به گزارش مشرق به نقل از فارس، سید ضیاءالدین مظهری در مورد نوع آهن هِم و غیر هِم اظهار داشت: آهن عنصری 2 ظرفیتی است که نوع غیرهِم آن معمولاً در گیاهان مانند حبوبات و اسفناج وجود دارد که کمتر جذب بدن میشود و برای کمک به جذب بیشتر باید از ویتامین ث استفاده شود.
رئیس انجمن علمی تغذیه تاکید کرد: جذب آهن هِم( آهنهای موجود در گوشت) در بدن راحتتر است که در تمام منابع حیوانی وجود دارد البته آهن موجود در تخممرغ از این امر مستثنی است و برای جذب بهتر آن باید از ویتامین ث استفاده کرد.
وی ادامه داد: به همین علت برخی کشورهای غربی تخممرغ آبپز، نان تست و آب پرتقال را در وعده صبحانه قرار میدهند.
مظهری افزود: در برخی مواردی استفاده از فیبرها هم جلوی جذب آهن غیر هِم (دو ظرفیتی) را میگیرد و یک عدهای فراتر از مقدار قابل تحمل بدن برای لاغری از آن استفاده میکنند.
مظهری با اشاراه به اینکه فیبرها ترکیباتی به نام اسید فیتیک دارند افزود: به ویژه نانهایی که با جوش شیرین عمل میآیند فیتات موجود در آن جلوی جذب آهن را میگیرد.
به گفته متخصص تغذیه نانهای تخمیر نشده و نانهایی که بیشتر با جوش شیرین به عمل آمدهاند جلوی جذب آهن، روی و کلسیم را میگیرند.
یک متخصص تغذیه گفت: آهن موجود در منابع گیاهی مثل اسفناج و حبوبات به راحتی جذب نم شوند و برای جذب آن باید در کنار آنها مواد حاوی ویتامین C مثل آب پرتقال مصرف شود اما آهن منابع حیوانی سریع جذب میشوند.