در 153 بازی نیم فصل اول، 335 گل به ثمر رسید یعنی میانگین حدود 2/2 گل در هر بازی و 143 بازیکن در نیم فصل اول موفق به گلزنی شدند و نام خود را در جدول گلزنان ثبت کردند.

سرویس ورزشی مشرق - نیم فصل اول دوازدهمین دوره لیگ برتر فوتبال با قهرمانی سپاهان به پایان رسید تا زردپوشان اصفهانی خود را بار دیگر یکی از مدعیان اصلی معرفی کنند. البته این مهم به لطف دو شکست پیاپی استقلال در دو هفته پایانی بدست آمد. پرسپولیس هم با ستاره‌های جدید و میلیاردی خود در رتبه دوازدهم جدول جای گرفت جایی که در پایان فصل قبل هم همان جا قرار داشت.

در ابتدا نگاهی تفکیکی به عملکرد ۱۸ تیم لیگ برتری در نیم فصل رقابت‌ها خواهیم داشت:

سپاهان اصفهان
رتبه نیم فصل:
اول/ رتبه لیگ سال گذشته: اول
بهترین گلزن: جواهیر سوکای، ۶ گل
بهترین پیروزی: ذوب آهن صفر- سپاهان ۴
بدترین شکست: سپاهان یک- تراکتورسازی ۴
پس از شکست ۴ بر یک برابر تراکتورسازی و همچنین شکست خانگی برابر استقلال پس از ۱۱ سال کمتر کسی پیش بینی قهرمانی سپاهان در نیم فصل را می‌کرد اما شخصیت تیمی سپاهان و همچنین لغزش تیم امیر قلعه نویی در دو هفته پیاپی باعث شد تا مدافع عنوان قهرمانی در نیم فصل از عنوان خود دفاع کند.
سپاهان البته یک نیم فصل پر فراز و نشیب را پشت سر گذاشت. آنها در نیم فصل به غیر از شکست‌های بدی که در خانه برابر استقلال و تراکتورسازی داشتند خاطرات تلخ دیگری همچون دو شکست پیاپی برابر سایپا و پیکان داشتند که شکست دومی حاشیه‌های زیادی در تهران از سوی هواداران این تیم برای سپاهانی‌ها به همراه داشت که در پایان منجر به کنار گذاشته شدن مسئول کانون هواداران باشگاه شد.
سپاهان البته در ابتدای کار شروع خوبی داشت، آنها از ۴ بازی ابتدایی خود برابر مس، فولاد، راه آهن و ذوب آهن ۱۰ امتیاز گرفتند و این ۱۰ امتیاز که یک سوم امتیاز آنها در نیم فصل قلمداد می‌شود تاثیر زیادی در قهرمانی نیم فصل آنها داشت.
سپاهانی‌ها البته در نیم فصل دوم کار سخت تری نسبت به سایر تیم‌ها دارند زیرا برابر تیم‌هایی همچون استقلال، پرسپولیس، تراکتورسازی و مس در خانه حریف بازی دارند.
گفتنی است سپاهان در جدول بازی‌های خانگی رتبه عجیب هفتم را در اختیار دارد اما در جدول بازی‌ها خارج از خانه پس از ملوان دوم هستند.
سپاهان در ۱۷ بازی نیم فصل اول ۲۸ گل زد که پس از فولاد بهترین آمار را در خط حمله داشته است اما در دفاع آمار خوبی نداشته است زیرا ۱۸ گل دریافت کرده است، در واقع فقط ۶ تیم بیشتر از سپاهان گل خورده داشته اند. 


استقلال تهران
رتبه نیم فصل:
دوم/ رتبه لیگ سال گذشته: سوم
بهترین گلزن: آرش برهانی، ۶ گل
بهترین پیروزی: استقلال ۲- پیکان/ راه آهن صفر- استقلال ۲/ گهر صفر- استقلال ۲
بدترین شکست: تراکتورسازی ۲- استقلال صفر
تیم امیر قلعه نویی در دو هفته پایانی ۶ امتیاز از دست داد تا سپاهانی که تا پایان هفته پانزدهم ۴ امتیاز کمتر از این تیم امتیاز داشت خودش را به صدر برساند و قهرمانی نیم فصل را از آبی پوشان بگیرد. استقلال البته مانند سپاهان ۳۱ امتیازی است اما به دلیل تفاضل گل کمتر در رتبه دوم جای گرفتند.
آبی های تهران در نیم فصل اول هم سخت گل می‌خوردند و هم سخت موفق به گلزنی می‌شدند، امری که کمتر در تیم‌های قلعه نویی شاهد آن بودیم. در واقع استقلالی‌ها رتبه خود را در نیم فصل مدیون دروازه بان و خط دفاعی خود هستند که بسیار خوب عمل کردند و در یک نیم فصل فقط ۱۱ گل خوردند تا مشترکاً با مس کرمان بهترین خط دفاع لیگ را داشته باشند.
استقلال البته در فاز تهاجمی و در امر گلزنی خود موفق عمل نکرده است، تیمی که با وجود مهاجمانی مانند میداودی، برهانی و منوچهری در ابتدای فصل پیش بینی می‌شد در امر گلزنی مشکلی نداشته باشد.
گفتنی است استقلال در جدول بازی‌های خانگی رتبه پنجم را در اختیار دارد و در جدول بازی‌های خارج از خانه که البته چند تای آن در ورزشگاه آزادی برگزار شده است رتبه سوم را. جالب اینکه استقلال تنها یک شکست داخل خانه را نیم فصل تجربه کرده است. 


فولاد خوزستان
رتبه نیم فصل:
سوم/ رتبه لیگ سال گذشته: چهاردهم
بهترین گلزن: لوسیانو پریرا، ۶ گل
بهترین پیروزی: پیکان صفر- فولاد ۵
بدترین شکست: فولاد یک- سپاهان ۳
فرکی نشان داد چه قابلیت بالایی دارد، او که سال گذشته با نفت تهران شگتی ساز لیگ لقب گرفت و پنجم شد امسال هم با فولاد سیری صعودی طی کرد و در پایان نیم فصل با نتایج درخشانی همچون شکست استقلال در آزادی و همچنین ۹ هفته شکست ناپذری تیم سوم نیم فصل با ۲۹ امتیاز لقب گرفت.
فولاد البته در ابتدای لیگ نتایج درخشانی نگرفت که علت آن هم از سوی فرکی نا مساعد بودن هوا در فصل تابستان در ابتدای فصل بود.
فولاد که ۲۹ گل زده است و ۱۹ گل خورده است بهترین عملکرد را در خط حمله بین تیم‌های لیگ برتر در نیم فصل اول داشته است.
آنها همچنین تیم دوم در جدول بازی‌های خانگی هستند و در جدول بازی‌های خارج از خانه رتبه هشتم را در اختیار دارند.
نکته جالب در مورد تیم سوم جدول این است که آنها به دو تیم اصفهانی باخته اند.


ملوان بندرانزلی

رتبه نیم فصل: چهارم/ رتبه لیگ سال گذشته: پانزدهم
بهترین گلزن: جلال رافخایی، ۱۱ گل
بهترین پیروزی: صبای قم یک- ملوان ۳
بدترین شکست: ملوان یک- نفت تهران ۳
تیمی که تا همین فصل گذشته با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می‌کرد وقتی تحت حمایت هدایتی قرار گرفت از این رو به آن رو شد و با جذب ستاره‌های قدیم ملوانی مانند نوری و زارع به لیگ دوازدهم پای گذاشت. آنها که خیلی خوب تقویت شده بودند از ابتدای لیگ روند مناسبی را طی کردند اما در اواسط کار افت کردند که با تعویض سرمربی این افت برطرف شد و آنها در پایان نیم فصل با ۲۹ امتیاز در رتبه چهارم جای گرفتند.
ملوان متحول شده در نیم فصل اول ۲۰ گل زد و ۱۷ گل خورد و با ۱۷ امتیاز حاصل از ۹ بازی خانگی بهترین تیم لیگ برتری در بازی‌های خارج از خانه لقب گرفت. ملوان همچنین از بازی‌های خانگی خود ۱۲ امتیاز کسب کرد و از این حیث در رتبه سیزدهم جای می‌گیرد. 



راه آهن تهران
رتبه نیم فصل: پنجم/ رتبه لیگ سال گذشته: یازدهم
بهترین گلزن: بهادر عبدی و مجتبی شیری، ۵ گل
بهترین پیروزی: راه آهن ۳- گهر یک
بدترین شکست: پرسپولیس ۲- راه آهن صفر/ راه آهن صفر- پرسپولیس ۲
تیم علی دایی هم که دو هفته مانده به شروع فصل واگذار شد و از لحاظ مالی نسبت به سال گذشته متحول شد مانند ملوان نتایج خوبی کسب کرد و در پایان با ۲۹ امتیاز در رتبه پنجم جای گرفت.
راه آهنی‌ها در ۱۷ بازی خود ۱۷ گل به ثمر رساندند و ۱۳ گل دریافت کردند، این در حالیست که آنها در جدول بازی‌های خانگی با ۱۶ امتیاز در رتبه هشتم جای دارند و در جدول بازی‌های خارج از خانه رتبه بهتری دارند یعنی چهارم.
راه آهن البته سیر صعودی خود را از هفته پانزدهم شروع کرد و توانست با ۳ پیروزی و کسب ۹ امتیاز در ۳ هفته پایانی نیم فصل خود را تا رتبه پنجم بالا بکشاند.
نکته جالب در بازی‌های راه آهن این است که به جز بازی این تیم برابر گهر در هفته دوم در هیچ یک از بازی‌های این تیم، تیمی بیشتر از ۲ گل به ثمر نرسیده است و اگر بازی‌ این تیم برابر سپاهان را نیز نادیده بگیریم در هیچ از بازی‌های این تیم کلاً بیشتر از ۳ گل به ثمر نرسیده است. راه آهن از این نظر روی دست استقلال را آورده است! 



تراکتورسازی تبریز
رتبه نیم فصل:
ششم/ رتبه لیگ سال گذشته: دوم
بهترین گلزن: فلاویو لوپز، ۵ گل
بهترین پیروزی: تراکتورسازی ۵- گهر صفر
بدترین شکست: ذوب آهن ۳- تراکتورسازی یک
وقتی آنها سپاهان را در اصفهان با ۴ گل تار و مار کردند کسی نبود که از آنها به عنوان یکی از مدعیان اصلی قهرمانی نام نبرد اما کسب نتایج ضعیف در ۳ بازی بعدی این تیم و کسب فقط ۲ امتیاز شانس آنها را کمتر از سایرین کرد.
آنها البته دو پیروزی شیرین دیگر را نیز در نیم فصل اول تجربه کردند، انتقام از استقلال با پیروزی ۲ بر صفر برابر این تیم در یادگار امام و همچنین شکست شیرین پرسپولیس در ورزشگاه آزادی.
تراکتوری‌ها که این فصل در رقابت‌های آسیایی نیز باید حضور پیدا کنند در نیم فصل اول ۲۷ گل زده‌اند و ۱۷ گل دریافت کرده‌اند تا پس از فولاد و سپاهان بهترین خط حمله را داشته باشند.
این تیم که یکی از پرطرفدارترین تیم‌های لیگ برتری نیز هستند از ۸ بازی خانگی خود ۱۶ امتیاز کسب کرده‌اند که آنها را در رتبه ششم جدول بازی‌های خانگی جای می‌دهد. آنها در جدول بازی‌های خارج از خانه هم با ۱۲ امتیاز در رتبه ششم جای دارند. 


