به گزارش مشرق به نقل از مهر، دکتر احسان محمدی با اشاره به علل وقوع جنایت های خانوادگی گفت : غیرتی بودن و دفاع از آبرو یکی از مهمترین دلایلی است که افراد پس از دستگیری از آن به عنوان انگیزه قتل نام می برند اما پس از گفتگو با این قاتلان مشخص می شود دلایل دیگری در وقوع قتل نقش داشته اند.
وی افزود : سلامت روحی و روانی یکی از موضوعاتی است که در جامعه به آن توجه کافی نمی شود. عدم سلامت باعث می شود فرد در برابر مشکلات تحمل و درک پائینی داشته باشد و دست به هر اقدام خطرناکی بزند.برای مثال در قتل والدین به دست فرزندان شاهد هستیم که وقتی جوان خود را با دوستانش مقایسه می کند دچار سرخوردگی شده و با فشارهای روانی ایجاد شده در دست به اقداماتی خطرناک ماندد قتل یا خودکشی می زند.
این متخصص با اشاره به اینکه ضعف قانونی، فضا را برای بروز خشونت در خانواده فراهم میکند، خاطرنشان کرد: نبود فرهنگ مناسب و قوانین و مقررات مشخص، عدم حمایتهای قضایی و وجود زمینه بروز خشونت در جامعه سبب شده است که بسیاری از خشونتها درخانوادهها به قتل تبدیل شود.
وی تعصبات بی جا را یکی دیگر از ددلایل قتل های خانوادگی اعلام کرد و گفت : برخی اقوام به دلیل نبود کنترلهای اجتماعی ، دست به جنایت علیه خانواده خود بزنند و در صورتی که مراجع قضایی و کیفری برای پایان دادن به این رسم وارد میدان نشوند این چرخه همچنان ادامه مییابد. این جنایت ها بیشتر در قتل دختران به دست پدر یا برادر دیده می شود.
این روانشناس همسرکشی را مهمترین قتل خانوادگی اعلام کرد و گفت : متاسفانه زنگ خطر در خصوص همسرکشی در جامعه به صدا درآمده و باید اقدامات فرهنگی و قضائی برای پیشگیری صورت گیرد. متاسفانه اعتیاد به خصوص اعتیاد به شیشه در افزایش همسرکشی ها نقش مهمی دارد.
یک روانشناس با اشاره به علل وقوع قتلهای خانوادگی در ایران گفت: اعتیاد، تعصبات بی مورد، مشکلات اقتصادی و اختلالات روانی از مهمترین انگیزه های قتل های خانوادگی است.