کد خبر 183596
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۱ - ۱۲:۱۱

فیض آبادی گفت: در حوزه پیشگیری اقدامات خوبی شده اما بیشتر مشکلات در شهرها و بر اثر مصرف خود سرانه آنتی بیوتیک، خود درمانی بدون توجه به تجویز پزشک و قطع خود سرانه دارو اتفاق می افتد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، رئیس انجمن میکروب شناسی گفت: ویروس خطرناکی به نام گومامی وجود دارد که همه را به وحشت انداخته و رتبه اول را در بین عفونت‌های تنفسی کسب کرده است و در ایجاد این عفونت، آلودگی هوا دخیل است.

محمدمهدی فیض آبادی افزود: همکاری بین بخش های توسعه ای دارو، تولید کننده، مصرف کننده و اطلاع رسانی مناسب باید انجام شود تا بر بحث مقاومت میکروبی غلبه کنیم.

وی ادامه داد: افزایش مقاومت آنتی بیوتیک در بیمارستانها مشکلی است که در  همه کشورها وجود دارد و فقط مختص ایران نیست و به سوء مدیریت بر نمی گردد.

رئیس انجمن میکروب شناسی در مورد اینکه این مقاومت در کودکان بیشتر است یا بزرگسالان گفت:ممکن است عفونتی در بخش بیمارستانی بیاید و به بخش کودکان سرایت کند  بنابراین نمی توان گفت در کودکان بیشتر است یا در بزرگسالان چون امکان سرایت دارد و باکتری ها میزبان را بدون تبعیض انتخاب می کنند.

فیض آبادی ادامه داد:در حوزه پیشگیری اقدامات خوبی شده اما بیشتر مشکلات در شهرها و بر اثر مصرف خود سرانه آنتی بیوتیک، خود درمانی بدون توجه به تجویز پزشک و قطع خود سرانه دارو اتفاق می افتد.

وی افزود: در شهرها به دلیل رشد فرهنگی مردم و دسترسی آْسان آنهابه اینترنت و منابع دیگر شاهد مصرف بی رویه آنتی بیوتیک هستیم.

رئیس انجمن میکروب شناسی تصریح کرد: همچنین دسترسی آسان به آنتی بیوتیک از طریق مراکز فروش و داروخانه ها از مشکلات دیگر این حوزه است در حالیکه تجربه نشان داده در اغلب مناطق دور افتاده کشور که امکان دسترسی کمتری به آنتی بیوتیک وجود دارد نمونه های مقاومت هم کمتر است.

وی گفت: مردم مناطق محروم و روستایی در واقع به میکروبها حساس تر مانده‌اند.چراکه هر چقدر مردم با میکروب ها درگیر شوند مقاومت و مبارزه میکروبها بیشتر می شود و از ذخایر ژنتیکی خودشان استفاده می کنند.

رئیس انجمن میکروب شناسی در مورد نرخ مقاومت به آنتی بیوتیک در کشور گفت: الگوهای مقاومت در مراکز دانشگاهی بررسی و تشریح می شود و بر این اساس، انواع میکروبها مشخص شده و می دانیم در کدام شهر کدام نوع باکتری،مقاومت بیشتری دارد وحتی مقاومت های جدید شناسایی می شوند که البته طبق این یافته ها گاهی مراکز علمی به خوبی تجهیز می شوند و گاهی هم این امکان وجود ندارد.

وی ادامه داد: مصرف آنتی بیوتیک در گذشته بسیار بالا بوده اما در سالهای اخیر به دلیل افزایش سطح آگاهی کمتر شده است. در گذشته هر نسخه ای که به داروخانه می آمد حتما آنتی بیوتیک در آن تجویز شده بود در حالی که امروز با تشخیص پزشکان کمتر شده است.

فیض آبادی هشدار داد: در مقابل، مقاومت در سطح بیمارستانی حاد شده است.هنگامی که بیمار عمل جراحی کرده و در فضای بیمارستانی آنتی بیوتیک مصرف می کند به میکروب ها امکان فعالیت می دهد و این درحالی است که بیماران ضعیف بوده و امکان مبادله ژن های مقاومتی بیشتر می شود.

وی ادامه داد: در خارج از فضای بیمارستانی میکروب‌های مسری وجود دارند که درمانشان طولانی مدت و نگران کننده است که البته این میکروبها خاص کشور ایران نیستند.

فیض آبادی در رابطه با عوارض این میکروبها گفت:هنگامی که میکروبهای مسری مقاومت ایجاد می کنند باعث عوارض و عفونت های پوستی،دستگاه تنفسی و ادراری می شوند که متاسفانه بسیار شایع هستند.

رئیس انجمن میکروب شناسی گفت: نوعی از عفونت‌های بیمارستانی وجود دارد که به هیچ آنتی بیوتیکی جواب نمی دهند.به عنوان مثال بیمارانی که دچار سوختگی می شوند به دلیل همین عفونت های بعد از سوختگی می میرند.

وی گفت: ویروس خطرناک دیگری به نام گومامی وجود دارد که بسیار شرایط را سخت کرده و همه را به وحشت انداخته و رتبه اول را در بین عفونت های تنفسی در کشور کسب کرده است.

فیض آبادی ادامه داد: در ایجاد این عفونت تنفسی تا حد کمی آلودگی هوا دخیل است و فاکتورهای متعدد دیگری در ایجاد این عفونتها موثر هستند. مصرف بجا و درست آنتی بیوتیک و پرهیز از خود درمانی بسیار مهم است.

وی افزود: توجه ویژه پزشکان بالینی در نسخه ای که تجویز می کنند و اینکه با توجه به مقاومت میکروبی دارو بدهند. سیاست های درمانی را پیگیری کنند و از تجویز نابجا جلوگیری کنند از موارد دیگری است که باید به آن توجه شود چراکه دارویی که موثر نیست چنانچه مصرف شود در آینده نزدیک، کار آمدی خود را از دست می دهد.باید دانست حساسیت میکروب به آنتی بیوتیک برگشت پذیر است به شرطی که مصرف دارو برای مدتی قطع شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس