به گزارش مشرق به نقل از مهر مصطفي قانعي، عضو کميته تخصصي پايش هواي تهران در وزارت بهداشت، در خصوص تبليغاتي که به دنبال آلودگي هوا براي استفاده از دستگاه بخور در منازل صورت مي گيرد، به خبرنگار مهر گفت: بخور نه تنها از ميزان آلاينده ها در محيطها بسته کم نمي کند بلکه با توليد CO2 (دي اکسيد کربن) از طريق بخار آب تشکيل اسيد مي دهد که خطرناکتر از آلاينده هاست.
اين فوق تخصص ريه اظهارداشت: استفاده از بخور گرم مشکل ساز است و موجب تحريک ريه ها مي شود.
عضو کميته تخصصي پايش هواي تهران در وزارت بهداشت در خصوص بخور سرد گفت: وقتي رطوبت هوا مناسب است، بخور سرد کمکي به تنفس افراد نمي کند بلکه گاهي باعث کاهش ورود اکسيژن به ريه مي شود.
اين فوق تخصص ريه تاکيد کرد: اگر بخار آب در محيط بسته بالا برود دسترسي به اکسيژن کم مي شود و در نتيجه تنفس را مشکل مي کند. بنابراين به هيچ وجه استفاده از دستگاه بخور را به ويژه براي بيماران آسمي توصيه نمي کنيم.
بررسيها نشان مي دهد که مهمترين آلاينده هاي هوا منواکسيدکربن، دياکسيد نيتروژن، گوگرد و ازن هستند که به ترتيب موجب سردرد و کم حواسي و ضعف و سستي، تحريک ريه و سرفه، سرفه همراه با خلط و درد قفسه سينه در افراد ميشود. اين در حالي است که گزارشهاي وزارت بهداشت حاکي از آن است که در اين روزها مراجعه بيماران قلبي به مراکز بيمارستاني تهران 30 درصد افزايش يافته است.
دکتر حسن آقاجاني، متخصص قلب و عروق، تصلب شراين را مهمترين تاثير آلودگي هوا بر قلب و عروق دانست و اظهار داشت: در شهرهاي آلوده تمامي فاکتورهاي کشنده و خطرناک قلبي اعم از سکته ها، آريتميهاي قلبي، نارسايي قلبي و علايم باليني اين نارساييها تا سطح معنيداري افزايش مييابد.