به گزارش مشرق به نقل از مهر، دیروز جمعه 15 دیماه بالاخره کار هیات انتخاب سی و یکمین جشنواره فیلم فجر شامل مصطفی شایسته، مهدی صباغزاده، علی معلم، جلیل عرفان منش، مهدی عظیمی، محمدحسین نیرومند و بهمن حبشی به پایان رسید.
در حال حاضر تنها این چند نفر میدانند که از بین 102 فیلمی که دیدهاند کدام یک به گردونه رقابت و نمایش جشنواره فجر امسال میرسند؛ گرچه آنها نیز تا پایان وقت امروز برای جمعبندی آرایشان مهلت دارند و قرارست تا آخرین ساعات امروز شنبه، نتیجه نهایی را اعلام کنند.
طبق خبرهای خبرنگار مهر، هیات انتخاب از ساعت 14 امروز جلسهای برای جمعبندی خواهند داشت که اگر در این جلسه به توافق نظر برسند که فیلمهای جشنواره همین امروز رسانهای خواهند شد در غیر این صورت ممکن است جلسه دیگری هم برگزار شود که این امر رسانهای شدن اسامی فیلمها را به فردا موکول خواهد کرد.
ولی نکته مهم درباره فیلمهایی که نامشان اعلام خواهد شد این است که برخی از آنها در صورتی میتوانند به جشنواره بروند که تغییرات مدنظر هیات انتخاب روی آنها اعمال شود.
همچنین گویا مقرر شده است که تا پایان هفته جاری لیست نهایی فیلمها اعلام شود و این بدین معناست که فیلمهای اصلاحی باید در همین یک هفته تغییرات لازم را اعمال کنند؛ مسالهای که ممکن است برخی کارگردانها را با واکنش رو به رو کند و اصلا نخواهند فیلمشان تغییر کند که در این صورت به نظر نمیرسد جشنواره فیلم فجر هم زیر بار پذیرفتن این دسته از فیلمها برود.
امسال جشنواره فیلم فجر در حالی برگزار میشود که یکسال گذشته، سینمای ایران با انتقادهای زیادی درباره فیلمهای ساخته و اکرانشده رو به رو بوده و خیلی از منتقدان ریشه این مسایل را در جشنواره پارسال میدانند که به فیلمهایی اجازه رقابت و نمایش داد که مشکل محتوایی داشتهاند. منتقدان همچنین معتقد بودند که اگر فیلمها در همان هیات انتخاب جشنواره سیام با دقت بیشتر انتخاب میشدند حاشیهها در مدت یکسال و به ویژه در زمان اکران آثار دنبال نمیشد.
همه این مسایل باعث شده که امسال دقت نظر بیشتری در انتخاب فیلمها صورت بگیرد و همچنین به نظر میرسد دبیرخانه جشنواره فیلم فجر هم قرارست مطابق با نظر هیات انتخاب پیش رود و اگر فیلمی نیاز به اصلاح و تغییر دارد حتما این اتفاق بیفتد و رایزنیها و گلایهها و هیاهوهای رسانهای هم مانع از اعمال نظر هیات انتخاب نشود.
البته از سوی دیگر هم شنیده میشود که تعدادی از کارگردانها به ویژه افراد پیشکسوت به راحتی زیربار این تغییرات نمیروند و حتی حاضرند فیلمشان را از جشنواره خارج کنند.
نکته قابل توجهی که امسال رخ خواهد داد و نشان از رویکرد تعاملی جشنواره با فیلمسازان است، اینکه قرارست یک گروهی از مشاوران نکاتی که باید در فیلمها اصلاح شود به سازندگان آنها اعلام کرده و در تغییرات احتمالی آنها را یاری دهند.
البته باز هم به نظر میرسد برخی کارگردانها نسبت به این موضوع نیز واکنش مثبتی به خرج ندهند و این مشاوران بیشتر بتوانند در کنار فیلماولیها قرار بگیرند. همچنین در این فاصله برخی کارگردانها که میدانند فیلمهایشان در هیات انتخاب رد شده یا تغییراتی که باید روی آثارشا اعمال کنند خیلی زیاد است، این روزها از نرسیدن آثارشان به جشنواره میگویند.
نکته دیگر که قبلا هم خبرنگار مهر در گزارشهایی بدان اشاره کرده بود، آثار شاخصی است که توسط کارگردانهای تازهکار ساخته شدهاند و امیدهای جشنواره به حساب میآیند.
این موضوع از سوی تعدادی از اعضای هیات انتخاب نیز تایید شده و البته دیشب وزیر ارشاد نیز در برنامه "هفت" بر آن تاکید کرد.
امروز عباسیان دبیر جشنواره فجر در خبری اعلام کرد که مهم ترین مساله در جشنواره رعایت زمانبندی است و تحت هیچ شرایطی این زمانبندی را از دست نخواهند داد؛ حتی اگر برای فیلم "چ" حاتمیکیا باشد. شاید این اظهارنظر را بتوان یکی دیگر از دلایل نرسیدن فیلم حاتمیکیا به جشنواره امسال دانست؛ مسالهای که توسط خبرگزاری مهر پیشبینی شده بود.