به گزارش مشرق، "چهار سال پیش نامه‌ای از سوی محمود پارچه باف به دستم رسید که در آن نامه از من برای طراحی ضریح مطهر جدید امام حسین(ع) دعوت شده بود".

این گفته‌های استاد فرشچیان از نحوه ورودش به طراحی ساخت ضریح جدید امام حسین(ع) است که استاد بعد از آنکه این دعوتنامه بدستش می‌رسد، 6 طرح متفاوت را قلم می‌زند که در نهایت یکی از آنها به تأیید نهایی رسیده و کار چهار ساله استاد محمود فرشچیان برای اجرایی کردن طرح ضریح جدید سیدالشهدا(ع) آغاز می‌شود.

استاد فرشچیان نگارگر نام آشنا، چیره دست و پرآوازه ایرانی که همه او را با تابلوی عصر عاشورایش می‌شناسند در  سال 1308 شمسی در اصفهان متولد شد.

طراحی ضریح امام رضا(ع)، تابلوی پنجمین روز آفرینش، ضامن آهو و اثر ستایش، غدیر و کوثر تنها تعدادی از آثار ماندگار این هنرمند صاحب سبک نقاشی و مینیاتور ایران و جهان است که امروز با طراحی ضریح جدید امام حسین(ع) بار دیگر نام  خود را در تاریخ هنر اسلامی و شیعی به ثبت رسانده است.

فرشچیان؛ ضریح جدید امام حسین(ع) از آثار کم نظیر هنری است

استاد فرشچیان معتقد بود ضریح سیدالشهدا(ع) باید شایسته این نام بزرگ باشد و او طراحی ضریح را با خط سیری هدفمند و به شکلی بدیع که مشابه آن در دیگر ضرایح مطهر ائمه معصومین(ع) تا به حال دیده نشده، پیاده کرد که به اقرار کارشناسان فن، یکی از آثار کم نظیر هنری محسوب می‌شود.

استاد فرشچیان در خصوص ویژگی‌های ضریح مطهر امام حسین(ع) عنوان می‌کند که ویژگی ضریح جدید در آن است که وقتی بیننده در مقابل آن می‌ایستد، توجه و توسل او به پروردگار و ائمه اطهار(ع) جلب می‌شود و هنگامی که اسامی خدا و آیات قرآن مجید را می‌بیند با تمام خلوص دلش به خداوند نزدیک می‌شود.

استاد فرشچیان طرح ضریح جدید امام حسین(ع) را بی بدلیل توصیف می‌کند و می‌گوید، این طراحی یک اثر منحصر به فرد است و هیچ گونه شباهتی با کارهایی که تا کنون ساخته شده ندارد و در این طرح، همه نوع هنر اصیل ایرانی ترکیب شده و جای جای ضریح مملو از آیات قرآن و اسامی خداوند و ائمه(ع) است و شش گوشه ضریح شبیه 6 گلدان بزرگ است و روی آن آیه «الله نور السماوات والارض» نوشته شده که به طور مشبک بوده و در آن نور ساطع می‌شود.

وی با بیان اینکه تمام عناصر و طرح‌های به کار رفته در این ضریح، با هم پیچیده و در حرکت مدونی هستند که گاه میدان جنگ و نبرد جبهه حق و حقیقت با جبهه کفر و ظلم را تداعی می‌کند افزود: ضریح مطهر امام حسین(ع) امتیازات خاصی دارد که به هیچ عنوان مشابه ضریح‌های ساخته شده نیست و برای خود در ابعاد مختلف شخصیت والایی دارد و ما توانسته‌ایم با نوآوری‌های جدید که برگرفته از هنر اصیل است ضریح مطهر را طراحی کنیم.

اما از مدت‌ها قبل خبری که در واقع شایعه‌ای بیش نبود، در رسانه‌های مجازی و حتی به صورت پیامک بین مردم رد و بدل شد که در آن آمده بود، " استاد فرشچیان برای طراحی ضریح امام حسین(ع) مبلغ یک میلیارد تومان از هیئت امنای ساخت ضریح در خواست کرده که هیئت امنا نیز با اکراه و اجبار پذیرفته است، اما استاد فرشچیان بعد از اتمام ساخت ضریح چک یک میلیارد تومانی را در داخل ضریح انداخته است".




تکذیب شایعه درخواست دستمزد استاد فرشچیان در قبال طراحی ضریح


مدیر پروژه ساخت ضریح مطهر امام حسین(ع) در گفت گو با مهر در خصوص انتشار این شایعه از مدت‌ها قبل در فضای مجازی اظهار داشت: باید دید اینگونه شایعات از کجا سر چشمه می‌گیرد و هدف انتشار دهندگان آن چیست؟ بنده به عنوان کسی که در این پروژه، مسئولیت مستقیم داشته و با استاد فرشچیان نیز چند سالی در این پروژه همکاری داشته‌ام به صراحت اعلام می‌کنم که این مطالب خلاف واقع و کذب محض است.

محمود پارچه باف عنوان کرد: هدف انتشار دهندگان این شایعه که به نوعی خیال بافی است و در حقیقت برای زیر سئوال بردن هنر گرانسنگ و بی نظیر استاد فرشچیان بوده و هم اینکه می‌خواستند تلاش‌های خالصانه و شبانه روزی اعضای هیئت امنای ساخت ضریح مطهر را که در طی این سالها برای به سرانجام رساندن این پروژه تاریخی تلاش‌های فراوانی کردند، کم ارزش جلوه دهند و زیر سئوال ببرند.

فرشچیان انسانی ولایی و عاشق امام رضا(ع) و امام حسین(ع) است

پارچه باف در خصوص ویژگی‌های شخصیتی استاد فرشچیان ابراز داشت: آنچه بنده در طی 4 یا 5 سال همکاری در ساخت ضریح ایشان را شناختم، استاد انسانی وارسته، متدین، ولایی، عاشق امام رضا(ع) و امام حسین(ع) است.

مدیر پروژه ساخت ضریح مطهر امام حسین(ع) افزود: وقتی که این شایعه به گوش استاد فرشچیان رسید، با بنده تماس گرفتند و از انتشار این مطالب کذب ابراز ناراحتی کردند و می‌گفتند بنده نیازی به این پول‌ها ندارم، من تابلوهایی در آمریکا دارم که به مبالغ بسیار زیادی آن را می‌خرند اما من نیازی به فروش آن ندارم.

فرشچیان: مسایل دنیوی و مادی هیچوقت برای من مطرح نبوده است

وی با بیان اینکه استاد فرشچیان بارها به این نکته تاکید کردند که همواره در زندگی آنچه که آموخته‌ام را بدون کوچکترین توقع مالی به شاگردانم تعلیم داده‌ام و مسایل دنیوی و مادی هیچوقت برای من مطرح نبوده است، افزود: استاد فرشچیان از ابتدایی که مشغول کار طراحی ضریح مطهر شدند تاکنون به هیچ عنوان حرفی در خصوص دستمزد و حق الزحمه، حتی به مزاح و شوخی هم به میان نیاوردند و ریالی از هیئت امناء درخواست نکردند.

هزینه ایاب ذهاب و اقامت در هتل را خود استاد فرشچیان پرداخت می‌کردند

مدیر پروژه ساخت ضریح مطهر امام حسین(ع) افزود: استاد، روزهایی که برای کار به کارگاه ساخت ضریح مطهر امام حسین(ع) می‌آمدند، از هزینه‌های ایاب ذهاب گرفته و تا هزینه اقامت در هتل را خودشان تقبل می‌کردند، در صورتی که این وظیفه هیئت امنا بود، اما هر چه در این زمینه اصرار می‌شد ایشان مخالفت می‌کردند.

وی گفت: بارها و بارها مشاهده کردیم که استاد فرشچیان مبالغی را برای ساخت ضریح مطهر امام حسین(ع) هدیه کردند که این امر نشان دهنده اخلاص و ارادت این هنرمند متعهد به آستان مقدس سیدالشهدا(ع) است.

وی بیان کرد: در اوایل کار که استاد در منزل یکی از اعضای هیئت امنای ساخت ضریح مطهر اقامت داشتند به رغم خستگی کار روزانه در کارگاه، اما دیده می‌شد ایشان شب‌ها به تهجد و نماز شب مشغول بودند.



استاد فرشچیان بزرگوارانه در خواست برخی تغییرات در طراحی ضریح را می‌پذیرفت


پارچه باف در خصوص خلوص و بزرگواری استاد فرشچیان در روند ساخت ضریح مطهر امام حسین(ع) تصریح کرد: در طرح اولیه‌ای که استاد فرشچیان ارائه دادند با درخواست عتبه حسینی تغییراتی در آن ایجاد شد که به عنوان نمونه می‌توان به این مورد اشاره کرد که آنها می‌خواستند اشعاری که در این ضریح استفاده می‌شود از اشعار سید رضی باشد و یا اینکه ابعاد ضریح جدید باید دقیقاَ همانند ابعاد ضریح فعلی باشد که استاد فرشچیان بزرگوارانه این تغییرات را لحاظ کردند.

استاد فرشچیان، با یک تماس خود را از آمریکا به قم می‌رساندند

وی با بیان اینکه هرگاه در روند اجرای طرح ضریح مطهر، دچار مشکل می‌شدیم استاد فرشچیان با یک تماس تلفنی در اولین فرصت از آمریکا خودشان را به قم می‌رساندند، افزود: استاد فرشچیان گاهی اوقات روزانه 14 ساعت بر روی طرح ضریح کار می‌کردند که وقتی کار ضریح به اتمام رسید ایشان از فرط خوشحالی سجده کردند و خدا را شکر گفتند.

استاد فرشچیان بعد از مراسم رونمایی از ضریح مطهر امام حسین (ع) که در روز پنج شنبه ششم مهرماه سال جاری و در آستانه میلاد با سعادت امام رضا(ع) انجام شد، گفت: در شرایط کنونی نمی‌توانم احساس شعف خود را در شرایطی که شاهد هستم ضریح مطهر امام حسین(ع) رونمایی شده است بیان کنم.

وی ابراز داشت: خداوند را شاکرم که به من این لیاقت و افتخار را داد که بتوانم این ضریح مطهر را طراحی کنم و امیدوارم این کار از ما پذیرفته شود.

این روزها که شاهد حرکت کاروان ضریح مطهر امام حسین(ع) به سمت کربلای معلی هستیم، وقتی چشم هر بیننده‌ای به این ضریح خیره می‌شود، بر همه هنرمندان و استادکاران چیره دستی که در ساخت آن هنرنمایی کردند، در رأس آنها به استاد فرشچیان آفرین می‌گویند، همانگونه که آیت الله جوادی آملی که بار اول ضریح مطهر را زیارت کرد و سه بار به استاد فرشچیان آفرین گفت.

 ناگفته‌هایی از مراحل ساخت ضریح جدید امام حسین(ع)

این ضریح که بند بند آن با شور، شعور و عشق ساخته شده است، مراحل ساخت خود را در نمازخانه مدرسه معصومیه قم با استقبال گرم طلاب و علما آغاز کرد و طلاب حوزه علمیه نزدیک 5 سال از این ضریح میزیانی کردند و با وجود سختی‌ها و مشکلات راه را برای بازدید عموم فراهم ساختند.

تمام این 5 سال طراح، قلم‌زن، خطاط، تراشکار، زرگر، خدمتگزار، نگهبان و حتی انتظامات، هر کسی در فضاهای متفاوت بهره‌های خاص خودش را از سید و سالار شهیدان گرفت.

ضریح جدید امام حسین(ع) تا اول صفر مهمان ایرانی‌ها خواهد بود و با شروع ماه صفر به جایگاه اصلی خود در کربلای معلی منتقل می‌شود و با شروع ماه ربیع‌الاول در جای خود مستقر می‌شود.

بی‌تردید این ضریح در هنگام عبور از شهرها چنان شور حسینی ایجاد خواهد کرد که هیچ کار فرهنگی دیگر به پای آن نخواهد رسید.

 

 

مقام معظم رهبری هم درباره ساخت ضریح حسینی فرمودند: «ان شاء الله این کار شیرین و زیبا را به انجام برسانید و با شکوه انتقال دهید» و این آغاز راه برای شکوه انتقال آن به ارض کرب و بلاست.

مردم قم که 5 سال مهمان ضریح مولا و مقتدای خود بودند، هنگام وداع با ضریح آن هم در زیر باران شدید نمی‌توانستند دل از ضریح حسین(ع) برکنند و از 8 صبح تا 17 بعد از ظهر با قطرات اشک ضریح امام حسین(ع) را بدرقه کردند.

 

 

ضریح با نام کاروان «سفینة النجاة» راهی تهران می‌شود، با ورود ضریح جدید به حرم امام خمینی(ره) مسئولان که حتی در مخیله‌ خود چنین استقبالی را تصور نمی‌کردند،‌ مات و مبهوت محبت و ارادت مردم تهران نسبت به ضریحی شدند که مردم آن را متعلق به حسین فاطمه می‌دانند.

این شور و شوق مردم و ابراز محبت خالصانه آن‌ها موجب خوف مسئولان برای تأمین جان مردم شد، به طوری که منجر به لغو برنامه میدان امام حسین(ع) تهران شود.

اما بشنوید از چگونگی برخی از نذورات مردم برای ساخت این ضریح، «محمود پارچه‌باف» مدیر پروژه ساخت ضریح امام حسین(ع) به نمونه‌هایی از هزاران نمونه ارادت مردم به ضریح جدید امام حسین(ع) اشاره می‌کند و به خبرنگار «تکیه خبر» خبرگزاری فارس می‌گوید:

 

 

*ندایی که یک تهرانی را به کارگاه ضریح جدید امام حسین(ع) می‌کشاند

یک خانم تهرانی در خواب می‌بیند که در مکانی ضریح امام حسین(ع) ساخته می‌شود -او بی‌خبر از ساخت ضریح بود- و کسی به او می‌گوید: نمی‌خواهید در این کار شراکت کنید و شریک شوید، از خواب بلند می‌شود و برای شوهرش تعریف می‌کند، همسرش به او می‌گوید لابد کار خوبی انجام داده است.

یک هفته از آن موضوع می‌گذرد تا اینکه شبکه دو سیما گزارشی از روند میزان کار ساخت ضریح امام حسین(ع) را پخش می‌کند، خانم در آشپزخانه بوده، همسرش به محض اینکه چنین گزارش را می‌بیند، می‌گوید: خانم آن خوابی که دیدید، تعبیر شد.

وقتی به تصاویر نگاه می‌کند می‌بیند دقیقاً همان چیزی است که در خواب دیده است، وقتی به ما زنگ زد، از شدت گریه نمی‌توانست کنترل کند، بلافاصله با همسرش به قم آمد و النگوها و همه زیور آلات خودش را تقدیم کرد و از ما قول گرفت که مستقیماً در ساخت ضریح استفاده شود که چنین هم شد.

*ماجرای دستفروش و بیمه‌نامه حسین(ع)

پارچه باف ماجرای دیگری را درباره دستفروشی به نام «مش قاسم» تعریف می‌کند و می‌گوید: یک روز در قم یک دستفروش به نام «مش قاسم» با یک پراید تصادف می‌کند، به طوری‌که به هوا پرت می‌شود و بعد به شدت پخش بر زمین می‌شود، افرادی که این صحنه را مشاهده می‌کنند به گمان اینکه فرد مرده است به سمت او می‌روند، اما در کمال تعجب می‌بینند «مشهدی قاسم» سالم است و زخمی بر نداشته است، در‌حالی که شیشه پراید خرد شده بود.

وقتی «مش قاسم» حیرت حضار را می‌بیند، برگه‌ای را نشان می‌دهد و می‌گوید: «من بیمه امام حسین(ع) هستم و این بیمه‌نامه‌ام هست، دیروز مبلغی برای کمک به ساخت ضریح جدید سیدالشهدا دادم، من بیمه آقام هستم!».

 

 

حرم امام خمینی(ره) در تهران، امروز آخرین ساعات پذیرایی از ضریح حسینی را پشت سر می‌گذارد و مردم برای بازدید از این ضریح به استقبالش می‌شتابند.

با توجه به شور و شوق مردم، شایسته است در صورت امکان مسئولان برای انتقال این ضریح به کربلا تعجیل نکنند و زمان بیشتری برای بازدید علاقه‌مندان و عاشقان ثارالله فراهم کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 22
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • محسن از شوش ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۸
    0 0
    با عرض خسته نباشید به استاد و سازندگان این اثر گرانبها٫ استاد فرشچیان خود گنجی گرانبهاست. و نیازی به این پولها ندارد ٫ جای تاسف و شرمندگی دارد برای آن شایعه سازان. خداوند استاد را حفظ کند .
  • ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۸
    0 0
    khodavand be haghe emam hosein be in bozrgmard ajr salhan ra ata farmayad va kasani ke mikhahand ba nam emam hosein be donyaeshan bersand ra zalil farmayad
  • مومنی ۱۳:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۸
    1 0
    حضرت استاد فرشچیان! با نهایت خضوع، خشوع و ارادت انشاالله خالصانه، دستان زلالتان را می بوسم. شما مایه ی مباهات و افتخار انسانیت و به ویژه تشیع علوی هستید. انشاالله پروردگار چنان توفیق و عزتی ارزانی تان بدارد که لحظه ی ظهور و تشریف فرمایی حضرت حجت (صلوات الله علیه) را به تصویر بکشید. شما آبروی ما در غرب پر نفاق و کینه هستید استاد.
  • عبداله ۱۳:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۸
    5 0
    وَسَلَامٌ عَلَيْهِ يَوْمَ وُلِدَ وَيَوْمَ يَمُوتُ وَيَوْمَ يُبْعَثُ حَيًّا و درود بر او، روزى كه زاده شد و روزى كه مى‏ميرد و روزى كه زنده برانگيخته مى‏شود. السلام علیک یا ابا عبدالله خدمتگزاری وآستان بوسی اهل بیت علیهماسلام افتخاری است در دنیا وآخرت برای هر انسانی ودرود برهنرمند ارزشمند کشورمان استاد فرشچیان وتمامی همکاران ایشان در ساخت این ضریح مطهر
  • عاشق امام حسين ۱۴:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۸
    1 0
    يا حسين اي كاش من هم ميتونستم اونجا باشم و خدمتي كنم. خوشا به سعادتشون. انشاله خدا قسمت كند و آقا ما رو هم بطلبند براي پاي بوسيشان.
  • کمالی ۱۴:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۸
    1 0
    افتخار می کنم که ایرانی هستم. افتخار می کنم که ضریح امام ساخت ایران است. به دستان پرهنر استاد فرشچیان و همه هنرمندان دیگر این اثر افتخار می کنم. انشاالله مهمان امام حسین (ع) در کنار حوض کوثر باشند.
  • abd ۱۴:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۸
    1 0
    السلام علیک یا ایاعبدالله بنده استاد را در حرم حضرت معصومه در حالی که بطور گمنام در حال نماز بود ملاقات کردم و مطالب بالا را از زبان خودشان شنیدم. حفظه الله تعالی
  • ۱۶:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۸
    1 0
    کاش استاد به جای امریکای فاسد در قم یا کاشان یا یزد سکونت میکردند
  • حمید ۱۶:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۸
    2 0
    مهم اینه که استاد یک فرد کاملا ایرانی ایلامی است و اتفاقا حضور چنین افرادی در غرب خود به تنهایی نقش یک سفارت فرهنگی را به خوبی ایفا می کند.
  • ۲۰:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۸
    3 0
    خندیدم
  • ۲۳:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۸
    1 0
    حالا با اين اوصاف، استاد فرشچيانه يا شجريان!!!؟؟؟
  • بهروز ۰۲:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۹
    1 0
    "گر بر سر قول و فعل سنجیده شوی/وز دیده ی خلق مردم دیده شوی/با خلق چنان به زی که چون فعل تو را/هم چون تو عمل کنند رنجیده نشوی/"این ابیات را برای آن فرد و یا افرادی نوشته ام که غافل از بازخواست الهی به آسانی به بیان سخنان دروغ و شایعه دامن می زنند آیا تا بحال واقعا اندیشیده اند که اگر بجای این هنرمند وارسته و عالی مقام یعنی جناب استاد محمود فرشچیان که آوازه ی هنرشان به لطف خدای سبحان در اکثر نقاط جهان از آسیا و اروپا تا آمریکا و اقیانوسیه زبانزد اهل فن می باشد در مقام تهمت و دروغ نسبت به خودشان قرار بگیرند چه حالی پیدا میکنند؟پس لطفا تا دیر نشده و اجل بسر نیامده فورا از درگاه پروردگار متعال توبه بفرمایند/والسلام/
  • عباسي ۰۳:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۹
    1 0
    اولا كذب اين حرفا ثانيا دستگاه امام حسين خيلي عظيم تر از اين حرفاست ثالثا يك ميليارد كه پولي نيست رابعا گر به زره نظر لطف پور بوتراب كند *** به اسمان رود كار افتاب كند خامسا امام حسين كشتي نجاتيه كه هم سريع و هم وسيع وهمه رو درهم ميخره سادسا التماس دعا از استاد فرشچيان استاد اين پول كه پولي نيست هزاران كيلو طلا هم بدند دستگاه اقا بزرگ تر از اين حرفاست سابعا مردم عزيز افق ديدتون رو وسيع كنيد كه مولا علي فرمود ارزش هر كس به اندازه افق ديد اوست
  • ۰۹:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۹
    2 0
    هزاران منفی بر تو باد
  • ترکان ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۹
    1 0
    با سلام و خداقوت خدمت استاد فرشچیان و همه اساتیدی که در این کار همکاری کردند من خودم هم کنیز اهلبیت هستم و طرحهای مختصری برای اهلبیت زده ام که همه به چاپ انبوه رسیده ولی دعایم اکثرا این بوده که خدای من از عمر من بردار و بر عمر استاد فرشچیان بگذار که خالصانه برای خدا و اهلبیت کار می کنند اجرتان با همان امام حسین (ع) که کار کردید برایشان همه ما ایرانی ها ارزش شما استاد گرانبها را می دانیم و قدردان زحمات شما بزرگوار هستیم
  • محمد ۱۰:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۹
    1 0
    هر وقت لازم باشه ایران هم میاد. اما اونجا بودنش هم کم فایده نیست به نظرم. خودش یک نماینده، رسانه و سفارتخانه ی خوبی هست برای ما در اونجا.
  • ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۹
    1 0
    این استاد فرشچیان هم بار خودش رو بست ها. توفیقی ایشون پیدا کرد کاش نصیب ما هم میشد. فکرش رو بکنید با این خدمت صادقانه به حضرت سید الشهدا چه شفاعت هایی رو از طرف چه بزرگانی برا خودش خریده. صدرشون حضرت صدیقه طاهره که من شک ندارم همین یکی برای مستقیم رفتن به بهشت کافی هست. خدا آخر عاقبت ما رو به خیر کنه.
  • ۰۸:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
    1 0
    این از اون حرفای نابخردانه بود !
  • حیدر ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
    1 0
    یادش بخیر خاطره ای از استاد دارم، یادمه مشهد برای زیارت رفته بودم و بعد دریکی از گوشه های آن محل نشستم، قشنگ روبروی استاد نشسته بودم و چهره اش برای من بسیار آشنا، استاد برای انجام کاری پشت میز نشسته و مشغول بود، از بس به ایشون نگاه کردم استاد متوجه نگاه من شد و لبخندی زد از یکی از زائرین پرسیدم این آقا کیست و جواب داد "استاد فرشچیان"
  • نکته ۱۱:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۸
    1 0
    از کجا معلوم اونجایی که استاد زندگی میکنه فساد بیشتره از اینجا اگه صدا و سیما اخبار شهرامون رو مثل اخبار امریکا پوشش میداد میفهمیدیم
  • ۱۱:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۸
    1 0
    استاد استاده صرفنظر از علایق ما مهم اینه که هر کدام جای خودشان برای این کشور و زبان فارسی ابروداری کرده اند
  • علی ۱۸:۲۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۳۰
    1 0
    کسانی که برای رونق ابعاد حسینی دریغ نمیکنند خداوند حافظشان.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس