به گزارش مشرق به نقل از پايگاه خبري "راو استوري"، وزارت امنيت داخلي آمريکا هفته گذشته بدون دريافت مجوز از سوي دادگاه، دستکم 76 پايگاه اينترنتي را مسدود کرد.
بر اساس اين گزارش، اگرچه برخي از دامنههاي مسدود شده از سوي وزارت امنيت داخلي آمريکا به دليل سوءاستفاده از برندهاي تجاري و يا به دليل نقض قوانين کپيرايت مسدود شدهاند اما در ميان دستکم يک موتور جستجوي مشابه گوگل نيز مسدود شده است که زنگ خطر را براي مدافعان آزادي فضاي اينترنت به صدا درآورده است. اين افراد نگران اقدامات بعدي دولت آمريکا و سانسور فضاي اينترنت هستند.
طبق گزارش منتشر شده در پايگاه اينترنتي "تورنتفريک"، موتور جستجويي که توسط وزارت امنيت داخلي آمريکا مسدود شد، Torrent-Finder.com نام داشته و نه تنها شامل محتواي ناقض کپيرايت نبوده است بلکه حتي به سايتهايي که شامل چنين محتوايي هستند نيز ارجاع نميداده است.
تورنتفريک در اينباره مينويسد: وقتي سايتي هيچ تورنتي را در خود جاي نداده و هيچ اقدام ناقض کپيرايت را هم انجام نميدهد و در جستجوها مشابه گوگل عمل ميکند، متهم کردن آن به تخلف قدري مبهم و عجيب است.
اين گزارش حاکيست، توانايي وزارت امنيت داخلي در مسدود کردن سايتهاي اينترنتي، آن هم بدون کسب مجوز از سوي دادگاه در حقيقت بر پايه قانون " کپيرايت هزاره ديجيتال" که در دوره کلينتون تدوين شد، انجام گرفته است. بر اساس اين قانون، پايگاههاي اينترنتي را ميتوان بر اساس شکايات مرتبط با نقض کپيرايت مسدود کرد. اين در حالي است که انتقادات بسيار زيادي نسبت به اين قانون مطرح ميشود. زيرا دامنه اين قانون بسيار گسترده بوده و شاکيان نيازي ندارند تا قبل از بسته شدن سايت مورد نظر، نقض کپيرايت توسط آن را به اثبات برسانند.
اما در حالي که بسياري از فعالان آمريکايي آزادي اينترنت، قانون کپيرايت هزاره ديجيتال را، "لايحه سانسور" مينامند، سناي آمرريکا هفته گذشته لايحه ديگري موسوم به COICA را به تصويب رساند که بر اساس آن دولت آمريکا ميتواند با حکم دادستان کل اين کشور، هر وبسايتي را در هر نقطهاي از جهان مسدود نمايد. اين در حالي است که قانون کپيرايت هزاره ديجيتال تنها اجازه مسدود کردن سايتهاي آمريکايي را به وزارت امنيت داخلي اين کشور ميداد.
در همين حال، مالک موتور جستجوي Torrent-Finder.com با انتقاد از اقدام وزارت امنيت داخلي آمريکا در مسدود نمودن اين سايت ميگويد: دامنه بدون هيچگونه شکايت قبلي و يا حتي اخطار از سوي دادگاه، ضبط شده است.
اين گزارش ميافزايد: وزارت امنيت داخلي آمريکا اوايل هفته گذتشه يک پايگاه اينترنتي معروف طرفدران موسيقي را نيز که حدود 150 هزار عضو داشت، مسدود کرد. اين در حالي است که مالکان اين وبسايت نيز تاکيد ميکنند که به هيچوجه قوانين کپيرايت را نقض نکردهاند.
شايان ذکر است، دامنههاي مسدود شده هماکنون دارايي وزارت امنيت داخلي آمريک محسوب ميشوند و ظاهرا مالکان اصلي آنها قادر به پس گرفتن دامنههايشان نخواهند بود.
کد خبر 17439
تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۸۹ - ۱۵:۲۹
- ۰ نظر
- چاپ
مدافعان آزادي اينترنت با اشاره به مصادره 76 دامنه اينترنتي از سوي دولت آمريکا بدون مجوز دادگاه، از تشديد سياستهاي سانسور اين دولت ابراز نگراني کردند.