کد خبر 1779877
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۳
ابوالفضل گوزلی

بادهای شدید مانع جستجو و یافتن کوهنورد ایرانی در قله ۸ هزار متری ماکالو در نپال شده است.

به گزارش مشرق،‌ در صعود زمستانی قله ۸۴۸۵ متری ماکالو، ابوالفضل گوزلی، کوهنورد ایرانی موفق شد قله را فتح کند، اما در مسیر فرود ناپدید شد. در همین حادثه، راهنمای باتجربه نپالی، فنرپا اونگل شِرپا، سقوط کرد و جان خود را از دست داد. این حادثه پس از صعود چهار کوهنورد به قله رخ داد؛ صعودی که در شرایط سخت زمستانی، سرمای شدید، بادهای سهمگین و ساعات محدود روز انجام شد.

براساس گزارش سایت everestchronicle، سانو شِرپا، سرپرست تیم و نخستین کوهنوردی که تمام ۱۴ قله بالای ۸۰۰۰ متر جهان را دوبار فتح کرده، توضیح داد که سقوط و ناپدید شدن گوزالی هنگام فرود در بخشی از مسیر رخ داده که معمولاً ساده در نظر گرفته می‌شود.

او گفت: «ما ساعت ۱۰:۳۰ صبح به قله رسیدیم و همه هیجان‌زده بودیم. هنگام فرود، فنرپا و لاکپا چند متر جلوتر بودند و من با گوزلی همراه بودم. لحظاتی بعد لاکپا گریه می‌کرد و گفت که فنرپا سقوط کرده است.»

پس از پیدا شدن پیکر فنرپا در ارتفاع حدود ۷۴۰۰ متر، تلاش برای یافتن گوزالی آغاز شد، اما او دیگر در مسیر دیده نشد. سانو شِرپا و تیم همراهش تصور کردند که او به کمپ پایین‌تر رسیده، اما در هیچ‌یک از کمپ‌های ۲ و ۳ و همچنین در کمپ اصلی نشانی از او پیدا نشد. به نظر می‌رسد تجهیزات ارتباطی گوزلی از کار افتاده‌اند.

تیم‌های نجات فوراً به عمل آمدند، اما وزش بادهای شدید در ارتفاعات باعث شد عملیات موقتاً متوقف شود و حالا منتظر بهبود شرایط جوی هستند. پمبا شِرپا، مدیرعامل شرکت ۸K Expeditions، گفت: «جست‌وجو و بازیابی به محض بهبود هوا ادامه خواهد یافت.»

جامعه کوهنوردی نگران وضعیت گوزلی است و اخبار تیم‌های نجات را با دقت دنبال می‌کند. این حادثه یادآور خطرات بالای صعودهای زمستانی در کوه‌های مرتفع است و همزمان تلاش و شجاعت کوهنوردان ایرانی و نپالی را برجسته می‌کند.

گوزلی سال گذشته نیز برای صعود ماکالو تلاش کرده بود، اما بیشتر از ۷۹۰۰ متر نتوانست برود و امسال دوباره آن را امتحان کرد.

همچنین گفته می‌شود گوزلی به صورت مستقل این صعود را انجام داده و مجوزی از فدراسیون کوهنوردی نداشته است، اما در این بین بخش بین الملل فدراسیون پیگیر وضعیت او در نپال است.

حمید مساعدیان، مسئول کمیته امداد و نجات فدراسیون کوهنوردی هم در مورد این حادثه به ایسنا گفت: ماکالو سومین قله سخت ۸۰۰۰ هزار متری است. هنگام برگشت یکی از شرپاها سقوط می‌کند و تعدادی هم می‌روند که به او کمک کنند. آقای گوزلی به تنهایی به سمت پایین می‌رود و دیگر کسی او را نمی‌بیند.

او ادامه داد: تیم‌های امداد و نجات در منطقه بودند اما متاسفانه او را پیدا نکردند. معمولا وقتی یک نفر مفقود می‌شود شرکت‌های حمایت‌کننده تیم و نفرات باید یک هفته در منطقه باشند. روز گذشته هفت روز تمام شد و دیگر در حال برگشت هستند اما او را پیدا نکردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس