عراقچی: آمریکا باید در برابر اقدامات خود پاسخگو باشد

وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: اجازه نخواهیم داد حمایت از تروریسم به رویه‌ای بی‌هزینه در نظام بین‌الملل تبدیل شود؛ آمریکا باید در برابر اقدامات خود پاسخگو باشد.

به گزارش مشرق، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در «صدای ایران» روزنامه اینترنتی موسسه حفظ و نشر آثار آیت‌الله خامنه‌ای، یادداشتی نوشت که به شرح ذیل است:

تحولات اخیر و عملیات تروریستی سازمان‌یافته‌ای که در امتداد جنگ تحمیلی ۱۲ روزه علیه جمهوری اسلامی ایران رخ داد، بار دیگر ماهیت واقعی رفتار دولت ایالات متحده را در قبال جمهوری اسلامی ایران آشکار ساخت، اما فراتر از آن یک پرسش بنیادین را در عرصه روابط بین‌الملل پیش روی افکار عمومی قرار داد: آیا دولت‌ها می‌توانند بدون پرداخت هزینه، به مداخله آشکار در امور داخلی سایر کشورها ادامه دهند؟

شواهد متقن میدانی و اظهارات رسمی به خوبی نشان می دهد که عملیات تروریستی ۱۸-۲۰ دی نه یک ناآرامی خودجوش، بلکه بخشی از پروژه‌ای هدفمند با پشتیبانی اطلاعاتی، رسانه‌ای و عملیاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی بوده است. آموزش، تجهیز و هدایت عناصر مجرم، تشویق مستقیم به خشونت، و تلاش برای بی‌ثبات‌سازی امنیت داخلی ایران، همگی مؤلفه‌هایی هستند که این رخدادها را از سطح یک اعتراض مسالمت آمیز داخلی خارج کرده و آن را علاوه بر یک عملیات تروریستی، به موضوعی با ابعاد جدی حقوق بین‌الملل تبدیل کرده است.

از تخریب داخلی تا تعرض به نمایندگی‌های دیپلماتیک

دامنه خسارات وارده تنها به جان و مال مردم محدود نماند. تخریب مساجد، مراکز آموزشی، بانک‌ها، بیمارستان‌ها، زیرساخت‌های برق و فروشگاه‌های عمومی، در کنار شهادت نیروهای امنیتی و جان‌باختن شهروندان بی‌گناه، نشان داد که هدف اغتشاشگران، فلج‌سازی نظم عمومی و ایجاد رعب اجتماعی بوده است. فراتر از آن، تعرض به نمایندگی‌های
سیاسی و کنسولی جمهوری اسلامی ایران در برخی کشورها، نشانه‌ای‌ آشکار از نقض کنوانسیون‌های ۱۹۶۱ و ۱۹۶۳ حقوق دیپلماتیک و کنسولی وین و عبور از خطوط قرمز دیپلماسی محسوب می‌شود.

مواضع و اظهارات رسمی و مستند مقامات آمریکایی، به‌ویژه حمایت علنی از اغتشاشگران و تهدید به توسل به زور علیه ایران، مصداق بارز نقض اصول شناخته‌شده حقوق بین‌الملل و قواعد آمره از جمله اصل منع مداخله در امور داخلی دولت ها، اصل منع تهدید و توسل به زور بند ۴ ماده ۲ منشور ملل متحد، قطعنامه۲۶۲۵ مجمع عمومی ملل متحد مصوب ۲۴ اکتبر ۱۹۷۰، و همچنین بیانیه الجزایر ۱۹۸۱ و تعهدات بین المللی آن دولت در زمینه مقابله با تروریسم است.

در این میان، تهدیدهای صریح و مکرر رئیس‌جمهور آمریکا علیه مقام معظم رهبری، که بالاترین مقام رسمی یک کشور مستقل محسوب می‌شود، اقدامی غیرقابل اغماض است که مصداق صریح اصل منع مداخله در امور داخلی کشورها و نادیده گرفتن اصل تعرض ناپذیری سران کشورهاست که از اصول عرفی شناخته شده بین المللی است و به طور قطع تبعات حقوقی و سیاسی گسترده خواهد داشت.

گام حقوقی ایران؛ پیام روشن به نظام بین‌الملل

وزارت امور خارجه ایران، در اجرای وظایف ذاتی خود، و در چارچوب دفاع از حقوق ملت ایران، پیگیری حقوقی و بین المللی مسئولیت دولت آمریکا در قبال جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و عملیات تروریستی اخیر را به صورت جدی و مستمر دنبال می کند.

مستندات سازی مداخلات و اقدامات خصمانه در حال انجام است و مقدمات حقوقی لازم فراهم شده تا دعاوی در نزد مراجع ذی صلاح داخلی و بین المللی در دستور کار قرار گیرد. این مسیر با جدیت ادامه خواهد یافت. وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از حقوق فردفرد ملت ایران کوتاه نخواهد آمد و اجازه نخواهد داد حمایت از تروریسم به رویه ای بی هزینه در نظام بین الملل تبدیل شود. امریکا باید در برابر اقدامات خود پاسخگو باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 20
  • در انتظار بررسی: 0
  • ایران من IR ۰۰:۱۹ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۱
    2 0
    یجوری میگه انگار شهروندان امریکا به کنسولگری های جمهوری اسلامی حمله کردن .
  • مجتبی IR ۰۰:۴۷ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۱
    1 0
    باش حتماً
  • IR ۰۰:۵۰ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۱
    1 0
    بزودی در تهران با شما حرف خواهد زد
    • IR ۱۲:۰۷ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۱
      0 0
      بزودی تو و اربابت این آرزو رو به گور میبرید
    • IR ۱۲:۱۶ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۱
      0 0
      ریگان و کسینجر و کارتر و دیک چینی و رامسفلد و پاول و برژینسکی و بوش پدر و یک دوجین سیاستمدار مستکبر دیگه این آرزو رو به گور بردند. تو که عددی نیستی جوجه
  • IR ۰۰:۵۰ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۱
    0 0
    باشه
  • IR ۰۱:۱۶ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۱
    1 0
    دیگه از موضع غرور حرف نزنید
    • IR ۱۰:۲۹ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۱
      1 0
      دقیقا بهتره بروند جلوی آینه یک نگاه به حال روز خود بکنند
  • IR ۰۱:۲۲ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۱
    1 0
    ترامپ تویت زده : چشم آقای عراقچی. ما به هرکی پاسخ ندیم به شما حتما پاسخ می دیم.
  • محمد IR ۰۲:۵۱ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۱
    1 0
    هروقت شما به مردم خودتون پاسخگو بودین ترامپ هم پاسخ شما رو میده
  • IR ۰۳:۰۰ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۱
    1 0
    چشم عباس آقا
  • صادق IR ۰۵:۱۶ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۱
    1 0
    این حرف عراقچی مانند بقیه سخنان وی فاقد استدلال و درک درست از واقیعات دنیاست فقط خدا میتونه امریکا را پاسخگو کنه و لاغیر در دنیای امروز که قانون جنگل به تمام معنی در دنیا حاکم است آمریکا هرگز پا5سخگو نخواهد بود
  • IR ۰۶:۱۲ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۱
    0 0
    هر وقت جنابعالی در مورد اقدامات غلط خود مثل برجام ، توافق با آژانس و غیره پاسخگو شدید آمریکا هم پاسخ گو خواهد شد
  • IR ۰۷:۲۳ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۱
    1 0
    همانقدر که دربرابر جنایتهایش در غزه پاسخگو بود اینجا هم پاسخگوست از کشوری که افتخارش ربودن یک رئیس جمهور در کشور خودش هست چه انتظاری داری ؟ آقای عراقچی واقعیت و ذات خبیث آمریکا را بپذیر و از بچه مثبت بودن و نامه نگاری و حقوق بین المللی که وجود ندارد دست بر دار
  • IR ۰۷:۲۹ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۱
    0 1
    از مردم ایران به ترامپ فاشیست گاوچران متجاوز به کودکان در رسوایی اپستین، ما ملت امام حسینیم و زیر بار حرف زور و تسلیم دیکتاتور خودشیفته الکلی زنباره نمی شویم.
  • IR ۰۷:۴۱ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۱
    0 0
    دنیا دارد معنی دیکتاتوری جهانی آمریکا را درک می کند.
  • IR ۰۸:۴۲ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۱
    0 0
    شر آمریکا همه دنیا رو گرفته و تنها راه اتحاد جهان در برابر ترامپ صهیونیست خودشیفته دیکتاتوره
  • کارشناس IR ۱۰:۲۴ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۱
    1 0
    اینترنت را وصل کنید
  • IR ۱۰:۳۳ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۱
    0 0
    هر بلایی سرما آمد از انتخاب بیجای هالوهای دشمن نشناس آمد. یکنفر هم نیست بزنه توی سرشان بپرسه شما که کشورتان را به قفس تشبیه میکردید و دم از خیرسرتان آلترناتیو!! میزدید حالا که عملا متوجه بلاهتتان شدبد چرا کنار نمیروید. هرکس استحوان لای زخم بگذارد از عفونت میمیرد.
  • ترامپ IR ۱۳:۲۴ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۱
    0 0
    چشم‌ عباس آقا.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس