به گزارش مشرق، مجتبی خیام نکویی در گفت وگو با ایرنا افزود: پس از ساخت نمونه اولیه هواپیماهای دو زیست شش نفره، نهادهای طرف قرارداد تولید و ساخت این هواپیما موظف هستند محصولات خود را به تولید انبوه برسانند.
وی یادآور شد منظور از هواپیمای دو زیست هواپیمایی است که قادر به حرکت در خشکی و دریا است. این نوع هواپیمای تولید شده در ستاد توسعه هوافضا از نوع هواپیماهای شش نفره است که به صورت دو زیست عمل می کند.
خیام نکویی خاطرنشان کرد اعتبار در نظر گرفته شده برای ساخت نمونه اولیه این نوع از هواپیما 25 میلیارد ریال است که تاکنون بیش از 70 درصد آن به مجری طرح داده شده است و مابقی با توجه به پیشرفت کار در اختیار مجریان طرح قرار داده خواهد شد.
چندی پیش نیز ˈمهدی فرحیˈ دبیر ستاد توسعه فناوری هوافضا از رونمایی نمونه اولیه هواپیماهای دوزیست تا پایان امسال خبر داده بود.
طرح ساخت هواپیماهای دوزیست شش نفره با توجه به مفاد تفاهمنامه امضا شده میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح آغاز شده است.
هوانوردی عمومی یا تاکسی هوایی به منظور رفع برخی از محدودیت ها مانند پروازهای محدود به برخی از شهرها یا نبودن فرودگاه فعال پا به عرصه وجود گذاشت.
پیش از این معاون علمی و فناوری رییس جمهوری نیز در مورد طرح های این معاونت در حوزه هوایی و هوانوردی گفته بود: طرح ˈراه اندازی مراکز هوانوردی عمومی و نهادینه کردن آن در صنعت هوایی کشورˈ از طرح های کلان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است که در سال 89 به منظور رفع برخی از محدودیت ها مانند پروازهای محدود به برخی از شهرها و یا نبود فرودگاه فعال در دستور کار معاونت علمی قرار گرفته است.
به گفته وی ساخت هواپیماهای سبک در ذیل قرارداد این طرح کلان ملی قرار دارد. این هواپیماها با مصرف سوخت کم قادرند با سرعت 300 کیلومتر در ساعت مسافران را در هر زمان با بالاترین امنیت به مقصد برسانند.
معاون فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: نمونه اولیه هواپیماهای دوزیست شش نفره اردیبهشت ماه سال آینده رونمایی شده و سپس این هواپیماها وارد مرحله تولید انبوه می شود.