سایپا البرز
رتبه نیم فصل:
هفتم/ رتبه لیگ سال گذشته: هشتم
بهترین گلزن: سجاد شهباززاده، ۶ گل
بهترین پیروزی: سایپا ۲- داماش صفر/ سپاهان صفر- سایپا ۲/ سایپا ۲- صبای قم صفر
بدترین شکست: فولاد ۲- سایپا صفر
تیم مجتبی تقوی در نیم فصل اول خیلی پر فراز و نشیب بود، آنها ۷ پیروزی و ۵ شکست داشته‌اند و با ۲۶ امتیاز در رتبه هفتم جدول رده بندی جای گرفته‌اند.
سایپا همچنین عنوان بهترین تیم در بازی‌های خانگی را نیز کسب کرد، در واقع آنها از ۹ بازی خانگی ۲۰ امتیاز کسب کردند که بهترین عملکرد در بین تیم‌های لیگ برتری محسوب می‌شود.
نارنجی‌های کرج اما در خارج از خانه عملکرد خوبی نداشته‌اند و با ۶ امتیاز حاصل از ۳ تساوی و یک برد در رده یازدهم جای گرفته‌اند.
بازی‌های سایپا نیز کم گل بوده‌اند، به جز یک بازی در هیچ یک از دیدارهای سایپا، تیمی بیش از ۲ گل به ثمر نرسانده است. 


فجرسپاسی شیراز
رتبه نیم فصل:
هشتم/ رتبه لیگ سال گذشته: سیزدهم
بهترین گلزن: محمد مهدی نظری، ۴ گل
بهترین پیروزی: فجرسپاسی ۶- داماش یک
بدترین شکست: فولاد ۲- فجرسپاسی یک
تیمی که در هفته‌های ابتدایی لیگ بسیار خوب نتیجه می‌گرفت و اولین شکست پرسپولیس کهکشانی را آن هم در آزادی رقم زد در اواخر نیم فصل با از دست دادن چند بازیکن کلیدی خود کسب نتایج ضعیفش شروع شد و در نهایت با ۲۴ امتیاز در رده هشتم جای گرفت.
فجرسپاسی در نیم فصل اول ۶ برد، ۶ مساوی و ۵ شکست را تجربه کرده است و ۲۱ گل زده در مقابل ۱۳ گل خورده در کارنامه دارد که از حیث دفاعی بعد از استقلال و مس کرمان بهترین بوده است.
زردپوشان شیرازی که در نیم فصل اول روی چمن مصنوعی در بازی‌های خانگی‌شان بازی می‌کردند ۱۸ امتیاز از ۸ بازی خانگی خود کسب کردند و در رتبه سوم جدول بازی‌های خانگی جای گرفتند.
آنها همچنین در جدول بازی‌های خارج از خانه رتبه ضعیف دوازدهم را در اختیار دارند. جالب اینکه فجرسپاسی یک پیروزی در خارج از خانه داشته است که آن هم برابر پرسپولیس بوده است.


مس کرمان
رتبه نیم فصل:
نهم/ رتبه لیگ سال گذشته: نهم
بهترین گلزن: مصطفی شجاعی و رضا عنایتی، ۴ گل
بهترین پیروزی: مس کرمان ۲- پرسپولیس یک
بدترین شکست: مس کرمان یک- ملوان ۲
آنها که فصل را با شکست برابر مدافع عنوان قهرمانی شروع کردند در ادامه و تا هفته چهارم طعم پیروزی را نچشیده بودند اما اولین پیروزی خود را در هفته پنجم در خارج از خانه برابر فولاد بدست آوردند.
مس پس از آن پیروزی کم کم روند صعودی خود را که البته در میانه‌های راه با لغزش هم همراه بود طی کرد و در پایان در میانه بالایی جدول جای گرفت.
مس کرمان ۱۲ گل زده و ۱۱ گل خورده تا نیم فصل دارد پس از گهر و آلومینیوم ضعیف ترین خط حمله لیگ را دارد.
آنها در جدول بازی‌های خانگی در رتبه دهم جای دارند و در جدول بازی‌های خارج از خانه نهم هستند. 


نفت تهران
رتبه نیم فصل:
دهم/ رتبه لیگ سال گذشته: پنجم
بهترین گلزن: یعقوب کریمی، ۷ گل
بهترین پیروزی: نفت آبادان ۲- نفت تهران ۶
بدترین شکست: فولاد ۳- نفت تهران یک
تیمی که هدایت آن را منصورابراهیم زاده از ابتدای فصل بر عهده گرفت تا هفته سیزدهم عالی کار کرده بود اما به یکباره و از دیدار هفته سیزدهم برابر استقلال شیرازه این تیم از هم پاشید تا آنها در ۵ هفته متوالی یعنی از دیدار هفته سیزدهم برابر استقلال تا دیدار هفته هفدهم برابر فولاد متحمل ۴ شکست برابر استقلال، سپاهان، فولاد و داماش بشوند و برابر سایپا هم در خانه مساوی کنند.
این تیم که بهترین بازیکن جوان حال حاضر لیگ یعنی یعقوب کریمی را نیز در اختیار دارد در نیم فصل اول ۲۰ گل به ثمر رسانده است و ۱۸ گل خورده دارد.
نفت تهران در جدول بازی‌های خانگی در رده بسیار بد پانزدهم جای گرفته است و در جدول بازی‌های خارج از خانه رتبه خوب پنجم را در اختیار دارد. 



داماش گیلان
رتبه نیم فصل:
یازدهم/ رتبه لیگ سال گذشته: هفتم
بهترین گلزن: علیرضا جهانبخش، ۵ گل
بهترین پیروزی: داماش ۵- پیکان ۳
بدترین شکست: فجرسپاسی ۶- داماش یک
تیمی که قهرمان نیم فصل را تعیین کرد خودش با ۲۲ امتیاز در رده یازدهم جدول جای گرفت. این تیم در دو هفته پایانی لیگ به نوعی ۶ امتیاز به نفع زردپوشان اصفهانی کار کرد تا قهرمان نیم فصل شوند.
داماش که در نیم فصل اول دو سرمربی یعنی امید هرندی و حمید درخشان را به خود دید در نیم فصل اول ۱۷ گل زده در مقابل ۲۲ گل خورده داشت.
داماش که هم استقلال و هم پرسپولیس را در نیم فصل در رشت شکست داد بازی‌های پرگلی را در نیم فصل داشته است، شکست ۶ بر یک برابر فجرسپاسی و همچنین پیروزی ۵ بر ۳ برابر پیکان از جمله این دیدارهای پرگل هستند.
این تیم در جدول بازی‌های خانگی در رده خوب چهارم جای گرفته است اما در جدول بازی‌های خارج از خانه پانزدهم است. 

پرسپولیس تهران
رتبه نیم فصل:
دوازدهم/ رتبه لیگ سال گذشته: دوازدهم
بهترین گلزن: کریم انصاری فرد، ۵ گل
بهترین پیروزی: پرسپولیس ۶- پیکان صفر
بدترین شکست: پرسپولیس صفر- صبا ۲/ سپاهان ۲- پرسپولیس صفر
تیمی که با هزار امید و آروز فوق کهکشانی و با هزینه بسیار بالا بسته شد تا پس از سال‌ها پرسپولیس را قهرمان لیگ برتر کند فصل را با پیروزی در آبادان آغاز کرد اما از هفته دوم بود که پس از باخت برابر فجرسپاسی در آزادی روند ضعیف و نزولی خود را آغاز کرد تا جایی که از رتبه دوازدهم سال گذشته خودش هم پایین تر بیاید و عملکرد ضعیفش بحث محفل فوتبالی‌ها بشود.
پرسپولیس رویانیان که در ابتدای فصل با ۵ ستاره‌ تیم‌های اصفهانی یعنی، جلال حسینی، محسن بنگر، محمد قاضی، حسین ماهینی و شهاب گردان قراردادهای سنگینی امضا کرد در نیم فصل اول ۲۰ گل به ثمر رساند و ۱۷ گل خورد.
پرسپولیس که در نیم فصل اول تعداد شکست‌هایش بیشتر از تعداد پیروزی‌هایش شد ۵ پیروزی داشته است و ۶ شکست.
این تیم در جدول بازی‌های خانگی در رده یازدهم جای دارد با ۴ پیروزی، ۲ تساوی و ۳ شکست اما در جدول بازی‌های خارج از خانه که البته چند تای آن به دلیل تهرانی بودن تیم رقیب در ورزشگاه آزادی برگزار شده است در رده دهم جای دارد. 

تیم پرسپولیس تهران از روز 22 اردیبهشت که پایان لیگ برتر یازدهم بود تا به امروز که 18316800 ثانیه از آن می گذرد هم چنان رتبه دوازدهم جدول را دارد.


صبای قم
رتبه نیم فصل:
سیزدهم/ رتبه لیگ سال گذشته: چهارم
بهترین گلزن: میلاد نوری، ۶ گل
بهترین پیروزی: صبا ۴- پیکان صفر
بدترین شکست: صبا یک- ملوان ۳
صبا که این فصل در رقابت‌های آسیایی هم حضور پیدا می‌کند عملکرد نگران کننده در این فصل داشته است، پس از جدایی ویسی از این تیم، گل محمدی هدایت این تیم را برعهده گرفت که البته رفیق نیمه راه شد و صبا را رها کرد و در میانه فصل به پرسپولیس رفت تا کمک ژوزه باشد!
صبای قم در نیم فصل اول لیگ برتر ۲۱ امتیاز حاصل از ۵ پیروزی، ۶ تساوی و ۶ شکست بدست آورده است و ۱۷ گل زده در مقابل ۱۶ گل خورده داشته است.
این تیم در جدول بازی‌های خانگی با ۱۰ امتیاز در رتبه چهاردهم جای گرفته است و در جدول بازی‌های خارج از خانه با ۱۱ امتیاز هفتم است. 


پیکان تهران
رتبه نیم فصل:
چهاردهم/ رتبه لیگ سال گذشته: -
بهترین گلزن: حمیدرضا طهماسبی، ۴ گل
بهترین پیروزی: پیکان ۳- گهر ۲
بدترین شکست: پرسپولیس ۶- پیکان صفر
پیکان نیم فصل را با قرار گرفتن در رتبه ای به پایان رساند که در پایان فصل می‌تواند بسیار خطرناک باشد، آنها که با ۲۰ امتیاز در رده چهاردهم جای گرفته اند اگر در پایان فصل هم همین رتبه را داشته باشند باید به مصاف حریف دسته یکی برای بقا در لیگ بروند.
پیکان که از یک کادر فنی نیمه اصفهانی نیز استفاده می‌کند در نیم فصل اول متحمل شکست‌های سنگینی مانند شکست ۴ بر صفر برابر صبای قم، ۵ بر صفر برابر فولاد و ۶ بر صفر برابر پرسپولیس شد.
آنها البته در جدول بازی‌های خانگی در رتبه نهم جای گرفتند اما در جدول بازی‌های خارج از خانه شانزدهم هستند. 



آلومینیوم هرمزگان
رتبه نیم فصل:
پانزدهم/ رتبه لیگ سال گذشته: -
بهترین گلزن: هادی دهقانی، ۴ گل
بهترین پیروزی: آلومینیوم یک- مس صفر/ ذوب آهن صفر- آلومینیوم یک/ آلومینیوم یک- گهر صفر
بدترین شکست: پیکان ۲- آلومینیوم یک
تیم تازه به لیگ برتر آمده هرمزگانی به همراه نفت آبادان رکورددار مساوی در لیگ برتر هستند. آنها ۸ نتیجه تساوی به همراه ۳ پیروزی داشته‌اند که موجب کسب ۱۷ امتیاز برای آنها شده است.
این تیم زردپوش که هدایت آن بر عهده اکبر میثاقیان است در نیم فصل اول عملکرد خوبی در دفاع داشته است زیرا تنها ۱۵ گل دریافت کرده است. البته آنها در حمله هم ضعیف بوده‌‌اند زیرا فقط ۱۲ گل به ثمر رسانده‌اند.
آلومینیوم در جدول بازی‌های خانگی فقط با یک شکست و البته فقط با دو برد دوازدهم است. جالب اینکه این تیم ۶ تساوی در خانه داشته است. 
در جدول بازی‌های خارج از خانه هم آلومینیوم با ۵ امتیاز سیزدهم است.



ذوب آهن اصفهان
رتبه نیم فصل:
شانزدهم/ رتبه لیگ سال گذشته: ششم
بهترین گلزن: اسماعیل فرهادی، ۴ گل
بهترین پیروزی: ذوب آهن ۳- تراکتورسازی یک
بدترین شکست: ذوب آهن صفر- سپاهان ۴
این تیم اصفهانی که بر خلاف دیگر تیم اصفهانی حال و روز خوشی ندارد مایه دلخوشی دو تیم تازه به لیگ برتر صعود کرده پیکان و آلومینیوم است زیرا آنها در پایان نیم فصل دلشان به این خوش است که بالاتر از تیمی قرار گرفته‌اند که سابقه نایب قهرمانی آسیا را در کارنامه دارد و در تمام ادوار لیگ برتر در این لیگ حضور داشته است.
تیمی که با رسول کربکندی شروعی افتضاح داشت و همه ۵ بازی ابتدایی خود را با شکست‌های بعضاً پرگل پشت سر گذاشت در ادامه روندی امیدوارانه را با این مربی داشت و پیروزی‌های خوبی مانند شکست ۳ بر یک تراکتورسازی و ۳ بر ۲ سایپا در فولادشهر را تجربه کرد.
این تیم در حالی که با کربکندی تقریباً داشت از منطقه سقوط خارج می‌شد و نتایج خوبی مخصوصاً در خانه کسب می‌کرد ناگهان پس از تساوی برابر داماش آن هم در رشت سرمربی خود را اخراج شده دید تا مدیران این تیم هدایت تیم را به فرهاد کاظمی بسپارند و این بار او شروعی افتضاح با ذوب آهن داشته باشد، دسترنج او در ۶ بازی که هدایت ذوب آهن را بر عهده داشته است تنها ۳ امتیاز از ۳ تساوی بوده است.
ذوب آهن پس از پیکان و نفت آبادان بدترین خط دفاع را با ۲۷ گل خورده داشته است و در امر گلزنی نیز بازیکنان این تیم تنها ۱۶ گل به ثمر رسانده‌اند که تنها ۳ تیم کمتر از ذوب آهن گل زده‌اند!
آنها در جدول بازی‌های خانگی از آخر سوم هستند اما در جدول بازی‌های خارج از خانه هم از آخر دوم! این عملکرد نایب قهرمان پیشین آسیا در نیم فصل لیگ دوازدهم است.


نفت آبادان
رتبه نیم فصل:
هفدهم/ رتبه لیگ سال گذشته: دهم
بهترین گلزن: روح الله عرب، ۵ گل
بهترین پیروزی: نفت ۲- صبا یک
بدترین شکست: نفت آبادان ۲- نفت تهران ۶
تیم پرطرفدار جنوبی که سال گذشته دهم شد امسال با یارگیری ضعیفی که در ابتدای فصل داشت و البته مشکلات مالی که با آن دست و پنجه نرم می‌کند عملکرد خوبی نداشته است.
این تیم که با ۲۸ گل خورده بدترین خط دفاع را پس از پیکان دارد بدترین عملکرد را نیز در بین تیم‌های لیگ برتری در خانه خود داشته است، یک پیروزی، ۴ تساوی و ۳ شکست آنها را با ۷ امتیاز در قعر این جدول جای داده است.
نفت در ۱۷ بازی نیم فصل ۱۶ گل به ثمر رسانده است و در جدول بازی‌های خارج از خانه نیز با ۴ امتیاز چهاردهم است.



گهر دورود
رتبه نیم فصل:
هجدهم/ رتبه لیگ سال گذشته: -
بهترین گلزن: فرید عابدی، ۳ گل
بهترین پیروزی: گهر یک- ذوب آهن صفر
بدترین شکست: تراکتورسازی ۵- گهر صفر
لرهای خانه بدوش از همان روزهای اول هم مشخص بود که کاندید شماره یک سقوط هستند. به هر حال استان و تیمی که در لیگ برتر شرکت می‌کنند اگر می‌خواهند موفق شوند باید حداقل‌هایی را برای تیم خود در نظر می‌گرفتند که هر طوری بود این امر تحقق نیافت و آنها از میزبانی در نیم فصل اول محروم بودند.
گهر که با ۹ امتیاز در قعر جدول رده بندی جا خوش کرده است ۱۱ گل به ثمر رسانده است و ۲۶ گل خورده است. آنها قعرنشین جدول بازی‌های خارج از خانه هستند با ۲ امتیاز و در جدول بازی‌های خانگی نیز از آخر دوم هستند با ۷ امتیاز.
نکته جالب در مورد بازی‌های گهر اینکه آنها تنها یک پیروزی در لیگ دوازدهم داشته‌اند که برابر ذوب آهن اصفهان بوده است.



***********************

در ادامه این گزارش به بررسی آماری نیم فصل اول پرداخته ایم:

  • آمار و ارقام بازی ها و تیم های لیگ برتر فوتبال در نیم فصل اول لیگ ۹۲-۹۱
  • بهترین خط حمله :
  • فولاد خوزستان با ۲۹ گل زده
  • سپاهان ۲۸ گل زده
  • تراکتورسازی ۲۷ گل زده
  • بهترین خط دفاع:
  • مس کرمان و استقلال تهران با ۱۱ گل خورده
  • بدترین خط حمله:
  •  گهر دورود با ۱۱ گل زده
  • بدترین خط دفاع:
  •  پیکان با ۳۲ گل خورده
  • نفت آبادان با ۲۸ گل خورده
  • ذوب آهن با ۲۷ گل خورده
  • گهردورود با ۲۶ گل خورده
  • تمام گل‌های زده شده :
  •  ۳۳۵ گل
  • بازی های انجام شده:
  •  ۱۵۳ مسابقه
  • بیشترین برد :
  • استقلال و سپاهان با ۹ برد
  • فولاد ، ملوان و راه آهن با ۸ برد
  • کم ترین باخت :
  •  تراکتورسازی با ۳ باخت
  • بیشتری باخت :
  • گهردورود و ذوب آهن با ۱۰ باخت
  • کم ترین برد :
  •  گهر دورود و نفت آبادان با یک برد
  • بیشترین مساوی :
  •  نفت آبادان و آلومینیوم  با ۸ مساوی
  • کم ترین مساوی :
  • سپاهان و استقلال با ۴ مساوی
  • بهترین تفاضل گل :
  •  سپاهان ، فولاد و تراکتور با تفاضل  ۱۰+
  • فجرسپاسی ۸ +
  • استقلال ۷ +
  • بدترین تفاضل گل:
  • پیکان ۱۶-
  • گهر دورود ۱۵-
  • نفت آبادان ۱۲ -
  • ذوب آهن ۱۱-
==========================================
  • تیم بدون باخت در خانه :
  • فجرسپاسی شیراز ، در نیم فصل اول لیگ برتر ، در بازی های خانه شکست نخورده است.
  • در صورتی که این تیم نیم فصل دوم هم شکست خانگی نداشته باشد می تواند رکورد مس کرمان را تکرار کند.
  • مس کرمان دو فصل پیش موفق شد تمام فصل را بدون شکست خانگی به پایان برساند.
  • بهترین عملکرد در بازیهای داخل خانه :
  • چهار تیم سایپا ، فولاد، فجرسپاسی و داماش به ترتیب ، بهترین عملکرد خانگی را داشتند
  • در این بین فجرسپاسی بدون شکستی خانگی است و باید نیم فصل دوم را هم بدون باخت خانگی پشت سر بگذارد تا رکورد پیشین مس کرمان را تکرار کند.
    • جدول کامل لیگ برتر فوتبال تا نیم فصل اول : 

    تیم بازی برد مساوی باخت زده خورده تفاضل امتیاز
    ۱ سپاهان ۱۷ ۹ ۴ ۴ ۲۸ ۱۸ ۱۰ ۳۱
    ۲ استقلال ۱۷ ۹ ۴ ۴ ۱۸ ۱۱ ۷ ۳۱
    ۳ فولاد ۱۷ ۸ ۵ ۴ ۲۹ ۱۹ ۱۰ ۲۹
    ۴ ملوان ۱۷ ۸ ۵ ۴ ۲۰ ۱۷ ۳ ۲۹
    ۵ راه آهن ۱۷ ۸ ۵ ۴ ۱۷ ۱۴ ۳ ۲۹
    ۶ تراکتورسازی ۱۷ ۷ ۷ ۳ ۲۷ ۱۷ ۱۰ ۲۸
    ۷ سایپا ۱۷ ۷ ۵ ۵ ۱۸ ۱۴ ۴ ۲۶
    ۸ فجر سپاسی ۱۷ ۶ ۶ ۵ ۲۱ ۱۳ ۸ ۲۴
    ۹ مس کرمان ۱۷ ۶ ۶ ۵ ۱۲ ۱۱ ۱ ۲۴
    ۱۰ نفت تهران ۱۷ ۵ ۷ ۵ ۲۰ ۱۸ ۲ ۲۲
    ۱۱ داماش ۱۷ ۵ ۷ ۵ ۱۷ ۲۲ ۲۲
    ۱۲ پرسپولیس ۱۷ ۵ ۶ ۶ ۲۰ ۱۷ ۳ ۲۱
    ۱۳ صبای قم ۱۷ ۵ ۶ ۶ ۱۷ ۱۶ ۱ ۲۱
    ۱۴ پیکان ۱۷ ۵ ۵ ۷ ۱۶ ۳۲ -۱۶ ۲۰
    ۱۵ آلومینیوم ۱۷ ۳ ۸ ۶ ۱۲ ۱۵ ۱۷
    ۱۶ ذوب آهن ۱۷ ۳ ۴ ۱۰ ۱۶ ۲۷ -۱۱ ۱۳
    ۱۷ نفت آبادان ۱۷ ۱ ۸ ۸ ۱۶ ۲۸ -۱۲ ۱۱
    ۱۸ گهر زاگرس ۱۷ ۱ ۶ ۱۰ ۱۱ ۲۶ -۱۵ ۹
     


  • جدول عملکرد تیم ها در بازی های خانگی :
 

تیم بازی برد مساوی باخت زده خورده تفاضل امتیاز
۱ سایپا ۹ ۶ ۲ ۱ ۱۲ ۵ ۷ ۲۰
۲ فولاد ۹ ۶ ۱ ۲ ۱۶ ۱۰ ۶ ۱۹
۳ فجر سپاسی ۸ ۵ ۳ ۰ ۱۳ ۱ ۱۲ ۱۸
۴ داماش ۹ ۵ ۳ ۱ ۱۱ ۵ ۶ ۱۸
۵ استقلال ۸ ۵ ۲ ۱ ۱۰ ۵ ۵ ۱۷
۶ تراکتورسازی ۸ ۴ ۴ ۰ ۱۵ ۶ ۹ ۱۶
۷ سپاهان ۹ ۵ ۱ ۳ ۱۲ ۱۰ ۲ ۱۶
۸ راه آهن ۹ ۵ ۱ ۳ ۱۰ ۸ ۲ ۱۶
۹ پیکان ۹ ۴ ۴ ۱ ۱۰ ۱۱ ۱۶
۱۰ مس کرمان ۹ ۴ ۳ ۲ ۸ ۶ ۲ ۱۵
۱۱ پرسپولیس ۹ ۴ ۲ ۳ ۱۴ ۸ ۶ ۱۴
۱۲ آلومینیوم ۹ ۲ ۶ ۱ ۹ ۸ ۱ ۱۲
۱۳ ملوان ۸ ۳ ۳ ۲ ۹ ۱۰ ۱۲
۱۴ صبای قم ۸ ۲ ۴ ۲ ۱۱ ۹ ۲ ۱۰
۱۵ نفت تهران ۸ ۲ ۴ ۲ ۸ ۸ ۰ ۱۰
۱۶ ذوب آهن ۸ ۳ ۱ ۴ ۱۱ ۱۴ ۱۰
۱۷ گهر زاگرس ۸ ۱ ۴ ۳ ۵ ۸ ۷
۱۸ نفت آبادان ۸ ۱ ۴ ۳ ۷ ۱۲ ۷
  • بهترین عملکرد در بازی های خارج از خانه :
  • ملوان، سپاهان، استقلال و راه آهن چهار تیم برتر در بازی های خارج از خانه هستند.

  • جدول عملکرد تیم ها در بازی های خارج از خانه:
 

تیم بازی برد مساوی باخت زده خورده تفاضل امتیاز
۱ ملوان ۹ ۵ ۲ ۲ ۱۱ ۷ ۴ ۱۷
۲ سپاهان ۸ ۴ ۳ ۱ ۱۶ ۸ ۸ ۱۵
۳ استقلال ۹ ۴ ۲ ۳ ۸ ۶ ۲ ۱۴
۴ راه آهن ۸ ۳ ۴ ۱ ۷ ۶ ۱ ۱۳
۵ نفت تهران ۹ ۳ ۳ ۳ ۱۲ ۱۰ ۲ ۱۲
۶ تراکتورسازی ۹ ۳ ۳ ۳ ۱۲ ۱۱ ۱ ۱۲
۷ صبای قم ۹ ۳ ۲ ۴ ۶ ۷ ۱۱
۸ فولاد ۸ ۲ ۴ ۲ ۱۳ ۹ ۴ ۱۰
۹ مس کرمان ۸ ۲ ۳ ۳ ۴ ۵ ۹
۱۰ پرسپولیس ۸ ۱ ۴ ۳ ۶ ۹ ۷
۱۱ سایپا ۸ ۱ ۳ ۴ ۶ ۹ ۶
۱۲ فجر سپاسی ۹ ۱ ۳ ۵ ۸ ۱۲ ۶
۱۳ آلومینیوم ۸ ۱ ۲ ۵ ۳ ۷ ۵
۱۴ نفت آبادان ۹ ۰ ۴ ۵ ۹ ۱۶ ۴
۱۵ داماش ۸ ۰ ۴ ۴ ۶ ۱۷ -۱۱ ۴
۱۶ پیکان ۸ ۱ ۱ ۶ ۶ ۲۱ -۱۵ ۴
۱۷ ذوب آهن ۹ ۰ ۳ ۶ ۵ ۱۳ ۳
۱۸ گهر زاگرس ۹ ۰ ۲ ۷ ۶ ۱۸ -۱۲ ۲
 
38 کارت قرمز در نیم فصل اول؛ نفت تهران با 7 اخراجی رکورد زد!

