عراقچی: شاهد نابودی نظام‌مند جمعیت غیرنظامی در غزه هستیم/ پیشنهاد برگزاری نشست فوق‌العاده

وزیر امور خارجه در نامه‌ای به دبیرکل سازمان همکاری اسلامی و وزرای امور خارجه ترکیه و عربستان گفت: آنچه در حال وقوع است صرفاً یک بحران انسانی نیست بلکه نابودی نظام‌مند یک جمعیت غیرنظامی تحت محاصره است.

گزارش مشرق، سیدعباس عراقچی در نامه‌ای به حسین ابراهیم طه دبیرکل سازمان همکاری اسلامی ‌و همچنین هاکان فیدان و فیصل بن فرحان وزرای امور خارجه ترکیه و عربستان، با تأکید بر شرایط فاجعه‌بار غزه خواستار برگزاری نشست فوق‌العاده سازمان همکاری اسلامی به منظور بررسی فاجعه انسانی در این منطقه شد.

متن نامه وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به شرح زیر است:
«بسم الله الرحمن الرحیم

۱۵ مرداد ۱۴۰۴

جناب آقای حسین ابراهیم طه
دبیرکل سازمان همکاری اسلامی
عالیجناب،

با نهایت نگرانی، با احساس فوریت اخلاقی و سیاسی، یک‌بار دیگر در خصوص وخامت روزافزون اوضاع انسانی در نوار غزه با شما مکاتبه می‌کنم؛ وضعیتی که اکنون به یکی از وخیم‌ترین بحران‌هایی تبدیل شده که امت اسلامی و جامعه جهانی با آن مواجه هستند. شرایط در غزه از آستانه تحمل انسانی فراتر رفته است. آنچه در حال وقوع است، صرفاً یک بحران انسانی نیست —بلکه نابودی نظام‌مند یک جمعیت غیرنظامیِ تحت محاصره است. گستره و شدت جنایات صورت‌گرفته، مستلزم اقدام فوری و هماهنگ است.

آخرین آمار و گزارش‌های دریافتی از تمامی نهادهای معتبر بشردوستانه و منابع رسانه‌ای حاکی از آن است که جمعیت غیرنظامی غزه با وضعیتی روبروست که تنها می‌توان آن را با یک واژه توصیف کرد: نسل‌کشی.

به همان اندازه نگران‌کننده، شواهد فزاینده‌ای است که از وجود نیت راهبردی و غیرقانونی رژیم اشغالگر برای اشغال مجدد و الحاق کامل غزه حکایت دارد. اظهارات مقامات ارشد رژیم صهیونیستی، به‌همراه تحرکات نظامی و مواضع سیاسی رژیم نشان می‌دهد که طرحی هدفمند برای محو هویت سرزمینی و سیاسی غزه از طریق کنترل دائمی، مهندسی جمعیتی، و نابودی هرگونه چشم‌انداز حاکمیت فلسطینی در جریان است. مقامات بلندپایه رژیم اشغالگر، صراحتاً از قصد خود برای "حذف غزه به‌عنوان یک موجودیت سیاسی" سخن گفته‌اند. این صرفاً یک تغییر تاکتیکی نیست —بلکه نشان‌دهنده یک طراحی راهبردی برای نابودی حاکمیت فلسطین از طریق اشغال دایم سرزمینی، جابه‌جایی اجباری جمعیت و مهندسی جمعیت است.

با توجه به این تحولات و در چارچوب مفاد منشور سازمان همکاری اسلامی و رویه‌های پیشین در برگزاری نشست‌های فوق‌العاده شورای وزیران امور خارجه، بدینوسیله رسماً درخواست می‌نمایم که نشست فوق‌العاده شورای وزیران امور خارجه در سریع‌ترین زمان ممکن در مقر دبیرخانه کل سازمان در جده برگزار گردد.

هدف از این نشست، بررسی فاجعه انسانی جاری در غزه و هماهنگی برای ارائه کمک‌های فوری، بررسی ابعاد حقوقی و سیاسی قصد رژیم صهیونیستی برای اشغال دائم غزه، اتخاذ موضع واحد و تدابیر اجرایی از جمله ابزارهای دیپلماتیک، حقوقی و اقتصادی برای توقف تجاوز و تضمین پاسخگویی، و همچنین تأکید مجدد بر محوریت مسئله فلسطین برای سازمان همکاری اسلامی و دفاع از حق مردم فلسطین برای تعیین سرنوشت، حاکمیت و بازگشت خواهد بود. این نشست باید نقطه آغاز اقدامات هماهنگ و قابل اجرا برای توقف تجاوز و بازگرداندن عدالت باشد.

با احترام از جنابعالی درخواست می‌نمایم که رایزنی‌های لازم با کشورهای عضو را آغاز و ترتیبات اجرایی این نشست را در اسرع وقت، مطابق با چارچوب‌های آیین‌نامه‌ای و با توجه به فوریت موضوع، فراهم نمایید.

عالیجناب، لطفا مراتب احترام عمیق و پایبندی راسخ اینجانب را به اصول مشترک‌مان پذیرا باشید.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • IR ۱۶:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۶
    3 2
    اسرائیل داره نسل کشی می کنه قبول ولی انصافا چرا ملت ایران به خاطر مردم غزه باید با آمریکا و اسرائیل وارد جنگ بشه؟ مگه مردم غزه با عربستان و قطر و اردن و...هم زبان و هم مذهب نیست؟ خب اونها برن بجنگن به ما چه ربطی داره؟
    • IR ۲۰:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۶
      0 0
      سران احمق و عقب افتاده عربستان و کویت و امارات و عمان و.... فقط به فکر منافع دنیوی مردم کشور خودشون هستن
    • IR ۰۹:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۷
      1 1
      هنوز متوجه نشدید اسرائیل دشمن تک تک ما و این کشورهاست. فقط هنوز نوبتشان نرسیده
  • ایرانی IR ۰۹:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۷
    2 0
    الان تو و دولتت کل وظیفه تان در قبال فلسطین رو انجام دادی و با وجدان راحت دوباره برو پای مذاکره با متجاوزین و جنایتکاران کلاش آمریکایی و با آنها نرد دوستی بباز
  • IR ۱۰:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۷
    2 0
    خوب ببین با مذاکره کار حل نمیشه؟؟!
  • IR ۱۵:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۷
    2 0
    آقای عراقچی نابودی نظام مند همان نسل کشی است ولی از نوع لطیف؟
  • ابی تاتلیس IR ۱۸:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۷
    0 1
    اگر سوریه را از دست نداده بودید وآن موقع نصراله می کوبید سوریه وارد عمل میشد دیگر در خاورمیانه این مشکلات وجود نداشت.سیاست صفر
  • IR ۲۳:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۷
    1 0
    مثلن حسین ابراهیم طه میخاد چه غلطی بکنه که تو نامه بهش میزنی؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس