طرح میدان مباهله
در پی وقایع رویداده پیرامون در مقابل وزارت ارشاد، که با تجمع و درگیری دو گروه مخالفان فیلمهای مروج خیانت و موافقان وزارت ارشاد همراه بود، یکی از تهیهکنندگان سینما، در مصاحبهای با خبرنگار مشرق، پیشنهاد احداث «میدان و سکوی مباهله» در برابر وزارت ارشاد را مطرح کرد. این تهیهکننده باسابقه که خود در طول سی سال فعالیت فرهنگی و هنری، مجری طرح میدانها و سکوهای متعددی بوده است، گفت «برای سینمای فاخر و متعالی ایران صورت خوشی ندارد که مخالفان و موافقان، روی آسفالت خیابان مواضع خود را به یکدیگر نشان دهند.» وی افزود «در بسیاری از کشورهای پیشرفته، دنیا مکانهایی برای مباحثان نظری و عملی ساختهاند که دو طرف در آن قرار مستقر میشوند و به تضارب آرا میپردازند و در صورتی که کار به درگیری فیزیکی بکشد نیز، در مکانی دورتر محوطههایی برای زد و خورد تعبیه شده است.» این تهیهکننده افزود «میدان مباهله شامل دو سکو در روبروی هم، و محل نصب پلاکارد و صندلی به تعداد کافی است که تجمعکنندگان میتوانند نشسته در آن تجمع کنند و پلاکاردهایشان را هم روی محل مخصوص نصب کنند و دستشان خسته نشود و خودشان در صورت لزوم با سر دادن شعار، مواضع سخنگویانشان را تأیید کنند.»
گفتنی است تجمع دو گروه مخالف و موافق در برابر وزارت ارشاد سه ساعت به طول انجامید و در این مدت دو گروه با سر دادن شعارهایی چون «این سینما مروج فساد است، تعطیل آن برای ما ثواب است»، «کو عفت، کو غیرت، مسئولین فرهنگی خجالت»، «این سینمای فاسد تعطیل باید گردد، آن مسئول بیغیرت تعویض باید گردد» از یکطرف؛ و «سینما سینما، حمایتت میکنیم» و «وزیر باغیرت حمایت حمایت» از طرف دیگر، مواضع فرهنگی و هنری خود را به یکدیگر و به علیرضا سجادپور، معاون فعالیتهای سازمان سینمایی، که از پشت پرده پنجره دفتر کارش بیرون را نگاه میکرد، نشان دادند.سخنان شیرین
شیرین عبادی حرف زد. بزنده جایزه صلح نوبل، در مراسم اهدای جایزه حقوق بشری لانگرمن که با حضور رئیس مجلس ایتالیا برگزار میشد، گفت: «انرژی هستهای برای ایران مناسب نیست. ایران روی خط زلزله است و مردم ایران نمیخواهند یک بار دیگر فاجعه فوکوشیما در ایران تکرار شود. از سوی دیگر ایران دارای خورشید فروانی است و ما میتوانیم با سرمایهگذاری بر روی انرژی خورشیدی، نیروگاههای بزرگی برای تولید برق داشته باشیم و نیازی به نیروگاه برق اتمی نداریم.»
در پی این اظهارات جمعی از مردمِ بعضاً در صحنه، در حمایت از سخنان شیرین عبادی از زیر پل پارکوی تا سر ولنجک راهپیمایی کردند. مردم در این تجمع مردمی که به شکل کاملاً خودجوش و ناگهانی برگزار شد، ضمن سر دادن شعارهای «عبادی، عبادی، حمایتت میکنیم»، «عبادی قهرمان، برگرد بیا به ایران»، «انرژی خورشیدی حق مسلم ماست»، «انرژی هستهای اعدام باید گردد»، «عبادیِ زلزله، دوریِ تو مشکله»، «جلیلی، حیا کن، هستهای رو رها کن» حمایت خود را از شیرین عبادی به نمایش گذاشتند. گفتنی است تجمعکنندگان پس از عدم حضور نیروی انتظامی، به طور خودجوش به منزل مراجعت کردند.
همچنین، عبادی در ادامه سخنانش در مراسم یادشده، گفت: «ما به همکاران خود که در کشورهای عربی قیام کردند و دیکتاتورها را بیرون کردند هشدار میدهیم و به آنها میگوییم مراقب باشید تا سرنوشتی مانند مردم ایران پیدا نکنید.»
در پی این اظهارات نیز، مردم مصر، لیبی و تونس با اجتماع میلیونی در میدانهای اصلی کلیه شهرهای این کشورها، حمایت عربیِ خود را از شیرین عبادی ابراز کردند. به گزارش سرویس بهار عربی الجزیره، مردم این کشورها در حالیکه بهطور دستهجمعی شعائر اسلامی را زیر پا میگذاشتند، به جهانیان اطمینان دادند تا آخرین نفس اجازه نخواهند داد سرنوشتی مانند مردم ایران پیدا کنند. مردم کشورهای یادشده پس از اظهار مواضع خود، به تابوشکنی دستهجمعی پرداختند که تا پاسی از صبح به طول انجامید. گزارشها حاکی است تجمعکنندگان با سر دادن شعارهای «الشیرین العبادی، نحن احامی عنکی»، «أو موت، أو عبادی» و «إیرانی، إیرانی، أنت الخصم الجهانی» حمایت خود را از سخنان شیرین عبادی به حد انفجار رساندند.
خبر ویژه
اسفندیار رحیم مشایی سخن گفت. با توجه به اینکه اسفندیار رحیم مشایی مدتی بود سخن نگفته بود و دلهای مشتاقان در عطش شنیدن سخنان او به حالت سوزش افتاده بود، برای جلوگیری از جریحهدار شدن عواطف مردمی، بدون هیچ توضیح اضافی جرعههایی از سخنان نورانی اسفندیار رحیم مشایی که اخیراً آقای احمدینژاد مجدداً ایشان را «انساني موحد، مؤمن، پاك، صبور و داراي قلب و انديشهاي زلال، عاشق و دلبسته به ارزشهاي الهي و آحاد مردم جهان و عميقاً عارف و متعهد به آرمان مهدوي، حاكميت جهاني توحيد، عدالت، عشق و آزادي و مديريت مشترك ملتها و فردي شايسته، مدير، مدبر و امين و از جهات گوناگون توانمند» ميشناسد و آشنايي و همكاري با او را براي خود «هديهاي الهي و افتخاري بزرگ» ميشمارد، بیدرنگ مینوشیم:
ـ درست است که لطف و عنایت الهی در توفیقات کشور نقش زیادی داشته است و یدالله فوق ایدیهم؛ اما دست خدا از آستین مردم در میآید.ـ باید زیباییهای افقهای بلند و قله را پیوسته در زندگی خودمان و در زندگی دیگران نمایانده و ترویج دهیم.
ـ رئیسجمهور محترم در دولت واقعاً عاشقانه به این عرصه [عرصه ظرفیتها] توجه دارد.
ـ جامعه باید حس بگیرد، آن هم حس انقلابی.
ـ برخی مدعی بودند که نحوه گزارش دادن رئیسجمهور باعث میشود مردم تصور کنند در 27 سال قبل از دولت نهم کمکاری شده است که ما در پاسخ آنها گفتیم این نحوه گزارشدهی میخواهد بگوید که میشد در آن 27 سال هم مثل این سالها کار کرد.
ـ تاریخ، تقاطع زمان و مکان است که جلوههای بیشماری خلق کرده است. ـ حاصل عملکرد آقای احمدینژاد گاه با دو برابر زمان گذشته از دولتهای دیگر و گاه با تمام زمان سپریشده از پیروزی انقلاب اسلامی و گاه با تمام تاریخ معاصر برابری میکند.
خبر اضطراری
محمود احمدینژاد، طی حکمی به مسئولیت اسفندیار رحیممشایی بهعنوان رئیس دفتر خود پایان داد. فعالان رسانهای تا این لحظه از حالت شوک ناشی از شنیدن این خبر خارج نشدهاند. گفتنی است این خبر، بدشگونترین خبر سیاسی هشت سال اخیر بوده است.*امید مهدینژاد