به نوشته تابناک، در ادامه ادعاهای رسانههای غربی درباره برنامه هستهای ایران، سایت شبکه خبری «WND» مدعی شده، ایران مجموعه تأسیسات هستهای مخفی در استان کرمان دارد.
در این مطلب که نویسنده آن رضا خلیلی، جاسوس سابق سیا در ایران معرفی شده، آمده است: ایران در چندین مکان مخفی، مشغول انجام فعالیتهایی با هدف ساخت بمب هستهای است.
خلیلی مدعی است، اطلاعاتی که یک منبع از ایران در اختیار وی گذاشته، حاکی از آن است که یکی از این مراکز در حومه شهر «شاهرخ آباد» در استان کرمان قرار دارد.
این منبع با اشاره به اینکه کرمان دارای منابع سنگ اورانیومی است که از نظر کیفیت با معادن «گچین» در نزدیکی بندرعباس برابری میکند، ساخت یک مرکز هستهای در این منطقه را توجیه شدنی میداند.
در این مطلب همچنین ادعا شده که نام رمز این مرکز، «فاتح ۱» است؛ البته نام رسمی آن، «مرکز آموزشی شهید باهنر» است؛ مرکزی که دیواری با ارتفاع شش فوت آن را در بر گرفته و بر فراز آن، موانع آهنی و سیم خاردار است.
بر پایه ادعای این منبع، سنگ اورانیوم در این مرکز به «کیک زرد» و سپس به هگزافلوراید اورانیوم تبدیل میشود که برای تولید اورانیوم غنی شده، به سانتریفیوژها تزریق میشود.
وی میافزاید: هنوز مشخص نیست که تبدیل کیک زرد به هگزافلوراید اورانیوم در خود این مرکز انجام میشود، یا در تأسیسات هستهای اصفهان؛ اما فعالیتهای انجام گرفته در این مرکز، به وجود تأسیساتی زیرزمینی در آن دلالت دارد که به منظور در امان ماندن از تصاویر ماهوارهای، با ظاهری خاصی پوشانده شده است.
این سایت در ادامه، ادعاهایی را نیز درباره جزییات حفاظت از این تأسیسات و مقامات مسئول در آن مطرح کرده است.
اما به هر حال، ادعاهای این سایت را نیز باید هم راستا با موج رسانهای جدیدی دانست که در روزهای اخیر، با شدت کم سابقهای علیه فعالیتهای هستهای ایران به راه افتاده است.
بنا بر این گزارش، در آخرین مورد از این دست، دو روز پیش، «آسوشیتدپرس» مدعی به دست آوردن اطلاعاتی شد، مبنی بر اینکه ایران روی ساخت بمبی هستهای با قدرت سه برابر بیش از بمب منفجر شده در هیروشیما کار میکند.
در همان زمان، خبرگزاری «رویترز» نیز مدعی شد، میزان اورانیوم ۲۰ درصد غنی شده ایران افزایش داشته و به سطحی «نگران کننده» رسیده است.
گفتنی است، اصولاً همواره با نزدیک شدن به زمان مذاکرات ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی و یا گروه ۱+۵، فضاسازی رسانهای علیه ایران دوبرابر شده است. با توجه به برنامه آژانس برای ادامه گفتوگوها با ایران و نیز ابراز تمایل ۱+۵ برای مذاکره در نخستین فرصت ممکن، شکلگیری یک موج جدید رسانهای چندان نیز غیرمنتظره نیست!
اما آنچه این بار با دفعات گذشته متفاوت است، شدت این فضاسازیهاست که به طور کم سابقهای افزایش یافته است.
بیگمان با توجه به حضور بازرسان آژانس در ایران و نیز تصاویر ماهوارهای که برای نمونه در موضوع «پارچین»، کوچکترین فعالیتها را رصد میکند، انجام فعالیتهای هستهای در مرکزی با این گستره و عمق در نزدیکی کرمان، نباید تاکنون از چشم ناظران جهانی دور میماند تا اینکه اکنون یک جاسوس «سیا»، آن هم در یک شبکه نه چندان دسته اول، بخواهد آن را افشای کند!