گوترش: جنگ با ایران محدودیت قدرت ابرقدرت‌ها را نشان داد

دبیرکل سازمان ملل متحد با اشاره به جنگ علیه ایران گفت: ابرقدرت‌ها باید محدودیت‌های قدرت خود را بپذیرند.

به گزارش مشرق، "آنتونیو گوترش"، دبیرکل سازمان ملل، در مصاحبه با فایننشال تایمز در آستانه پایان دوره ۱۰ ساله خود گفت: جنگ‌های اخیر، از جمله جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران و جنگ روسیه با اوکراین، محدودیت قدرت ابرقدرت‌ها برای تحمیل اراده خود به دیگر کشورها را آشکار کرده است.

گوترش با اشاره به جنگ ایران گفت آمریکا امیدوار بود تهران پس از حمله در فوریه تسلیم شود، اما شش ماه بعد، ایران همچنان مقاومت می‌کند و تنگه هرمز را بسته نگه داشته است. او این تحولات را نشانه‌ای از تغییر موازنه قدرت جهانی و حرکت جهان از نظم تحت رهبری آمریکا به سوی نظمی چندقطبی دانست.

او تأکید کرد ابرقدرت‌ها باید بپذیرند که شرایط تغییر کرده و وزن و نقش کشورهای مختلف در جهان دیگر مانند گذشته نیست. به گفته گوترش، اگر نهادهای بین‌المللی متناسب با این تغییرات اصلاح نشوند، افزایش چندقطبی‌گرایی می‌تواند به رقابت بیشتر و در نهایت رویارویی میان قدرت‌ها منجر شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • حاجی از سه راه جوبشور قم IR ۲۳:۳۹ - ۱۴۰۵/۰۶/۰۳
    0 0
    ایران رو نمیشه با اکراین مقایسه کرد ایران ۴۷ ساله توی تحریمه و قدرت‌های بزرگ غربی با ایران مشکل دارن اما اکراین تمام غرب رو پشت سر خودش داره و تسلیحات مفت و مجانی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس