کد خبر 1764949
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۵
پکن در G20 درها را به روی توکیو بست

در بحبوحه تشدید تنش‌ها بر سر تایوان، چین اعلام کرد نخست‌وزیر این کشور در اجلاس سران G۲۰ با نخست‌وزیر ژاپن دیدار نخواهد کرد.

به گزارش مشرق، سخنگوی وزارت خارجه چین امروز (دوشنبه) در نشست خبری تاکید کرد که لی‌چیانگ، در حاشیه نشست سران گروه ۲۰ در ژوهانسبورگ با همتای ژاپنی خود سانائه تاکائچی، دیدار نخواهد کرد؛ اقدامی که در ادامه تنش‌های رو به افزایش میان دو کشور بر سر مسئله تایوان صورت می‌گیرد.

«مائو نینگ»، سخنگوی وزارت خارجه چین، تصریح کرد که اظهارات اخیر تاکائچی «به‌طور جدی روح اسناد سیاسی میان چین و ژاپن را نقض کرده» و «به بنیاد سیاسی روابط دو کشور آسیب اساسی وارد کرده است».

او تأکید کرد که صرف‌نظر از اینکه چه حزبی در ژاپن بر سر کار باشد، دولت این کشور باید به تعهدات خود درباره مسئله تایوان پایبند بماند و مسئولانه با تاریخ و روابط دوجانبه برخورد کند.

مائو نینگ از توکیو خواست «خط قرمزها را نقض نکند، با آتش بازی نکند و اظهارات و اقدامات اشتباه را پس بگیرد» و افزود ژاپن باید با اقدامات عملی تعهداتش نسبت به چین را نشان دهد تا از «آسیب بیشتر به روابط دوجانبه» جلوگیری شود.

اظهارات چین پس از آن مطرح شد که تاکائچی اوایل ماه جاری گفت هرگونه اقدام نظامی چین علیه تایوان از جمله محاصره دریایی، می‌تواند یک «وضعیت تهدیدکننده بقا» برای ژاپن محسوب شود و به این کشور اجازه دهد در چارچوب «دفاع جمعی» وارد عمل شود.

روز جمعه، چین با استناد به «افزایش جرایم و حملات علیه شهروندان چینی در ژاپن»، از اتباع خود خواست از سفر به این کشور خودداری کنند.

ژاپن روز شنبه نسبت به این توصیه پکن اعتراض رسمی ارائه داد. وزارت فرهنگ و گردشگری چین نیز یک روز بعد هشدار سفر مشابهی صادر کرد و چند آژانس بزرگ مسافرتی در چین فروش تورهای ژاپن را متوقف کردند.

این مجموعه واکنش‌ها، تنش‌های دیپلماتیک پکن و توکیو را در آستانه نشست G۲۰ تشدید کرده و نشانه‌ای از سرد شدن بیشتر روابط دو کشور در سایه رقابت منطقه‌ای و مسئله حساس تایوان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۶:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۶
    3 0
    خوبش کرد. اقتدار این شکلیه. شغال یا روباه یا نوکر آمریکا شدن تاوان دارد.
    • IR ۱۷:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۶
      1 9
      نوکر چین شدن تاوان داره تاوانش هم وابستگی ۹۵درصدی فروش نفت به چینه🤣🤣🤣🤲🤲🤲
    • IR ۱۷:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۶
      0 7
      شغال یا روباه یا نوکر چین شدن تاوان ندارد.؟
  • ساسان IR ۱۷:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۶
    3 1
    اگر کشورهای هند چین ژاپن کره پاکستان با هم همکاری خوب داشته باشند غرب در عرض دو سال به زانو در می آید
  • میثم IR ۱۹:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۶
    3 0
    چین تو یه هفته می‌تونه کل شرق آسیا از تایوان تا ژاپن و کره شمالی رو تصرف کنه و از پا در بیاره. آخه ژاپن تو چه به این غلط ها حرف های مفت که میزنی.
  • اکبر IR ۱۹:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۶
    1 1
    خب چینم توی امارات گفتن جزایر ما متعلق به امارات هست، ایران اعتراض کرد گفت همینی که هس حالا ژاپن هم مطابق سیاست‌هاش عمل کرده و درست عملکرده

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس