به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، متن این اطلاعیه به شرح زیر است:
«بسمه تعالی
طبق اساسنامه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، ارکان تشکیلاتی جایزه ادبی جلال آل احمد عبارتاند از 1- هیأت امنا، 2- هیأت علمی، 3- دبیرخانه.
هیأت امنا اعضای حقیقی و حقوقی شورای عالی انقلاب فرهنگی وعضو شورای هنر بوده که ریاست آن با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است، هیأت علمی متشکل از 9 نفر و با تأیید هیأت امنا و حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب میشوند و وظایف آنها عبارت است از:
1-تدوین آییننامههای داخلی و اجرایی
2-تدوین معیارهای ارزیابی آثار
3-تعیین و نصب گروههای داوری
پس از پایان مراحل داوری، روند نتایج تمام گروههای داوری در جلسه هیأت علمی ارائه و پس از تأیید و تصویب اعضای هیأت علمی، نتیجه اعلام میشود.
در تاریخ 28 مردادماه سال جاری نخستین جلسه هیأت علمی این دوره تشکیل و اعضای گروههای داوری معین شدند.
پس از طی مراحل مختلف داروی در گروههای داستان، نقد ادبی، تاریخنگاری و مستندنگاری روند نتایج داوریها در جلسه مورخ 28 آبانماه سال جاری اعضای هیأت علمی ارائه و پس از بررسی کامل آنها نتایج طبق تصمیم اعضای هیأت علمی در روز برگزاری مراسم اعلام شد.
این رویه در تمامی دورههای پنجگانه جایزه جلال معمول و اجرا شده است و حتا نحوه تقسیم جوایز نیز در موارد مشترک مانند گروه خاطرهنگاری که دارای نویسنده و راوی است، طبق تصویب اعضای هیأت علمی انجام میشود؛ مانند کتاب "دا" در دور دوم و "نورالدین پسر ایران" در دور پنجم.
همچنین گاهی نظر گروههای داوری با نظر اعلامشده در مراسم متفاوت است (البته این امر بسیار اندک بوده، اما به هرحال موجود است). دلیل آن مشخص است، زیرا دبیرخانه موظف به اعلام و ابلاغ مصوب هیأت علمی است.
این امر نه تنها در جایزه ادبی جلال آل احمد بلکه در جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و نیز جایزه ادبی پروین اعتصامی و کتاب فصل نیز معمول است.
طبق گزارش دبیر علمی در مراسم پایانی جایزه ادبی جلال آل احمد، نتایج بر مبنای نظر داوران و تصویب هیأت علمی اعلام میشود، بنابراین روشن است که غیر از نظر اعضای هیأت علمی، عامل دیگری در اخذ و اعلام نتایج مؤثر نیست.
دبیرخانه جایزه ادبی جلال آل احمد»
به تازگی، داوران بخش مستندنگاری جایزه جلال شامل مصطفی رحیمی، کامران پارسینژاد و سیدهاعظم حسینی در نامهای به مجید حمیدزاده - دبیر علمی جایزه جلال - اعتراض خود را نسبت به تغییر نتایج داوری در این بخش اعلام کردند.
آنها در این نامه نوشتهاند، رأی نهاییشان در برگزیده دانستن کتاب «شرح اسم» نوشته هدایتالله بهبودی نادیده گرفته شده و به اثری که لایق 110 سکه بوده، ظلم و در نهایت با اثر دیگری به صورت مشترک به عنوان تقدیری معرفی شده است.
همچنین در این نامه نسبت به نادیده گرفته شدن حقوق معصومه سپهری - نویسنده کتاب «نورالدین پسر ایران» - به عنوان خالق اثر و تقسیم شدن جایزه نهایی (25 سکه) با راوی خاطرات اعتراض شده است.