به گزارش گروه فرهنگی مشرق، دکتر محسن پرویز در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو، در خصوص پنجمین دوره جایزه جلال گفت: در جریان روند اقدامات این دوره از جایزه جلال نبوده ام و طبیعتا از کم و کیف این جایزه اطلاع ندارم.
وی با اشاره به اتفاقات بدی که در حاشیه پنجمین دوره جایزه جلال به وقوع پیوست، بیان داشت: در ابتدای این جایزه آقای سرشار که یکی از اعضای هیئت علمی جایزه بود از تغییر داوران در بخش پژوهش اعلام بی اطلاعی کرد.
سخنگوی انجمن قلم ایران در خصوص کتاب «شرح اسم» افزود: این کتاب را مطالعه نکرده ام و نمی توانم به آن امتیاز بدهیم.
پرویز ادامه داد: به هر حال ما به نظر داورانی که هیئت علمی جایزه جلال آنها را انتخاب کرده است، تاسی می کنیم.
تغییر رای داوران و عدم پاسخگویی مسئولان به اعتبار جایزه جلال لطمه می زند
وی با اشاره به تغییر رای داوران در این دوره از جایزه جلال اظهار داشت: وقوع چنین مسائلی و همچنین عدم پاسخگویی از سوی مسئولان ذیربط لطمه زیادی به اعتبار جایزه جلال می زند.
سخنگوی انجمن قلم ایران در خصوص مختومه اعلام شدن پنجمین دوره جایزه جلال گفت: مختومه شدن معانی مختلفی دارد و از نظرگاه های متفاوتی می شود به این مسئله نگاه کرد.
پرویز با بیان اینکه معلوم نیست کدام قسمت جایزه جلال مختومه اعلام شده است، افزود: اگر منظور از مختومه شدن این است که برگزارکنندگان دیگر نمی خواهند جایزه جدیدی بدهند، از این بابت مختارند و نیازی به مختومه اعلام شدن نیست.
وی ادامه داد: اگر منظور از مختومه شدن این است که اتفاقی در این دوره از جایزه جلال رخ نداده؛ از این بابت جایزه جلال مختومه نخواهد شد؛ زیرا در پنجمین دوره جایزه جلال اتفاق ویژه ای مانند تغییر رای داوران رخ داده است و مسئولان باید با این مسئله برخورد کرده و جلوی تکرار آن را در سال های آینده بگیرند.
وزارت فرهنگ و ارشاد هیچ قوه قهریه ای برای ممانعت از برگزاری جایزه ای در اختیار نداشت
سخنگوی انجمن قلم ایران در ادامه در خصوص جایزه گلشیری و ممانعت از برگزاری این جایزه در دوران مسئولیت وی در وزارت ارشاد گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوران مسئولیت بنده هیچ قوه قهره ای در اختیار نداشت که به وسیله آن مانع از برگزاری جایزه ای شود.
پرویز افزود: در زمان حضورش در وزارت ارشاد هیچ درخواستی مبنی بر ممانعت از برگزاری جایزه ای چه به صورت علنی و چه به صورت محرمانه از سوی این وزارتخانه به دستگاه های قضایی اعلام نشده است.
وی اضافه کرد: بحث جوایز ادبی ای که تعداد کمی از افراد دور هم جمع می شوند و تعداد انگشت شماری از آثار منتشر شده در کشور را متناسب با سلیقه و افکار خودشان انتخاب کرده و به آنها جایزه می دهند موضوعی است که از منظر کارشناسی در آن زمان مطرح کردم و این مسئله با ممانعت از برگزاری جایزه متفاوت است.
سخنگوی انجمن قلم ایران بیان داشت: برخی جوایز ادبی وجود داشتند که از نظر حامی مالی، روابط گزینش آثار، دایره آثاری که مورد داوری قرار می گرفتند و ملاک داوری دچار ابهام بودند و در واقع این جوایز مطابق با سلیقه و افکار عده ای برگزار می شد.
پرویز با بیان اینکه جایزه ای فقط 19 رمان را مورد بررسی قرار داده بود، اظهار داشت: این در حالی بود که در آن سال چند هزار رمان و کتاب به چاپ رسیده بود و این نشان دهنده اعمال سلیقه در برگزاری برخی جوایز ادبی است. تعمیم دادن اینگونه جوایز به ادبیات داستانی کشور هرگز قابل قبول نیست.
جایزه جلال امسال یک نمره منفی در پرونده اسماعیلی محسوب می شود
سخنگوی انجمن قلم ایران در ادامه در خصوص عملکرد معاونت فرهنگی وزارت ارشاد گفت: سرپرست این معاونت مدت زیادی نیست که منصوب شده و هر کسی که جایگاهی را در اختیار می گیرد باید زمانی برای بروز توانایی هایش داده شود.
پرویز اضافه کرد: به هر حال برگزاری جایزه جلال و حواشی آن عملکرد مثبتی برای وزارت ارشاد محسوب نمی شود و یک نمره منفی را در پرونده اسماعیلی باقی خواهد گذاشت.
وی ادامه داد: البته با یک نمونه نمی توان در خصوص عملکرد معاونت فرهنگی این وزارتخانه قضاوت کرد و باید منتظر اتفاقات آینده باشیم.
تا زمانی که فضای مناسبی برای نمایشگاه کتاب آماده نشود، مصلی بهترین گزینه برای این کار است
سخنگوی انجمن قلم ایران در ادامه درباره انتخاب مصلی به عنوان محل نمایشگاه بین المللی کتاب گفت: انتخاب مصلی در سال اول به دلیل نبود محلی که فضای مناسبی برای برگزاری نمایشگاه باشد، صورت گرفت.
پرویز با بیان اینکه در سال 1385 شهرداری تهران وعده آماده شدن شهر آفتاب را در سال 1387 داده بود، اضافه کرد: به دلیل آماده نشدن شهر آفتاب در سال 87 ناگریز به تکرار گزینه مصلی شدیم.
وی ادامه داد: در 3 سال اخیر نیز هر سال یک گزینه جدید مطرح شده است ولی به دلیل عدم اجرایی شدن وعده ها باز هم مصلی را به عنوان محل نمایشگاه انتخاب کرده ایم.
سخنگوی انجمن قلم ایران افزود: هر سال با نزدیک شدن به زمان برگزاری نمایشگاه وعده هایی داده می شود که متاسفانه در حد یک حرف باقی می ماند و ما شاهدیم که باز هم مصلی به عنوان محل نمایشگاه انتخاب می شود.
پرویز بیان داشت: تا زمانی که محلی مناسب برای برگزاری نمایشگاه بین المللی تهران آماده نشود، فضایی مناسب تر از مصلی برای برگزاری نمایشگاه وجود ندارد.
کد خبر 180270
تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۱ - ۰۹:۴۴
- ۰ نظر
- چاپ
سخنگوی انجمن قلم ایران در خصوص جایزه جلال گفت: برگزاری جایزه جلال و حواشی آن عملکرد مثبتی برای وزارت ارشاد محسوب نمی شود و یک نمره منفی را در پرونده اسماعیلی باقی خواهد گذاشت.