به گزارش مشرق، در نیم فصل اول لیگ برتر، داوران در مجموع 38 بازیکن را با کارت قرمز جریمه و از زمین اخراج کردند. به گزارش سایت گل، در نیم فصل اول لیگ دوازدهم تیم نفت تهران با دریافت 7 کارت قرمز رکورد زد که این آمار با توجه به وضعیت این تیم و دوری از حاشیه و جنجال، کمی تعجب برانگیز است. تیم های پیکان و فجرسپاسی نیز بدون دریافت کارت قرمز در صدر جدول انضباطی لیگ برتر قرار گرفتند. به طور متوسط در هر 4 بازی نیم فصل اول لیگ دوازدهم یک کارت قرمز ثبت شده است.

وحید عسگری مدافع آلومینیوم و مهدی زارعی مدافع راه آهن با دریافت دو کارت قرمز رکورد زدند و تنها بازیکنانی بودند که بیش از یک بار اخراج شدند.

آمار کارت قرمزهای لیگ برتر دوازدهم در نیم فصل اول بدین ترتیب است:

نفت تهران(7): وحید حمدی نژاد، هادی شکوری، ایمان موسوی، یعقوب کریمی، وریا غفوری، مگنو باتیستا، سوشا مکانی

ذوب آهن(4): حمید شفاعت، ابراهیم محمدی، سعید عبدالله پور، مسعود همامی

راه آهن(4): مهدی زارعی، 2 محمدرضا مامانی، سید علی حسینی

گهر(3): هادی رکابی، آرمان قاسمی، محمود شفیعی

صبای قم(2): مسعود حق جو، مجید هوتن

سپاهان(2): محمدعلی احمدی، محمدحسین مرادمند

آلومینیوم(2): وحید عسگری،2

نفت آبادان(2): والری الکسانیان، مهدی دغاغله

داماش(2): رسول بروش، محمد مختاری

سایپا(2): منصور تنهایی، وحید مهدی خانی

ملوان(2): مازیار زارع، سرگی پاشنکو

استقلال(2): جواد نکونام، جی لوید ساموئل

پرسپولیس(1): مهرداد پولادی

تراکتورسازی(1): قاسم دهنوی

مس کرمان(1): استفان باتیس

فولاد(1): عبدالله کرمی

وداع 7 مربی با نیمکت های داغ

به گزارش مشرق، در مجموع از ۱۷ هفته نیم فصل اول لیگ برتر، هفت مربی یا از کارشان برکنار شدند یا عطای کار کردن را به لقایش بخشیدند و از سمت خود کناره‌گیری کردند. راه خروج از باشگاه ابتدا به امید هرندی (داماش گیلان)، ژوزه آلبرتو کاستا (صنعت نفت آبادان) و رسول کربکندی (ذوب آهن اصفهان) نشان داده شد.

آنها به خاطر کسب نتایج ضعیف، توسط مدیران باشگاه‌هایشان از نشستن روی نیمکت منع شدند. مسئله‌ای که باعث شد حمید درخشان، آلفردو کاسیمیرو و فرهاد کاظمی به ترتیب به عنوان جانشین آنها وارد گود شوند و یکبار دیگر طعم مربیگری در لیگ برتر را بچشند.

علاوه بر این، یحیی گل محمدی و مهدی تارتار با میل خود از حضور در صبا و گهر دورود کناره‌گیری کردند تا اولی کارش را در پرسپولیس پیگیری و دومی به خاطر نداشتن پیشنهاد، خانه نشینی را تجربه کند. البته فرهاد پورغلامی هم در اقدامی عجیب و پس از انتخاب احمدزاده به عنوان مدیرفنی باشگاه، استعفا کرد تا محمد احمدزاده جای او را بگیرد که البته این تغییر ملوان را به سمت بالای جدول سوق داد.

همه این اتفاقات در حالی پیش از هفته یازدهم رخ داد که با رفتن تارتار، پرویز مظلومی هدایت گهر را برای زمانی کوتاه در اختیار گرفت. با این حال به خاطر اتفاقاتی که در ۲۴ ساعت رخ داد، مظلومی انصرافش را از سرمربیگری گهر اعلام کرد تا علیرضا پورمند به طور موقت روی نیمکت گهر بنشیند. نتایج پورمند با گهر با همه مشکلاتی که این تیم داشت چندان رضایتبخش نبود و در نهایت محمد مایلی‌کهن هفته پانزدهم به نیمکت این تیم رسید.

نکته جالب اینکه گهر، ذوب‌آهن و صنعت نفت با وجود تغییر سرمربیان خود نتایج بهتری کسب نکرده‌اند و این تغییرات به قیمت مستحکم‌تر شدن جایگاه این سه تیم در قعر جدول تمام شده است!

روز گذشته هم فعالیت "مانوئل ژوزه” با تیم فوتبال پرسپولیس به حالت تعلیق در آمده و کمیته فنی باشگاه هدایت سرخپوشان را به یحیی گل محمدی زیر نظر علی پروین سپرد تا ظرف 72 ساعت آینده تکلیف استعفا یا اخراج ژوزه را رویانیان مشخص کند.

این در حالی است که دامنه تغییرات به هفت مربی یاد شده محدود نمی‌ماند و به خاطر رقابت شدید تیم‌ها برای ماندن در لیگ برتر در نیم فصل دوم شیب این تغییرات تندتر خواهد شد.

علاوه بر ژوزه، عملکرد مربیانی همچون فرهاد کاظمی، آلفردو کاسیمیرو و حتی محمد مایلی‌کهن که اواسط فصل سرمربیگری را در لیگ دوازدهم آغاز کردند، راضی کننده نبوده است.

نتایج کامل و جدول رده بندی را می توانید از اینجا ببینید.

*** نیم فصل دوم لیگ برتر از روز سه شنبه 5 دی آغاز می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس