کد خبر 1824898
تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۴۰۵ - ۰۱:۳۰
مدرک دیگر تضمین‌کننده اشتغال نیست

سهم ۳۹ درصدی فارغ‌التحصیلان از بیکاران نشان می دهد، مدرک دیگر تضمین شغل نیست، مهارت راه نجات است.

به گزارش مشرق, آمارهای سال ۱۴۰۴ نشان می‌دهد که سهم فارغ‌التحصیلان آموزش عالی از کل بیکاران کشور همچنان بالا و حدود ۳۹درصد است. در حالی که تعداد کل شاغلان رشد اندکی داشته، اما تمرکز بیکاری در میان زنان و مناطق شهری، زنگ خطر «بحران عدم تطبیق مدرک با بازار کار» را به صدا درآورده است.

بررسی وضعیت اشتغال و بیکاری در سال ۱۴۰۴، تصویر نگران‌کننده‌ای از وضعیت نیروی کار تحصیل‌کرده را ترسیم می‌کند. بر اساس آخرین داده‌ها، سهم جمعیت بیکار فارغ‌التحصیل آموزش عالی از کل بیکاران ۳۹درصد بوده است؛ هرچند این رقم نسبت به سال قبل ۳.۲ درصد کاهش یافته، اما همچنان نشان‌دهنده تمرکز بالای بیکاری در لایه‌های تحصیل‌کرده است. این وضعیت در میان زنان و در محیط‌های شهری شدت بیشتری دارد.

در مقابل، سهم فارغ‌التحصیلان از کل شاغلان کشور ۲۷.۲ درصد است که نسبت به سال ۱۴۰۳تغییری نکرده و نشان می‌دهد که سرعت جذب این گروه در بازار کار با سرعت فارغ‌التحصیلی آن‌ها همخوانی ندارد.

*مدرک دیگر تضمین‌کننده اشتغال نیست

واقعیت تلخی که آمارهای سال ۱۴۰۴بازتاب می‌دهند این است که «مدرک تحصیلی» دیگر به تنهایی ابزاری برای تضمین اشتغال نیست. در سال‌های اخیر، پدیده‌ای به نام «تحصیل برای خرید زمان» شکل گرفته است؛ بسیاری از جوانان برای فرار از فضای بیکاری یا به دلیل عدم آمادگی برای ورود به بازار کار، به دنبال مقاطع تحصیلی بالاتر می‌روند. در واقع، ادامه تحصیل در بسیاری از موارد نه برای ارتقای تخصص، بلکه راهکاری برای به تأخیر انداختن مواجهه با واقعیت‌های بازار کار است.

*ضرورت گذار از «مدرک‌محوری» به «مهارت‌محوری»

اگرچه نرخ مشارکت اقتصادی در سال جاری با کاهش اندکی (۰.۴ درصد) به ۴۰.۶ درصد رسیده و جمعیت غیرفعال با ۷۹۱هزار نفر افزایش، به بیش از ۳۹میلیون نفر رسیده است، اما راه نجات برای کارجویان، به‌ویژه فارغ‌التحصیلان، در تغییر استراتژی است.

کارجویان باید بپذیرند که در اقتصاد امروز، «مهارت» ارزشمندتر از «مدرک» است. اگر هدف از ادامه تحصیل، تنها خرید زمان برای یافتن شغل است، این راهکار در بلندمدت شکست می‌خورد. تنها راه خروج از این چرخه، تقویت مهارت‌های عملی و تطبیق توانمندی‌های فردی با نیازهای واقعی بازار کار است. مدرک می‌تواند در را باز کند، اما تنها «مهارت» است که فرد را در جایگاه شغلی حفظ می‌کند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • IR ۰۲:۵۷ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۱
    3 1
    پارتی ولی تضمین است.
  • ناشناس IR ۰۷:۰۰ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۱
    0 0
    زمانی که نهضت بیسواد آموزی معلم استخدام کرد روزگار علم در این کشور سیاه شد
  • کلیم IR ۰۹:۳۶ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۱
    0 0
    اونروز رفته بودم کوه ی بخشی از راه رو با لندرور باید میرفتیم یدفه دیدم یه ساختمان 4 طبقه با زیر بنای تقریبی 1000 متر سبز شد... دورشم دیوار خوشکل کشیده بودن .... سردر هم داشت ولی چیزی ننوشته بودن روش.... جالبیش اینه که نزدیک روستا بهش کم کمش نیم ساعت فاصله داشت اونم کوهستانی... پرسیدم چیه این گوبلک؟ گفتن دانشگاه آزاده.... یعنی رفتن حتی کارمندش به اون ساختمان خودش پروژه ای هستش و حتی باید ماسک اکسیژن هم ببرن که یدفه کمبود اکسیطن ناشی از ارتفاع پیش نیاد... پول ملت اینطوری هدر میره... حالا همون به اصطلاح دانشگاه داره مدرک تولید میکنه .... و ما همچنان داریم قله ها رو یکی یکی فتح میکنیم .... دانشجوی شبانه خیلی جالبه برام طرف کلی درس خونده دانشگاه قبول شده بعد میاد میبینیه همکلاس خرپولش بدون درس خوندن کنارش نشسته و داره بهش دهن کجی میکنه .... پیام نور که نگم براتون لازم نیس بری سر کلاس میتونی همچنانکه کارمند دولت هستی مدرک بگیری دانشگاه انتفاضه که عشق است....

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس