1

روز جمعه یادداشت جدیدی از محمدجواد ظریف در مجله فارن پالیسی منتشر شد که در آن ضمن رونمایی از اندیشکده جدید او، مجدداً پیشنهادهایی در خصوص روابط بین‌الملل در آن مطرح شده است.

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.

*********

محمدجواد ظریف که چندماهی است از مسئولیت در سیاست خارجی و حضور در دولت فارغ شده و فرصت یادداشت‌نویسی پیدا کرده است در دومین یادداشتی که در طی یک ماه اخیر نوشته و آن را در نشریه «فارن پالسی» منتشر کرده است چندین پیشنهاد ارائه داده که اولاً محتوای جدیدی در آن وجود ندارد و ثانیاً این سؤال را در مقابل ظریف قرار می‌دهد که او به عنوان یک شخصیت سابقاً مسئول در حوزه سیاست خارجی چه اقداماتی برای تحقق حداکثری پیشنهاداتش انجام داده و چه نتایجی کسب کرده است.

این یادداشت مورد توجه روزنامه‌های اصلاح‌طلب قرار گرفته است، روزنامه سازندگی در سرمقاله خود درباره پیشنهاد ظریف نوشته است:

متقاعد کردن مردم و دولت ایران به دیپلماسی به عنوان یک امکان و فرصت چالشی بزرگ خواهد بود. اما گزینه جایگزین- مسیر جنگ‌های بی‌پایان- بی‌تردید منجر به فروپاشی نظم منطقه‌ای، افراط‌گرایی فزاینده و هرج‌ومرجی می‌شود که غرب آسیا و فراتر از آن را دربرخواهد گرفت. این مسیر خطر غرق شدن ایالات متحده و غرب در باتلاقی با ابعادی تاریخی را در پی دارد.

این روزنامه در ادامه نوشته است:

ایالات متحده و اروپا – و نه فقط ایران- دارای منافع وجودی در تشویق تغییر پارادایم مورد بحث هستند. آنها با انتخاب جنگ در میانه مذاکرات عملاً در دیپلماسی را به‌روی خود بسته‌اند. اکنون بار مسئولیت تغییر مسیر بر دوش آنهاست، اگر انتظار پاسخ متقابل از سوی ایران را دارند. ایران نیز با مشارکت در یک گفت‌وگوی چندوجهی، آینده‌نگر و نتیجه‌محور، منافع زیادی به‌دست می‌آورد و مصائب عظیمی را دفع می‌کند. مسیر پیش رو می‌تواند شامل ایجاد یک شبکه منطقه‌ای برای عدم اشاعه و همکاری هسته‌ای صلح‌آمیز (طرح مِناره)، احتمالاً همراه با یک توافق عدم تجاوز بین ایران و آمریکا باشد.

در بخش نتیجه‌گیری این تحلیل آمده است:

ما نمی‌توانیم گذشته را نادیده بگیریم و نباید از آموختن از آن دست بکشیم. اما باید از زندانی شدن در شکست‌های گذشته خودداری کنیم. در غیر این صورت، خود را محکوم به تکرار حلقه بی‌پایان فجایع می‌کنیم.

جنگ‌افروزان با بستن هر پنجره‌ای به‌ روی دیپلماسی رشد می‌کنند. ما باید فرصت را برای تحکیم پارادایم مخرب تهدید و خاموش کردن امید از آنها بگیریم. زمان انتخاب اکنون فرا رسیده است. انتخاب برای ایران، منطقه و قدرت‌های جهانی روشن است: تکرار فاجعه‌بار گذشته یا شجاعت ساختن مشترک آینده. اکنون زمان تغییر پارادایم است.

پیام عجیبی که وزیر خارجه حسن روحانی برای آمریکایی‌ها فرستاد/ سیگنال‌های مرموز از داخل پس از جنگ!

روزنامه هم‌میهن نیز خواهان تغییر پارادایم با دادن سیگنال به غرب شده و می‌نویسد:

وزارت خارجه اولاً باید بپذیرد که تغییر پارادایم لازم است، چرا که ما وارد فضای جدیدی شده‌ایم. دوم اینکه باید طرح‌های استراتژیک ارائه دهد که بر اساس آن عمل کند و سوم اینکه ایجابی عمل کند، نه سلبی و طرح‌هایی ارائه دهد که بتواند بر اساس آن مانور دهد و میدان بازی را تغییر دهد. جسارت دیپلماتیک به معنای این است که ما ننشینیم تا گفت‌وگوها و پخت‌وپزهای با دیگران انجام شود و سپس تصمیم بگیریم که چه کاری باید انجام دهیم. بلکه باید ایجابی عمل کنیم.

پیام عجیبی که وزیر خارجه حسن روحانی برای آمریکایی‌ها فرستاد/ سیگنال‌های مرموز از داخل پس از جنگ!

نگاهی به اتفاقات لیبی و سوریه در سال‌های اخیر و فشارهایی که در لبنان و عراق برای خلع سلاح مقاومت در جریان است به خوبی نشان می‌دهد که شکل مطلوب غرب آسیا برای آمریکا و متحدانش نابودی و تجزیه کشورهای بزرگ منطقه و ایجاد بی‌ثباتی در این ناحیه است تا امکان شکل‌گیری مقاومت و تهدید رژیم صهیونیستی وجود نداشته باشد.

حتی در لایه‌های بعدی، بی‌ثباتی در منطقه غرب آسیا منجر به شکست پروژه ابتکاری راه ابریشم چین خواهد شد و از رشد تجارت این کشور با اروپا و آفریقا جلوگیری خواهد کرد. در حقیقت یادداشت ظریف تلاش می‌کند غرب را از چیزی بترساند که دقیقاً به دنبال آن است.

در مجموع دلیل شکست طرح‌های پیشنهادی ظریف و تفکر مشابه او در سال‌های اخیر را می‌توان در همین یادداشت به خوبی مشاهده کرد. پیشنهادهایی که ناشی از عدم شناخت درست و روزآمد از صحنه تحولات جهانی است و به دلیل چسبیدن به دانش گذشته و باورهای به روز نشده از روابط بین‌الملل، عاری از واقعیت‌های موجود در

روابط خارجی و سیاست جهانی هستند. بنابر این، پیشنهادی که مبتنی بر دانش و واقعیت نباشد، از اساس محکوم به شکست و نابودی است.

مناظرات نظریات روابط بین‌الملل دهه‌ها پیش انجام شده و ذات واقع‌گرایانه تحولات بین‌المللی غیرقابل کتمان و انکار است؛ تغییر پارادایمی که باید شکل بگیرد، نه در سیاست خارجی ایران، بلکه در دانش و شناخت ظریف و امثال او از صحنه جهانی است. دانش کهنه، تنها در صورتی مفید و محترم است که با دانش روز در هم آمیخته و به‌روزرسانی شود. در غیر این صورت به تعصب تبدیل خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 63
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 32
  • IR ۲۱:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    57 10
    وقتی اینها بخاطر خساراتی که به کشور زدند محاکمه نمیشن نتیجه همین میشه
    • IR ۰۰:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
      1 9
      مشرق تو سینه چاک وفاق بودی ، چرا مخالفت دارید
    • IR ۰۰:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
      6 3
      کلهم برای کشور خسارت هستید
    • IR ۰۶:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
      28 3
      جواد ظریف الممالک یک کوتوله سیاسی است که برای دیده شدن مجبور است نسیان گویی کند ایشان در زمان دولت حسن فریدون پالس ضعف برای آمریکا ئیها ارسال میکرد اما روزی باید پاسخگو باشد و هزینه سنگینی بخاطر اشتباهات عمدی خود در سیاه چاله برجام را پس بدهد.
    • IR ۱۱:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
      1 0
      ظریف سربازی رفته ؟
    • IR ۲۰:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
      4 0
      انتهای استقلال طلبی اصلاح طلبان تهوع آور برای ایران، قرارداد ننگین برجام است !!!
  • IR ۲۱:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    19 7
    خدایا ظریف را هدایت فرما
    • IR ۰۴:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
      15 3
      هدایت نمیشه. خدا لعنتش کند
  • IR ۲۱:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    29 6
    جریان اصلاح طلب، امتحانش را در ایران پس داده و با نمره ردی ، خسارات سنگین اقتصادی و اجتماعی زده است. 🇮🇷⚜🇮🇷⚜🇮🇷
    • SE ۰۰:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
      19 3
      پیام این اوباش اعلام وفاداری به فرعون کاخ سیاه بود
  • IR ۲۱:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    2 8
    واقعیت درسته ‌.... دقیقه ..
  • IR ۲۱:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    18 3
    چقدر اصلاح طلبان هماهنگ بر مواضع غلط خودشون پافشاری می کنن و من بعید می دونم آقای عراقچی متاثر از جناب ظریف نباشه
  • IR ۲۱:۵۸ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    7 1
    مشرق جان این سیگنالها مرموز نیستند که اگر از بزرگتر دکتر خلبان آمو بپرسی کاملا روشنه می‌کنه چون وفاق میلی موسوم به وفاق میلی یعنی همین
    • IR ۱۰:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۸
      0 0
      خودت فهمیدی چی نوشتی
  • IR ۲۲:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    17 2
    در مورد بیانیه جبهه اصلاحات که ربس جمهور هم عضوی ازش هست بگو رسما میخوایید ایران کنید سوریه .... دیگه یک عده باید چه کاری کنن و چه حرفی بزنن تا خائن شناخته بشن
  • IR ۲۲:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    16 1
    حالا میبینید جبهه اصلاحات تا کجا پیش میرن امروز بیانیه میدن برا توفق غنی سازی و هسته ای بیانیه بعدیشون در مورد خلغ سلاح و نابودی توان موشکی هست
  • IR ۲۲:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    14 2
    ستون پنجم ؟!
  • زهرا IR ۲۲:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    16 2
    اکنون و بعد از حمله اسرائیل به ایران در حالیکه ایران در حال مذاکره بود و احتمال فعال شدن مکانیسم ماشه ، رویکرد اقای ظریف یا از روی حماقت است یا خیانت. ایشان مرزهای ساده لوحی یا خیانت را جابجا میکند
  • علی IR ۲۲:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    16 2
    کسی که مسبب زیان ایران در برجام و احتمال فعال شدن مکانیسم ماشه بر سر ایران است بجای اینکه محاکمه شود نظریه و.نسخه تسلیم و تغییر پارادایم است.
  • IR ۲۲:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    3 14
    این لیبی و سویه در کنار تجزیه شده ابزار شما برا ترساندن مردم هیچوقت برنامه غرب لیبی سازی نیست گرچه ظاهرا میم چون هرج و مرج یرا اطراف ایران سم است اینکه دوراهی عدم مذاکره و مذاکره مساوی لیبی مزخرفیه که تندروها راه انداختند کاسبان تحریم
    • محمد IR ۰۵:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
      10 1
      ُتاکید میکنم بری ب عروسک بازیت ادامه بدی
    • ۰۶:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
      9 1
      میگویی عبرت های تاریخی منطقه را نادیده بگیریم و در همان چاهی بیفتیم که برای لیبی کندند؟ افسوس ! اگر عقل نداری لااقل به سخنان عقلا گوش کن
    • IR ۰۹:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
      7 1
      سیاست بازان خبیث غرب خودشان به این رویه خبیثانه شان اعتراف می کنند !! آن وقت شما و امثال شما میگوئید ان شاء الله گربه است !!!! قرآن مجید راه مستقیم را برای بشر روشن بیان کرده و شما دائما در خلاف آن صحبت می کنید . کجای تفکرتان ایراد دارد ؟ خدا عالم است .
  • IR ۲۲:۴۹ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    15 2
    ضعیف الممالک مثل اینکه دست بردارنیست بزار کلاه به اون بزرگی که سرت گذاشتن ازش بگذره بعد یه گند دیگه بزن
  • IR ۲۲:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    2 9
    شما نمیتونه چون دوست نداری مذاکره شه و غزه سازی و شهید سازی ادامه داشته باشه توهم برتون داره از ظریف بیشتر میفهمید تجربه دارید اینطور هم نیست شا چو انداختین یا مذاکره نکنیم یا مذاکره کنیم همه چیو میگیرن چرا از ترکیه و عربستان و ...نمیگیرن باید از منفعت تحریم خودیها دل بکنید تمام شد دورش ادامه دادنش ممکن نیست عادت باید کنا بزارید قبول هم نکنید اتفاق یوفتد
    • IR ۰۹:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
      4 1
      ظاهرا جنابتان خواب بودید!!! وقتی وسط مذاکره با آمریکای بد عهد به ایران حمله شد ! دیگر بلاهت محض است با چنین بد عهدی مذاکره کردن ! از ترکیه و عربستان و الباقی شیوخ عرب مثل چی باج گرفتند و دارند باج میگیرند ! خوابی یا خودت را زدی به خواب !!!؟
  • IR ۲۳:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    2 21
    ظریف با نظر شورای عالی امنیت ملی و دفتر رهبری می نویسد
    • IR ۰۱:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
      6 1
      چرا هر غلطی میکنند به پای دفتر رهبری می نویسید با این حرفها مردم را گول نزنید
    • IR ۰۳:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
      8 1
      این دیگه از او حرف هاست. حرف های ظریف کاملا در تضاد با بیانات رهبر انقلاب است.
  • IR ۲۳:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    10 2
    محمد جواد ظریف فقط یک نفر نیست بلکه نماینده دولت فعلی و شخص رئیس جمهور فعلی کشور و تقریبا تمام مدیران و مسئولان دولتهای رفسنجانی، خاتمی و روحانی هست. اینها در تمام نهادها و وزارت خانه ها همین الان هم حاضر و همه کاره هستند. پول و قدرت دارند. جمهوری اسلامی اسلامی فقط زورش به چار تا آدم ضعیف مثل تتلو می رسه.
  • IR ۲۳:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    11 2
    با سلام تغییر پارادایمی که باید شکل بگیرد، نه در سیاست خارجی ایران، بلکه در دانش و شناخت ظریف و امثال او از صحنه جهانی است.
  • IR ۲۳:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    9 2
    وضعیت اکنون جریان اصلاحات دیگر حتا دیاثت سیاسی نیست
  • IR ۲۳:۱۰ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    11 2
    اصلاح‌طلب‌ ابطال‌طلب است...
  • Ali DE ۲۳:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    11 0
    باندی ظریف ، پزشکیان و روحانی سری اوکتوپسی کودتای ۱۲ روزه در ایران بوده و اطاقی فکریشان در هم در خارج میباشد و دارند پیاپی برای فارانچیسکو پیام میفرستند و سرمایه نتانیاهو، ترامپ و سه کشوری اروپایی (آلمان ،فرانسه و انگلیس) در ایران اند!☝️🤨🤔
  • IR ۲۳:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    9 0
    صاحبان این بیانیه منتظر لگد مال شدن خودشان توسط ملت باشند
  • FI ۲۳:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    2 6
    مقصر روحانی و ظریف نيستند
    • IR ۱۱:۴۹ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
      1 0
      پشت پرده همین دونفر هستند
  • IR ۲۳:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    10 1
    محمد جواد ظریف دوست گرمابه و گلستان سناتور صهیونیست/ تروریست لیندسی گراهام است‌
  • IR ۲۳:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    5 0
    از این به بعد بگوییم مرگ بر آمریکا مرگ بر اسراییل مرگ بر اصلاح طلب
  • Ali DE ۰۰:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
    3 0
    این یک شبکه ستونی پنجم است، که در کودتای ۱۲ روزه اخیر و ترور های آن و در درگذشته نقشی پازل داخلی و سرمایه های اصلی غرب و اسرائیل می‌باشد.
  • مهاجر IR ۰۰:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
    3 0
    حالا اصطلاح "پارادایم" برامون مد شده. بی سوادان روشنفکرنما!
  • IR ۰۱:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
    2 0
    جریان منحرف و منحط غربگرای نفوذی در نظام اسلامی یقینا ستون پنجم دو دولت دشمن ایران و اسلام و انقلاب یعنی آمریکای شیطان و انگلیس حیله گراند .مسامحه با آنان موجب ضربات جبران ناپذیر به امنیت و فرهنگ و اقتصاد کشور است چنان که تابه حال ضربه های بزرگی به کشور زده و هزینه های غیر قابل جبران بر مردم و نظام وارد کرده اند .
  • NL ۰۱:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
    3 0
    از دولتی که تمام هنر و سلیقه‌ش تغییر ریال انگلیسی به تومن و قران مغولی باشه چه انتظاری داری آخه؟؟؟ تا جواد ظریف اعدام نشه اصلاح طلبها دست از وطنفروشی برنمیدارند
  • US ۰۲:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
    4 0
    ظریف و روحانی بعد از اینکه خیالشان از بابت محاکمه نشدن راحت شد دوباره کار جاده صاف کن غرب در ایران را شروع کردند و تا ایران را تبدیل به لیبی و سوریه نکنند دست بردار نیستند
  • IR ۰۲:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
    1 0
    شما امتحانشون پس دادید وبعد با این پیام به امریگا ویگران فشار بر ایران زیاد گنند تا ایران مذاگر گنند در صحن شما چیکار هستید
  • CA ۰۳:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
    16 0
    وقتی میرحسین موسوی با بزرگترین خیانت به ایران قسر در رفت خیانتکارهای دیگه هم تشویق میشن به وطنفروشی و خیانت.
  • US ۰۳:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
    2 0
    روزنامه هم‌میهن نیز خواهان تغییر پارادایم با دادن سیگنال به غرب شده
  • قمی IR ۰۴:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
    3 0
    تغییر پارادایم باید با آتش زدن منافقان اصلاح طلب شروع شود. ستون پنجم دشمن هستند. و خائن و پلشت. بخصوص فریدون و ظریف
  • IR ۰۴:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
    2 0
    بابا این ظریف بی سواد را مأمور مذاکره با طالبان و جولانی کنید تا یک ملت از شر او در امان باشند ایشان ک زبان گفتگو را بلد هستند
  • IR ۰۶:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
    2 0
    محتشمی پور پدر زن تاج زاده که از خودشون بود سالها پیش گفت ظریف آمریکاییه
  • عبدالله IR ۰۶:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
    6 0
    نتانیاهو : اصلاح طلبان سرمایه های اسرائیل در ایران هستند .
  • IR ۰۷:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
    7 1
    ظریف باید ممنوع التصویر وممنوع السخن شود
  • سام IR ۰۸:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
    5 0
    تقاضا میشودطبق قانون بااین بی وجدانهای اصلاح طلب که نه به خودشان ونه به وطن هیچ عهدپیمان ندارندوهمیشه دنبال کاسه لیسی هستند برخوردشود
    • حمید IR ۱۰:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
      3 0
      ظاهراً یه‌جای کار میلنگه...!! که همچین خبیثی همچنان آزادانه به چرندیاتش ادامه میده...!
  • شعبانقلی IR ۰۸:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
    5 0
    چقدر پرروست. اسم ماشه برجام میشنود خجالت نمی کشد؟ نگذارید دشمن فکر کند سیاسیون ما مثل ظریفند.
  • IR ۰۹:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
    3 0
    صبح که چشم باز می کنیم وقتی چرندیات شاگردان انگلیس و آمریکا را می بینیم لعن و نفرینمان بر علیه آنها تازه می شود خیانتکارانی که حتی به شرف خود هم خیانت می کنند چون هر وطن دوستی شرافت خاصی دارد
  • پارسی NL ۰۹:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
    5 0
    روزنامه هم میهن چندی پیش نوشته ای داشت که در آن نسبت به ملی گرایان میهن دوست حمله شده و آن را ناسیونال فاشیسم آریایی؟!؟ خوانده بود. هرگز باورم نمی شد که در یک روزنامه به اصطلاح ملی گرا این گونه واژه ها را ببینم! این که نویسنده تلاش و تقلای ایرانی ها برای دفاع از منافع ملی شان را "ناسیونال فاشیسم آریایی" خوانده بود دست نویسنده و روزنامه را رو کرده و نشان می داد که ماهیت واقعی این روزنامه چیست و به کجا وابسته است. هرچند که هوادار رسانه هایی از جمله کیهان و حتی مشرق نیستم ولی باید به آنها حق بدهم که در مورد روزنامه هم میهن دید درستی داشته اند... و این آخرین باری بود که به سایت آنها سر زدم. باید تلاش کرد و ماهیت واقعی این گونه گروه های مشکوک و آلوده را نزد ملت ایران برملا نمود!
  • حمید IR ۱۰:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
    7 0
    چرا با این ظریف ملعون خبیث هیچ برخوردی نمیشه؟!
  • سیف IR ۱۸:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۷
    4 0
    حسن فریدون گفته هیچ راهی برای نجات کشور نداریم جز اینکه هممون نوکر مردم باشیم ! آقای حسن فریدون کاری به این ندارم که سال ۹۱ گفته بودی که کشور نوکر نمی‌خواد مدیر می‌خواد! کاری هم به این ندارم که توی دوران مدیریت چه‌جوری درخشیدی که توی هر آمار افتضاحی که توی این کشور ثبت شده اسمت هنوز داره می‌درخشه!!
  • CA ۰۱:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۸
    14 0
    افرادی گرای رئیسی و امیرعبداللهیان رو به رژیم صهیونیستی مستقر در مرز ایران و آذربایجان دادن و هیچکس هم تنبیه نشد. بعد اصلاحطلبهای دولت روحانی در تبلیغات کمپین پزشکیان از همه چیز مایه گذاشتن. بعد برنامه حذف فرماندهان سپاه سردار سلامی،حاجی‌زاده،باقری و.....و دانشمندان هسته ای رقم خورد. در حمله غافگیر کننده رژیم صهیونیستی به ایران که با برنامه از پیش طراحی شده برای براندازی انجام شد بعضی افراد که از همه چیز اطلاع داشتن با دشمن همکاری کردن. این افراد باید معرفی بشن و به سزای وطنفروشی و همکاری با رژیم کودک کش برسن. بهرحال یه جای این قضیه مشکوکه.
  • IR ۱۵:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۸
    2 2
    ظریف صدتا فحش هم بده بازم صداوسیما بهش تریبون میده. حزب اللهیها برای حاکمیت هیچ ارزش و اعتباری ندارن و کسی آدم حسابشون نمیکنه
  • حسین IR ۱۶:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۸
    4 0
    وقتی کشور را لنگ مذاکره با شیاطین کرده اید اوضاع از این بهتر نمیشه،مذاکره با یانکی ها و نساختن سلاح اتمی یعنی حماقت.
  • IR ۱۷:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۸
    4 0
    ظریف و روحانی دست بردار نیستند دولت در سایه برای خودشان تشکیل داده اند و قصد کودتا دارند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس