* 4 اثر به جشنواره عمار ارسال کردم
وی با بیان اینکه سوژه این دو مستند را از حوزه علمیه قم کشف کرده است، درباره مستند «اخراجیها 4» گفت: «اخراجیها 4» روحانیئی است که به کمپهای ترک اعتیاد و معتادان میرود و تبلیغ میکند و نشان میدهد معتادان در محیط روحانیت نبودند یا روحانی ندیدند و اول او را تحویل نمیگیرند و بعد آرام آرام متحول میشوند.
رحمتی افزود: این مستند نوعی تبلیغ طلبگی در کمپهاست که داستان یکی از این طلبههاست که یکبار از کنار یکی از این کمپها رد میشده و وارد کمپ ترک اعتیاد میشود.
وی درباره اثر دیگرش گفت: «آخوند چینی دات کام» نیز روحانیئی است ابتدا به دنبال آموختن زبان فرانسه میرود اما میفهمد که زبان فرانسه مخاطب زیادی ندارد و میرود سراغ زبان چینی و زبان چینی را با تمام سختیهایش یاد میگیرد.
رحمتی افزود: وی زحمت زیادی میکشد و بعد با استفاده از کتابخانههای دیجیتال و ... کار تبلیغ را شروع میکند و در اصفهان برای توریستها تبلیغ میکند.
* جشنواره عمار در میانه یک شوربایی از جشنوارهها آمد که بحثهای ارزشی و انقلابی وجود نداشت
محمدتقی رحمتی در ادامه با اشاره به موفقیت مستند «نماز جمعه تاریخی» در جشنواره دوم عمار گفت: نماز جمعه تاریخی درباره فتنه 88 و نماز جمعه مقام معظم رهبری در 29 خرداد آن سال بود و با محوریت آن واقعه است که کاراکتر آن جوانی است که برای اولینبار رای داده و برای اولینبار به نماز جمعه مقام معظم رهبری آمده اما به میرحسین موسوی رای داده است و البته با شعار دادن مخالف است.
وی افزود: این جوان قبول ندارد آمریکا گرگ است اما مخالف اعتشاشات است و به خیابان کشیدن اعتراضات را قبول ندارد و یک انتقاداتی هم به نبودن فضای رسانهای دارد و در این مستند کل جریان فتنه 88 را دنبال کردیم.
این کارگردان جوان کشورمان همچنین با بیان اینکه جشنوارهها تبدیل به جذب بودجه شده است، گفت: در مجموع اینها خوب است اما جشنواره عمار در میانه یک شوربایی از جشنوارهها آمد که بحثهای ارزشی و انقلابی وجود نداشت و عمار هم این مساله را راهاندازی کرد.
* جشنواره عمار مثل دیگر جشنوارهها ما را رها نکرد
وی در عین حال با انتقاد از جشنواره عمار، افزود: به نظرم سلیقهها در جشنواره دخیل است و محدود به یک سری فیلترهای خاص خودش است که به نظرم فیلترها باید وسیع شود.
رحمتی ادامه داد: به نظرم جشنوارهای که بحث انقلاب را یدک میکشد نباید ضعیف عمل کند که در این صورت همان دفاع بد میشود و به نظر مدیریت جشنواره ضعیف بود و باید مدیریت ارتقا پیدا کند هر چند معتقدم این امر به مرور زمان بهتر میشود.
کارگردان «اخوند چینی دات کام» با بیان اینکه جشنواره عمار مثل دیگر جشنوارهها ما را رها نکرد گفت: این در حالی است که جشنوارههای دیگر نصف جایزهها را به خودشان میدهند بعد یکی دو تا فیلم مطرح را جایزه میدهند که کسی نگوید همه را خودشان خوردند و تمام میشود و خداحافظ؛ اما جشنواره عمار پس از پایان بچهها را رها نکرد و ساپورتهای معنوی اعم از کتاب و مجله و همچنین دعوت به جلساتی برای پخش فیلم داشت که کار خیلی خوبی بود و بچهها را فراموش نکردند.