رئيس محترم مجمع تشخيص مصلحت نظام در این دیدار از نامه ای سخن گفت که در سال هاي آخر حيات امام(ره) نه به صورت تایپی بلکه به صورت دست نوشت خدمت امام (ره) برده بود و آنگونه عنوان کرد که موضوع رابطه با آمریکا یکی از کلیدی ترین موضوعات آن نامه بوده است.
بعد از اظهارات آقای هاشمی موجی از انتقادات و همچنین پیشنهادات در عرصه سیاسی کشور به وجود آمد و با سفر رئیس جمهور به نیویورک برای حضور در مجمع عمومي سازمان ملل این بحث در کشور اوج گرفت.
این اوج گیری بعد از سفر رئیس جمهور به نیویورک و اتخاذ برخی مواضع از جانب ایشان و همچنین به دنبال داغ شدن تبلیغات انتخاباتی در آمریکا به وجود آمد؛ از سوی دیگر، دولت بارک اومابا در تلاش بود تا با حل موقتی مشکل ایران بتواند خود را ضد تنش معرفی کرده و اعتماد مردم آمریکا را به خود جلب کند، از همین رو شاهد پیغام ها و حرف های اخیر دولت آمریکا مبنی بر آمادگی برای مذاکره با ایران بودیم.
در جمهوری اسلامی ایران تعیین کننده و تصمیم گیرنده اصلی در مورد سیاست های کلانی مثل ماجرای مذاکره و رابطه با آمریکا مقام معظم رهبری است، ایشان مقابل پیشنهادها و ادعاها پاسخ هایی را به ایالات متحده داده اند، پاسخ هایی که هیچگاه طرف مقابل را دلخوش ننموده است.
وی تصریح کرد: آمریکا از ابتدای انقلاب وسیعترین شبکه تخاصم را علیه ما تشکیل داده و رهبری وسیعترین دشمنی را علیه ما دارد و یک مسئله کلیدی این است که منافع آمریکا در مورد هجمه قرار دادن ایران است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با بیان اینکه در برابر هر هجومی ما شرعاً و قانوناً موظف به دفاع هستیم و باید ایستادگی کنیم، گفت: ایران در حال حاضر به یک غول علمی و صنعتی تبدیل شده و همین پیشرفت سبب دشمنی غربیها با کشور ماست.
لاریجانی ادامه داد: در دولت اصلاحات شخصی ابله در یک روزنامه عمومی با سرمایه بیتالمال نوشت آنهایی که میگویند با حکومت اسلامی میتوان پیشرفت کرد، مثل این است که بگویند میتوانیم با دوچرخه به کره ماه برویم ولی در حال حاضر میبینند که ایران به کشوری سرآمد در منطقه در حوزه تکنولوژی و دانش تبدیل شده است.
وی گفت:دشمنی آنها با ما مربوط به پیشرفتها و توفیقات ماست. ولی استراتژی ما که امام خمینی(ره) بانی آن بوده و مقام معظم رهبری آن را هدایت کرده این است که ما باید در برابر این تهاجم قاطعانه بایستیم.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ادامه داد: برخی میگویند تحریمها سبب نابسمانی اقتصادی میشود و مردم را آزار میدهد و کارها هم دست آمریکا و 1+5 نخودی است و ما باید با آمریکا مذاکره کنیم ولی این استدلال از جهات مختلف اشکال دارد. زیرا آمریکا به دنبال انهدام نظام اسلامی است و روی کار آوردن دیکتاتوری سکولار با نمای دموکراسی در کشور ماست.
لاریجانی گفت: طرح این مسئله که چند درصد مسائل اقتصادی ما از فشار آمریکاست منطق غلطی است زیرا آنها را خوشحال میکند در صورتیکه مسئله این نیست ما باید مدیریت خود را اصلاح کنیم و بر اساس پارامترهای موجود خود مدیریت کنیم. بنابراین نسخه مذاکره با آمریکا غلط است. البته مسئولان میتوانند به تناسب وضعیت در تاکتیک صحبت کنند، یعنی کاری که منافع ملی ما در آن است را انجام دهند.
به گزارش فارس، به گفته وی منافع ملی ما ماهیت اسلام، تحقق اهداف نظام و حفظ منافع حقوقی است.
لاریجانی در ادامه مذاکره خود با انگلیسیها در سال 78 را تأیید کرد و گفت: من بیش از سه هزار مذاکره رسمی و سیاسی داشتم که همه آنها را گزارش دادم و مذاکره با انگلیس نیز از جمله مذاکراتی بوده که نمایندگانی از سفارت ایران و مسئولان اطلاعاتی حضور داشتند.
وی ادامه داد: در آستانه انتخابات از تهران اطلاع دادند که مدیرکل نظارت خارجه انگلیس قصد صحبت با من را دارد که ما زمانی را هماهنگ کردیم و در آن جلسه راجع به مسائل حقوق بشر صحبت شد و تمام این صحبتها در کتاب مذاکره با لندن چاپ شده است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه افزود: در رابطه با انتخابات ایران از مدیرکل وزارت امور خارجه انگلیس سؤال کردم که او گفت: ما در اتحادیه اروپا به این نتیجه رسیدیم که به نفع ماست تا سیدمحمد خاتمی در انتخابات ایران رأی بیاورد و ناطق نوری رئیسجمهور نشود که این موضوع پیش از رسیدن من به تهران در گزارشی به وزارت امور خارجه فرستاده شد و برخی گفتند لاریجانی در انگلیس معامله کرده است.
وی ادامه داد: حتی 20میلیون نسخه از گزارش آن فرد در ایران پخش شد که این مسئله تبدیل به حربه انتخاباتی شد و بعدها دیدیم که کسانی که گفتند چرا لاریجانی با انگلیس مذاکره کرده نوکران انگلیس و غرب بودند.
وی گفت: زندگی بر اساس اسلام حق مسلم ماست و میخواهند این حق را از ما بگیرند و دعوای مهم این است.
وی در ادامه در رابطه با قضایای زندان کهریزک گفت: ما زمانی که فهمیدیم حقوق فردی در زندان ضایع شده برخورد کردیم و هیچیک از دول غربی چنین حقوقی ندارند و کسانی که حقوق ما را عقبافتاده میدانند چیزی نمیفهمند.
وی ادامه داد: وقایع کهریزک واقعاً اسفانگیز است و نمیتوانیم چشمانمان را ببندیم و وظیفه داریم رسیدگی کنیم ولی نمیتوان گفت که در این مورد بد عمل شده است. نظام متهمان را به دور از جنجال مجازات کرده است.
جلیلی: مشکل آمریکا در مذاکرات بکارگیری منطق زور به جای استدلال است
منصف بن سالم وزیر آموزش عالی و پژوهش های علمی تونس با سعید جلیلی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و گفتگو کرد. سعید جلیلی در این دیدار با اشاره به ظرفیت های گسترده شکل گرفته بر اساس بیداری اسلامی در کشور تونس بر یکپارچه سازی این ظرفیت ها و بهره برداری گسترده از آن در راستای گسترش و پیشرفت تمدن اسلامی تاکید کرد.
جلیلی افزود: تقابل غرب با تمدن اسلامی ریشه در مخالفت آنان با شکستن انحصارها و قدرت یافتن اندیشه اسلامی دارد و اقداماتی از قبیل ترور دانشمندان هسته ای ایران توسط رژیم صهیونیستی نیز در همین راستا انجام گرفته است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی توسل آمریکا به راهبرد فشار در کنار گفتگو را نشانه ضعف منطق آن دولت و بکارگیری زور به جای استدلال دانست.
به گزارش مهر، جلیلی افزود: پس از گفتگوهای ایران و 1+5 در مسکو و ارائه پیشنهادهای منطقی جمهوری اسلامی ایران، انتظار جامعه جهانی آن است که این کشورها بتوانند با پاسخ منطقی به این پیشنهادها به میز مذاکره بازگردند.
وی تاکید کرد: آمریکا باید به افکار عمومی درباره این تاخیر 6 ماهه پاسخ دهد.
نماینده مقام معظم رهبری خاطر نشان کرد: حمایت مردم ایران از مسلمانان غزه نمونه واضحی از وحدت جهان اسلام است و دشمنان با ایجاد اختلافات قومی و مذهبی سعی دارند مانع از گسترش تمدن اسلامی در دوران طلایی خود شوند.
منصف بن سالم وزیر آموزش عالی و پژوهش های علمی تونس نیز در این دیدار ضمن تجلیل از پیشرفت های علمی صورت گرفته در جمهوری اسلامی ایران، خواستار گسترش تبادلات علمی، فرهنگی و دانشجویی میان دو کشور گردید.
وی همچنین کشتار اخیر زنان و کودکان فلسطینی و محاصره مردم غزه توسط رژیم صهیونیستی را نمونه واضحی از نقض حقوق بشر و اقدامی ضد انسانی دانست.