واعظ آشتیانی:مجمع بی خاصیتِ فوتبال باید از خواب بیدار شود/این ادبیات زیبنده مدیران فدراسیون نبود

مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال گفت: اگر وجدان مجمع فدراسیون فوتبال بیدار شود، می‌توان امیدوار بود روزی شرایط فوتبال ایران تغییر کند.

به گزارش مشرق، امیر واعظ آشتیانی با انتقاد از شرایط مدیریتی فدراسیون فوتبال اظهار داشت: اتفاقات رخ‌داده در برنامه شب گذشته نشان داد اختلافات هیات رئیسه فدراسیون فوتبال از تضارب آرا فراتر رفته و به سطح عمیقی رسیده است، موضوعی که می‌تواند به مجموعه فوتبال کشور آسیب وارد کند. احترام به قانون از نکات بسیار مهم است.

وی خاطرنشان کرد: صحبت‌هایی که در برنامه تلویزیونی شب گذشته از سوی اعضای هیات رئیسه مطرح شد، می‌توانست عنوان نشود، اما به نظر می‌رسد اختلافات در هیات رئیسه از یک تضارب افکار معمول فراتر رفته و به اختلافات عمیقی تبدیل شده است. این اختلافات می‌تواند صدماتی را متوجه مجموعه فوتبال کند. اتفاقات رخ‌داده نشان می‌دهد مدیریت فدراسیون نتوانسته تعامل و هماهنگی لازم را در هیات رئیسه ایجاد کند. اعضای هیات رئیسه از نظر دیدگاه، تخصص و آگاهی‌های مورد نیاز نیز هارمونی لازم را ندارند. باید مراقب ادبیاتی که استفاده می‌کنند باشند چون بیننده و شنونده متوجه می‌شود.

هیات رئیسه نباید الزاماً متشکل از افراد فوتبالی باشد

مدیرعامل پیشین استقلال با اشاره به ضرورت حضور افراد متخصص در ساختار مدیریتی فوتبال عنوان کرد: قرار نیست همه اعضای هیات رئیسه حتماً فوتبالی باشند. ممکن است فردی در حوزه حقوق تخصص داشته باشد، دیگری در مسائل اقتصادی صاحب‌نظر باشد و شخص دیگری نگاه فنی داشته باشد. منظور از تخصص اقتصادی هم صرفاً فعالیت اقتصادی یا کاسب بودن نیست، بلکه داشتن ایده و تفکر به‌روز اقتصادی است. نه اینکه همه اعضای هیات رئیسه فوتبالی باشند خوب است و نه اینکه افرادی در این جایگاه قرار بگیرند که از آگاهی‌های اولیه مورد نیاز برخوردار نباشند. ترکیب هیات رئیسه باید به شکلی باشد که افراد متخصص و تصمیم‌ساز بتوانند به تصمیم‌گیران کمک کنند.

فدراسیون فوتبال استراتژی مشخصی ندارد

وی با انتقاد از نبود استراتژی مشخص در فدراسیون فوتبال گفت: وقتی به عنوان مدیر وارد یک مجموعه می‌شوید، اولین چیزی که باید از آن مجموعه بخواهید، استراتژی است. وقتی به جای پاسخ روشن درباره استراتژی، وارد سفسطه و مغلطه درباره مسائل می‌شویم، نشان می‌دهد آن مجموعه استراتژی مشخصی ندارد و امور به شکل «باری به هر جهت» پیش می‌رود.

رئیس اسبق فدراسیون دوچرخه‌سواری تصریح کرد: اگر می‌خواهیم پیشرفت کنیم، باید در انتخاب افراد دقت داشته باشیم. اگر در انتخاب افراد، کارآمدی و شایستگی را ملاک قرار ندهیم، نمی‌توانیم انتظار پیشرفت داشته باشیم. به اعتقاد من، یکی از مشکلات فدراسیون فوتبال در بخش تصمیم‌سازی است.

تصمیم‌گیری احساسی تعطیلی عقلانیت را ثابت می‌کنید

واعظ آشتیانی با اشاره به نحوه تصمیم‌گیری در فدراسیون فوتبال گفت: در جلسه مطرح کردم که تصمیم‌گیری‌ها را می‌توان به چند دسته تقسیم کرد و یکی از موارد مهم، تصمیم‌گیری احساسی است. مصداق آن نیز صحبت‌های آقای تاج درباره تغییر سرمربی تیم ملی بود که خودش عنوان کرد احساس کرده در مقطعی باید مربی را تغییر دهد. وقتی مدیریت احساسی شود، یعنی عقلانیت تعطیل شده است. در چنین شرایطی دیگر جایی برای کار کارشناسی باقی نمی‌ماند. من چند موضوع را در جلسه مطرح کردم که خودشان نیز تصدیق کردند. برای مثال، آیا هیات رئیسه باید مربی را انتخاب یا استخدام کند؟ وقتی کمیته فنی ندارید، آیا هیات رئیسه اساساً بضاعت و تخصص لازم برای انجام چنین کاری را دارد؟

بی‌برنامگی فدراسیون فوتبال عیان شد

مدیرعامل پیشین استقلال تأکید کرد: در مجموع معتقدم برنامه‌ای که برگزار شد، به شکل روشنی بی‌برنامگی، نبود استراتژی و آشفتگی مدیریتی در فدراسیون فوتبال را نشان داد. شرایط فوتبال ما به شکلی است که تیم‌های ملی نوجوانان، جوانان، امید و بزرگسالان با چالش مواجه هستند. با چنین وضعیتی نمی‌توان انتظار داشت مشکلات فوتبال به سادگی برطرف شود یا تیم‌های ملی در مسیر موفقیت قرار بگیرند.

ادبیات مطرح‌شده زیبنده فوتبال ایران نبود

واعظ آشتیانی درباره درگیری لفظی میان برخی اعضای هیات رئیسه نیز گفت: ضریب استرس آقای خطیر خیلی بالا بود. چون در چشم او نگاه می‌کردم اضطرابی را دیدم و به همین خاطر پیش او رفتم تا آرامش پیدا کند. در عین حال خواستم بگویم با کسی دعوا و اختلاف نداریم و اگر حرفی می‌زنم براساس یکسری یافته‌هاست. بعد از آن با ادبیان مطرح شده شاهد اختلافات تلخی بودیم که زیبنده فوتبال ما نبود. رفتار و کردار کسانی که در حوزه تصمیم‌گیری قرار دارند برای مردم قابل توجه است. قانون‌مداری و احترام به قانون از نکات بسیار مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

تضادها در هیات رئیسه مشخص شد

واعظ آشتیانی در مورد صحبت‌های مجید جلالی در این برنامه گفت: در حد آقایان نبود که بتوانند پاسخگوی آقای جلالی باشند. اول برنامه هم گفتم انتظار داشتم آقای تاج در برنامه حضور پیدا می‌کردند. عضو هیات رئیسه چه نقشی دارد و چه مواردی را می‌تواند جواب بدهد. وقتی در هیات رئیسه چنین تضادهایی وجود دارد، باید مشخص شود افراد با چه پشتوانه و نمایندگی از چه کسی در این جایگاه قرار گرفته‌اند.

نباید انتظار موفقیت داشت

واعظ آشتیانی اظهار داشت: وقتی افرادی داریم که می‌توانند برای فدراسیون فوتبال برنامه و استراتژی ارائه کنند، اما برنامه‌های آنها اجرا نمی‌شود، طبیعتاً نمی‌توان انتظار داشت شرایط تغییر کند. خود آقای جلالی نیز نکته مهمی را مطرح کرد و گفت در فدراسیون فوتبال، چیزی که در اولویت نیست، خود فوتبال است.

مجمع باید از خواب بیدار شود

واعظ آشتیانی در پاسخ به این سؤال که آیا می‌توان امیدوار بود روزی شرایط فوتبال ایران تغییر کند، گفت: اگر مجمع بی‌خاصیت فدراسیون فوتبال، اگر خواب‌نما شود یا از خواب بیدار شود و وجدان‌های آنها بیدار شود، یک مجمع فوق‌العاده برگزار کند و آقای تاج و امثال آقای تاج را برکنار کنند.

منبع: خبرگزاری آنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس