمجموعههای این موضوع است یعنی نحوه تدریس اساتید، محتوای دروس آموزشی و برنامههای این حوزه و شکایت مربوط را هیات تحقیق و تفحص مورد رسیدگی قرار میدهد، در این رابطه شکایتی از دانشجویان و اساتید نیز رسیده است که آن را بررسی میکنیم.
این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: مثلا شکایتی از یکسری اساتید به دست ما رسیده است که آنها حتی مدرک لیسانس ندارند ولی در مقاطع بالاتر به تدریس میپردازند، از طرف دیگر طبق مستندات ارائه شده در برخی از واحدهای دانشگاه، هیات علمی متناسب با مقطع تحصیلی دانشجویان وجود ندارد که تمامی این موارد در کمیته آموزش تفحص از دانشگاه آزاد مورد رسیدگی قرار میگیرد.
فیاض، بررسی موضوعات مربوط به پژوهش، فناوری و تحقیقات را به عنوان یکی دیگر از محورهای کاری تفحص از دانشگاه آزاد عنوان و خاطرنشان کرد: کار این کمیته، بررسی تمامی موارد مرتبط با کار پژوهش، تحقیقات و فناوری است که در این زمینه میزان فعالیتهای پژوهشی و به دنبال آن نحوه هزینهکرد بودجه پژوهش مورد رسیدگی قرار میگیرد.
وی افزود: مطمئنا در همین راستا این موضوع بررسی میشود که پژوهشگران دانشگاه آزاد در چه جایگاهی قرار دارند و معاونت پژوهشی این دانشگاه چقدر فعال بوده است.
این عضو هیات تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد، محور سوم کار تفحص را موارد مربوط به توسعه و عمران خواند و توضیح داد: این محور مربوط به مسائل مالی و ساخت و سازهای دانشگاه و احتمالا سوء استفادههای مالی است که در همین راستا مسائل مربوط به موضوع زمینهای واحدهای دانشگاه آزاد نیز مورد رسیدگی قرار میگیرد.
فیاض افزود: بررسی وضعیت شعبه آکسفورد دانشگاه آزاد نیز در این حیطه است که ما مطمئنا در این رابطه بررسی میکنیم که پولهایی که به نام این شعبه تزریق شده در کجا هزینه گشته و در این محور چگونگی دریافت و هزینه دانشگاه آزاد را نیز بررسی خواهیم کرد.
وی مسائل مربوط به سازمان مرکزی دانشگاه آزاد یعنی موضوعات مرتبط با حوزه مدیریتی را نیز از دیگر محورهای تفحص برشمرد و گفت: سازوکار مدیریت دانشگاه آزاد تا زمان آقای جاسبی متمرکز بوده است و تا چندی پیش نیز این تمرکز در دست آقای دانشجو بود که اخیرا میخواهند آن را به هیات مدیره تغییر دهند.
این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: تمرکز مدیریت بدین صورت بوده که تمامی تسهیلات از سازمان مرکزی گرفته میشده است و بسیاری از این تصمیمات در واحدهای شهرستانی وجود نداشته است مثلا آقای جاسبی اختیاراتی به برادرش داده است که او با در دست داشتن وکالت، بسیاری از کارهای دانشگاه آزاد را انجام میداد.
فیاض همچنین با تاکید بر اینکه این چهار محور کاری به صورت همزمان مورد بررسی تفحصکنندگان قرار میگیرد، گفت: قرار است این چهار محور کاری در چهار کمیته جداگانه مورد رسیدگی قرار گیرد که طبیعتا روسایی از هیات برای آنها تعیین خواهد شد که تاکنون حکم آنها زده نشده است.
وی در پایان با بیان اینکه نبویان رییس هیات تحقیق و تفحص قصد واگذاری مسئولیت ریاست به شخص دیگری را دارد، گفت: آقای نبویان در هیات مطرح کرده که به دلیل مشغله کاری فرصت رسیدگی به کارهای تحقیق و تفحص را ندارد و خواسته که فرد دیگری به صورت داوطلبانه این امور را در دست گیرد ولی تاکید اعضا بر این است که آقای نبویان فرد شایستهای است و بهتر است که خود به عنوان رییس کارها را دنبال کنند حال باید منتظر ماند تا بعد از زدن حکم روسای کمیتهها به تبع آن اعضای کمیتهها نیز مشخص شوند تا کار به صورت جدی دنبال گردد.