کد خبر 177118
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۱ - ۱۴:۳۵

درحالی که وزیر بهداشت مکرر این روزها از عدم پرداخت ارز به دارو گله می‌کند، مسئولان بانک مرکزی بدون هیچ واکنش به این موضوع، با صدور اطلاعیه‌هایی از تلاش برای تامین ارز دانشجویان خبر می دهند.

به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، بانک مرکزی درحالی این روزها مدام با صدور اطلاعیه‌هایی از تلاش برای تامین ارز دانشجویان غیربورسیه یا سایر کالاهای اولویتی خبر می‌دهد که وزیر بهداشت مکرر در همین بازه زمانی از عدم پرداخت ارز به دارو گله می‌کند و بانک مرکزی را مسئول اصلی عدم پرداخت ارز به این گروه می‌داند.

بانک مرکزی همین امروز اطلاعیه داده است که از تاریخ نوزدهم مهر تا شانزدهم آذرماه در مجموع معادل 83 میلیون دلار به عاملیت بانک تجارت، به  دانشجویان غیر بورسیه پرداخت شده اما هیچ گزارشی از بانک مرکزی درباره میزان پرداخت ارز به واردات دارو گزارش نشده است.

مهمتر آنکه مسئولان بانک مرکزی از هرگونه پاسخگویی در اینباره خودداری می‌کنند و پاسخگوی خبرنگاران نیستند؛ خبرنگار تسنیم به دفعات درباره کسب اطلاع در خصوص چرایی عدم پرداخت ارز به دارو با محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی و مینو کیانی راد معاون ارزی بانک مرکزی تماس گرفته اما هر دو به جای پاسخگویی ترجیح می‌دهند که تلفن همراه خود را خاموش کنند.

حتماً مسئولان محترم در بانک مرکزی می‌دانند که دارو از چه میزان اهمیتی برای مردم برخوردار است و به قول خانم دستجردی می‌دانند که نمی توان با جان مردم بازی کرد ولی مشخص نیست که چرا و به چه دلیل بانک مرکزی درباره پرداخت ارز به دارو تعلل می‌کند و آنطور که باید در این زمینه خدمات رسانی نمی‌کند؟

وزیر بهداشت: نمی‌توان با جان مردم بازی کرد

مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت در اینباره می‌گوید: بانک مرکزی تعلل در اختصاص ارز دارو را جبران کند زیرا نقل و انتقال ارز در خارج از کشور را از طرق غیررسمی می‌توانیم دور بزنیم ولی مشکل تخصیص ارز توسط بانک مرکزی در داخل کشور را نمی‌توانیم دور بزنیم.

وی با بیان اینکه با دارو که وابسته به جان مردم است نمی‌توان شوخی کرد، ما به هر طریقی که شده داروی مردم را تامین می‌کنیم، گفت: یک سوم ارز مورد نیاز دارو تأمین شده است ولی در مجموع از مجموع دو و نیم میلیارد دلار ارز مورد نیاز برای دارو تاکنون فقط 850 میلیون دلار ارز تأمین شده است.

وی افزود: 150 میلیون دلار ارز نیز برای تهیه ملزومات و تجهیزات پزشکی مورد نیاز تامین شده است که در مجموع می‌توان گفت از شهریورماه امسال به این طرف بانک مرکزی یک میلیارد دلار ارز مرجع برای تامین دارو و ملزومات پزشکی به وزارت بهداشت اختصاص داده است.

وحیددستجردی با انتقاد از روند اولویت بندی اختصاص ارز مرجع به صنایع مختلف خاطرنشان کرد: تجهیزات پزشکی و دارو آن طور که لازم است در این اولویت بندی‌ها لحاظ نشده است و متاسفانه حتی در ویرایش‌های مختلف فهرست اولویت بندی‌ها، نقش وزارت بهداشت جدی گرفته نشده است.

معاون داروی سازمان دارو: تحریم‌ها را دور می‌زنیم اگر ارز بدهند

از آنجایی که واردات دارو به مشکلی برای گروهی از مردم و البته دغدغه مسئولان مربوطه تبدیل شده، شانه ساز معاون داروی سازمان غذا و دارو نیز در این ارتباط گفته است: با همه گرفتاری هایی که در انتقال ارز به خصوص در حوزه دارویی وجود دارد، اگر یارانه دارو و ارز مورد نظر تأمین شود کمبودی به وجود نمی آید.

وی با بیان اینکه اگر ارز دارو و ارز مرجع تأمین شود و یارانه و پرداختی سازمان های بیمه گر بهتر از گذشته انجام شود قول می دهیم که شرکت های دارویی و سازمان غذا و دارو نگذارند که کمبود دارویی داشته باشیم.

درحالی که برخی از مسئولان مربوطه تحریم‌ها را بهانه‌ای برای کمبود و گرانی دارو طی ماه‌های اخیر عنوان می‌کنند معاون داروی سازمان غذا و دارو نیز مانند وزیر بهداشت بر این باور است که در صورت تأمین ارز تحریم ها اثری ندارند چراکه شرکت ها آنقدر توانمند هستند که داروها را تأمین کنند و کمپانی ها و شرکت های دارویی بزرگ دنیا نیز به دلیل جذابیت هایی که بازار دارویی ایران دارد، علاقمند هستند که با ایران تعامل داشته باشند.

وی با بیان این که کمبود دارویی در همه کشورها وجود دارد، گفت: برخی از داروها که کمبود آن در کشور محسوس بوده در حال حاضر  در گمرک و منتظر تخصیص ارز مرجع است که در صورت رفع این مشکل وارد بازار دارویی خواهند شد و بسیاری از کمبودها از بین می رود.

شانه ساز البته به جلسات وزیر بهداشت و بانک مرکزی برای تسهیل تأمین ارز و جابه جایی پول اشاره کرد و البته طبق اعلام دستجردی روز گذشته اخرین جلسه ارزی-دارویی بین بانک مرکزی و وزارت بهداشت برگزار شده اما خانم وزیر اشاره‌ای به توافقات و نتایج این جلسه نکرد و گفت: مصوبات محرمانه است.

رئیس سازمان نظام پزشکی کشور: بی‌ثباتی‌ بازار ارز باعث افزایش 300درصدی تجهیزات پزشکی شد.

عدم پرداخت ارز به دارو موجب شده تا هزینه های درمانی و ارائه خدمات پزشکی در حیطه های مختلف به خصوص در حوزه تجهیزات پزشکی افزایش یابد؛ سید شهاب الدین صدر رئیس سازمان نظام پزشکی کشور نیز در راستای تشدید مشکلات در این حوزه به ایراد سخنانی درباره مشکلات عدم اختصاص ارز به دارو پرداخت و تصریح کرد: دولت برای جلوگیری از فشار اقتصادی به مردم در حوزه سلامت تدابیری از جمله پرداخت 2میلیارد دلار اعتبار دارو با ارز مرجع را اتخاذ کند.

صدر ادامه داد: با توجه به تغییرات نوسانات ارز و همچنین برخی نامدیریتی ها در کشور هزینه های حوزه سلامت نیز افزایش یافته است که دولت باید در این زمینه تدابیر لازم را اتخاذ کند تا بار سنگین هزینه های درمانی که اکنون بیشتر آن بر دوش مردم است باعث رنج مضاعف آنان نشود.

اما با وجود تمام این اظهارات و نگرانی‌ها سوال اینجاست که چرا بانک مرکزی اقدامی در راستای تأمین ارز مورد نیاز دارو انجام نمی‌دهد؟ مگر بانک مرکزی دوم آذرماه اطلاعیه‌ای صادر و اعلام نکرد که منابع ارزی و واردات اقلام دارویی تقویت شده است؟ پس چرا باوجود گذشت روزها از صدور این اطلاعیه باز وزیر بهداشت از کمبود ارز گله می‌کند؟ چرا رئیس کل و معاون ارزی روزه سکوت اختیار کرده‌اند؟ چه کسی پاسخگوی وزارت بهداشت، پزشکان، رئیس سازمان نظام پزشکی و مهمتر از همه پاسخگوی مردم خواهد بود؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • رضا ۱۶:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۱
    0 0
    کشور شده مثل چتری پوسیده که هرجاش رو وصله میزنی باز یک جای دیگش سوراخ میشه
  • مهدی ۲۲:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۱
    0 0
    اندکی صبر سحر نزدیک است...
  • ۱۲:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۲
    0 0
    بیمارن گرامی؛ اندکی صبر اجل نزدیک است!
  • علی ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۲
    0 0
    با وجود این مشکلات میلیاردها تومن خرج فوتبال میکنند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس