رئیس قوه قضائیه وارد اصفهان شد

رئیس قوه قضائیه گفت: عناصر اصلی و عوامل پشت‌پرده این اغتشاشات باید بدون اغماض و در چارچوب قانون محاکمه شوند.

به گزارش مشرق به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جریان پنجاه و یکمین سفر استانی خود از بدو تصدی ریاست دستگاه قضا، صبح امروز (دوشنبه ۲۷ بهمن) در سفری غیررسمی به همراه هیئت عالی قضایی وارد اصفهان شد.

رئیس دستگاه قضا و سایر مسئولان عالی قضایی در جریان سفر به استان اصفهان، برنامه‌هایی را در راستای رفع مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی مردم این استان ترتیب خواهند داد.

نشست با قضات و کارکنان واحدهای قضایی، برگزاری جلسه با مسئولان استانی و همچنین پیگیری اجرای مصوبات سفر پیشین هیئت عالی قضایی به استان اصفهان، از جمله برنامه‌های رئیس دستگاه قضا در سفر به این استان است.

شایان ذکر است حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای از بدو تصدی ریاست دستگاه قضا در دهم تیرماه سال ۱۴۰۰ تاکنون به صورت رسمی و در صدر هیئت‌عالی قضایی به استان‌های ایلام، قزوین، خوزستان، گلستان، خراسان‌رضوی، سیستان‌وبلوچستان، قم، یزد، خراسان جنوبی، زنجان، مرکزی، اصفهان، البرز، کردستان، آذربایجان شرقی، کرمان، اردبیل، بوشهر، هرمزگان، کهگیلویه وبویراحمد و چهارمحال‌وبختیاری، سمنان، تهران، کرمانشاه، گیلان، لرستان، آذربایجان غربی، همدان و مازندران سفر کرده است.

رئیس قوه قضائیه وارد اصفهان شد

ریاست دستگاه قضا در دوره جدید علاوه بر سفرهای رسمی استانی که به همراه هیئت عالی قضایی انجام می‌شود، سفرهایی غیررسمی و بدون تشریفات را هم در برنامه کاری خود گنجانده است؛ استان‌های البرز، اصفهان، هرمزگان، بوشهر (۲مرتبه)، کرمان، خراسان رضوی (۲ مرتبه)، خراسان شمالی (۲ مرتبه)، مازندران، فارس، گلستان (۲ مرتبه)، خوزستان، ایلام، قم، یزد، زنجان و مرکزی نیز استان‌هایی هستند که رئیس قوه قضاییه طی مدت اخیر بدون انجام تشریفات و بصورت غیررسمی به منظور بررسی مسائل قضایی به آن مناطق سفر کرده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، در جمع برخی قضات مسئول در رسیدگی به پرونده‌های امنیتی:باید همه نهادها و اشخاص مسئول و ذی‌صلاح، ماهیت فتنه خشن اخیر که شبیه به کودتا بود را به درستی بشناسند

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، در جریان سفر به استان اصفهان، طی سخنانی در جمع برخی قضات دادگستری این استان که مسئول رسیدگی به پرونده‌های امنیتی هستند، اظهار کرد: باید همه نهادها و اشخاص مسئول و ذی‌صلاح، ماهیت فتنه خشن اخیر که شبیه به کودتا بود را به درستی بشناسند؛ باید بدانیم که این فتنه عوامل پشت‌پرده‌ای داشت که لزوماً در میدان نیز حاضر نبودند؛ باید این دسته را در زمره عناصر اصلی اغتشاشات و اعمال تروریستی بگنجانیم؛ از سویی دیگر ممکن است عناصری از روی غفلت یا کم‌اطلاعی و یا هیجان‌زدگی به خیابان‌ها و معابر آمده باشند و بعضاً مبادرت به جنایات سنگینی کرده باشند؛ در مواجهه با این عناصر نیز باید بدون اغماض و قاطعانه، اما وفق مرّ قانون و عدالت عمل کنیم.

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: تاکید مؤکد ما خطاب به مقامات قضایی آن است که در محاکمه و مجازات عناصر اصلی اغتشاشات و اقدامات تروریستی، در نهایت قاطعیت و به دور از هرگونه ارفاق و اغماض عمل کنند؛ البته طبیعتاً در این راستا، هرگز نباید از دایره شرع و قانون، پای خود را فراتر بگذاریم.

رئیس عدلیه عنوان کرد: نباید در صدور کیفرخواست‌های مرتبط با عناصر اصلی اغتشاشات تأخیر داشته باشیم؛ مردم از ما انتظارات و توقعات به‌حقی در خصوص محاکمه و مجازات این عناصر دارند؛ البته همگان باید بدانند که ممکن است روند تحقیقات و مستندسازی‌ها در قبال پرونده‌های برخی از عناصر اصلی اغتشاشات به سبب چند لایه بودن اقدامات آنها اندکی به درازا بکشد؛ با این وجود، تأخیر بلاوجه در رسیدگی به پرونده‌های این عناصر قابل قبول نیست.

رئیس دستگاه قضا در ادامه، اطلاع‌رسانی درست در قبال پرونده‌های عناصر اغتشاشگر و دستگیرشده را یک اصل اساسی دانست و گفت: به مقامات قضایی ذی‌ربط دستور داده‌ام تا در چهارچوب قواعد و مقررات لازم‌الاجرا، دادگاه‌های محاکمه آن دسته از عناصر اصلی اغتشاشات و اقدامات تروریستی، که منع قانونی ندارد را به صورت علنی برگزار کنند و در راستای آگاهی‌بخشی به مردم و تنویر افکار عمومی، در چهارچوب قانون و مقررات، نسبت به نشر عمومی محتوای این دادگاه‌ها با هماهنگی مرکز رسانه اقدام کنند.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: باید در راستای آگاهی‌بخشی به مردم و تنویر افکار آنان، اطلاع‌رسانی درست و قاعده‌مندی را در قبال پرونده‌های عناصر اغتشاشگر و دستگیرشده، انجام داد. در این راستا، وظیفه و تکلیف دستگاه‌های امنیتی و ضابطان بسیار حائز اهمیت است. دستگاه امنیتی و ضابط ما وقتی به مردم اطلاع می‌دهد که فلان مقدار در جریان اغتشاشات دستگیر شده‌اند باید تفکیک‌های لازم را انجام دهد و بداند که لزوماً هر دستگیرشده‌ای جزو متهمین نیست و ممکن است عده‌ای از دستگیرشدگان به‌واسطه بی‌گناهی، همان ابتدا به سرعت آزاد شوند.

رئیس عدلیه بیان داشت: ما کاملاً از دستگاه‌های امنیتی و ضابطین خود حمایت می‌کنیم و معتقدیم که آنها چه در قبال قضایای اخیر و چه در سایر قضایا، در حال جهاد مستمر هستند. نباید پنداشت که دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی ما صرفاً با معدودی از سرویس‌های متخاصم، مواجه‌اند؛ بلکه کثیری از سرویس‌های متخاصم در کنار سرویس‌های جاسوسی و تروریستی رژیم صهیونیستی و امریکا قرار دارند نباید بگذاریم بر ما القا ضعف کنند امروز یک دستگاه امنیتی و اطلاعاتی ما با کثیری از دستگاه‌های کشورهای مختلف روبروست و الحمدالله بسیاری از اقدامات ضد ایرانی خنثی شده است البته نباید کتمان کرد که حتماً در هر دستگاهی، اشکالاتی وجود دارد که ما موظفیم در جهت شناسایی و رفع آنها اقدام کنیم.

در حال تکمیل...

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 3
  • سلام IR ۱۱:۳۲ - ۱۴۰۴/۱۱/۲۷
    0 0
    قوه قضائیه باید عمل انقلابی و محکم بکند شعار انقلابی دادن کافی نیست

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس