این درحالی است که نویسندگان این مقاله اظهار داشتند که مزیت این ماده به محض دفع سوپ توسط بدن از بین می رد، به این معنا است که هنگام سرماخوردگی باید به یک منبع بی پایان سوپ مرغ دسترسی داشته باشید.
این نخستین باری نبود که تأثیر سوپ مرغ در سرماخوردگی مورد بررسی قرار می گرفت. بیش از یک دهه پیش، دکتر استفان رینارد از مرکز پزشکی دانشگاه نبرسکا می خواست بفهمد که چرا دستور سوپ مرغ همسرش که طی نسلها به وی منتقل شده بود اینقدر شفا بخش است.
سوپ مرغ به عنوان یک ابرغذا
وی با استفاده از نمونه خونهای داوطلبان نشان داد که این سوپ از حرکت متداولترین نوع سلولهای خونی جلوگیری می کند؛ این گلبول های سفید خون نوتروفیل هستند و با عفونت مبارزه می کند.
دکتر رینارد این نظریه را ارائه داد که سوپ مرغ با ممانعت از حرکت این سلولهای مبارز با عفونت در بدن به کاهش علائم تنفسی آنفلوآنزا کمک می کند. آنچه وی نتوانسته بود شناسایی کند، محتویات دقیق سوپ بود که موجب تأثیر آن در مقابل سرما خوردگی می شود.
محققان سوپی را که دربرگیرنده مرغ، پیاز، سیب زمینی، هویچ، شلغم، زردک، ساقه های کرفس، جعفری، نمک و فلفل بود را بررسی کردند. آنها همچنین سوپهای تجاری را با تأثیرات مشابه پیدا کردند، این احتمال وجوددارد که ترکیب مواد غذایی با هماهنگی تأثیرات مثبتی اعمال می کنند.
یک تحقیق دیگر از میامی نشان می هد که سوپ مرغ چیزی بیش از یک دارونما است. آنها با بررسی تأثیر آن در 15 داوطلب که سوپ مرغ، آب سرد و آب گرم مصرف کرده بودند به این نتیجه رسیدند که سوپ مرغ کارکرد تأثیر محافظتی از بدن دارد.
همچنین محققان دانشگاه نبرسکا دریافتند که ترکیب سبزیجات و مرغ در سوپ می تواند به تخفیف التهاب دستگاه تنفسی کمک کند. تمام مواد غذایی در این ترکیب در ارتقای سیستم ایمنی بدن موثر هستند.
تصویر ارائه شده محققان دانشگاه مریلند نمای سه بعدی ویروس سرماخودگی
نکته مهم این است که در طول سرماخوردگی ضروتی ندارد که سوپ مرغ تنها غذای مصرفی ما باشد، دامنه وسیعی غذا که ارائه کننده مواد مغذی هستند، میوه ها، سبزیجات، دانه ها و پروتئینها در این دوره تأثیرگذار هستند.
مایعات گرم، چای های گیاهی بدون افزودن شکر نیز در درمان تأثیرگذار است. درحالی که ویتامین C ما را از ابتلا به سرما خوردگی محافظت نمی کند اما می تواند شدت ابتلا به بیماری را کاهش دهد، بنابراین استفاده از سیب زمینی شیرین، فلفل، کیوی و مرکبات در رژیم غذایی توصیه شده است.
محققان دانشگاه پزشکی و دندانپزشکی نیوجرسی به این نتیجه رسیده اند که مصرف غذاهای پروبیوتیک می تواند به کاهش طول مدت سرماخوردگی کمک کند و همچنین از شدت علائم آن بکاهد.
تحقیقات روی 200 نفر که یا دارونما مصرف کرده بودند و یا ترکیبی از Lactobacillus rhamnosus و Bifidobacterium animalis مصرف کردنده بودند نشان می داد افرادی که از پروبیوتیکها تغذیه کرده بودند کمتر به سرما خوردگی مبتلا شده و تا 34 درصد کاهش علائم سرماخوردگی داشتند و سرماخوردگی آنها کمتر از 48 ساعت بوده است.