روسیه: آماده‌ایم میزبان گفت‌وگو بین ایران و کشورهای عربی باشیم

دیپلمات روس بااشاره به تشدید تنش در خلیج فارس، از آمادگی مسکو برای میزبانی مذاکره ایران و کشورهای عرب خبر داد.

به گزارش مشرق، الکساندر علیموف، معاون وزیر امور خارجه روسیه در گفت‌وگو با روزنامه "ایزوستیا"، چاپ مسکو، اعلام کرد که مسکو آمادگی دارد در روند حل‌وفصل مسالمت‌آمیز بحران کنونی در خاورمیانه مشارکت کرده و میزبان گفت‌وگویی سازنده بین ایران و کشورهای عرب منطقه باشد.

این دیپلمات روس با اشاره به آمادگی روسیه برای کمک به حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات بین آمریکا و جمهوری اسلامی، افزود: «مسکو با کمال میل حاضر است سکوی لازم برای برگزاری مذاکراتی بین ایران و کشورهای عربی را نیر فراهم خواهد کرد. البته طرف روسی قصد ندارد چنین ابتکاری را به دیگران تحمیل کند.»

علیموف یادآور شد که رویارویی نظامی کنونی بین آمریکا و ایران و حملات متقابل هر روزه آنها، بار دیگر کل منطقه خاورمیانه را در وضعیت آشوب فرو برده است. او افزود: «در شرایطی که فعلاً هیچ روند علنی مذاکره‌ای وجود ندارد، مسکو تماس‌های خود را با تمامی کشورهای منطقه و میانجی‌های درگیر در این بحران، از جمله پاکستان و ترکیه، حفظ کرده و حاضر است به کاهش تنش در منطقه کمک کند.»

این دیپلمات درباره حملات اخیر ایران به کشورهای حوزه خلیج فارس که میزبان پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه هستند، اشاره کرد: «تهران پیش‌تر از سازمان ملل متحد خواسته بود کشورهای منطقه از در اختیار گذاشتن خاک خود به‌عنوان سکوی حملات نظامی آمریکا جلوگیری کنند. ولی تاکنون هیچ بحث جدی درباره درخواست ایران در این زمینه شکل نگرفته است.»

این مقام وزارت خارجه روسیه توضیح داد: «از دیدگاه مسکو، استقرار زیرساخت‌های نظامی خارجی در قلمرو هر کشور، انتخاب و حق حاکمیتی همان کشور است، ولی مسئله اینجاست که حضور نظامی خارجی، به جای تأمین امنیت مورد انتظار، ممکن است آن کشور را به یک درگیری نظامی سوق داده و به میدان نبرد تبدیل کند، زیرا هر پایگاه نظامی متعلق به طرف مقابل، صرف‌نظر از محل استقرار آن، در جریان یک درگیری نظامی هدفی مشروع برای طرف دیگر درگیری به شمار می‌رود.»

علیموف با اشاره به اینکه روسیه به تلاش‌ خود برای کمک به کاهش تنش در منطقه ادامه خواهد داد، افزود: «ما با تمامی طرف‌ها، از جمله اسلام‌آباد، ریاض و آنکارا، تماس‌های نزدیک و مستمر داریم و می‌دانیم که تلاش‌ها برای بازگرداندن دو طرف درگیر به میز مذاکره همچنان ادامه دارد و ما نیز حاضر هستیم در این زمینه مشارکت داشته باشیم.»

این روزنامه در پایان نوشت: در شرایطی که این خطر وجود دارد که خاورمیانه طی هفته‌های آینده بار دیگر شاهد گسترش درگیری‌ها باشد و خسارت‌های بیشتری به اقتصاد منطقه وارد شود، هرگونه تلاش میانجی‌گرانه جدید، از جمله ابتکارعمل روسیه برای فراهم کردن شرایط مناسب گفت‌وگوی ایران و کشورهای عربی، می‌تواند به کاهش سطح کلی تنش‌ها در منطقه کمک کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • IR ۱۲:۳۳ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۹
    1 0
    کشورهای عربی با امریکا و اسراییل قراردادهای امنیتی ، اطلاعاتی و نظامی دارند ضمن انکه از خود اختیاری ندارند و خبر ندارند که در کشورشان امریکایی ها و صهیونیست ها چکار می کنند . نتیجه قرار داد با هندی ها که موظف بودند رفت امد کشتی دنا را به امریکا یا صهیونیست ها اطلاع دهند - را دیدیم هر گرونه توافق با کسی که از خود اختیاری ندارد اشتباه است .
  • IR ۱۳:۱۷ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۹
    1 0
    شیخک های خائن مزدور بدون اجازه اربابشون هیچی نیستند. یک مشت بی غیرت بی وجود که به گدایی و نوکری عادت کردند.
  • عجب US ۱۷:۱۱ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۹
    0 0
    نیازی به هیچ کشور خارج از خلیج همیشه فارس نیست. کشورهای عربی همگی به ایران خواهند امد و بین ایران و کشورهای عربی مذاکره اتفاق می افته و تصمیم گیری می شود. نیازی به دروغ گو ها و مفت خور های روسی و غربی نیست. غربی ها حق دخالت در زندگی مردم خاورمیانه را از این پس نخواهند داشت. در خاورمیانه از این پس همه قوم ها از ترک کرد و بلوچ و عرب و مازنی و گیلانی و قشقایی و کر ایزدی و .. در خاورمیانه در کنار هم خواهند بود و به هم احترام خواهند گذاشت و دیگر جایی برای مزدوران غربی نخواهد بود خصوصا سر سپرده های مزدور کسانی که با قول مقام منطقه را به غربی ها خصوصا انگلیس و فرانسه فروخته اند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس