به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از ايسنا، امير عطاء الله صالحي صبح امروز در مراسم صبحگاه مشترک و بزرگداشت روز نيروي دريايي ارتش، در دانشگاه علوم دريايي امام خميني نوشهر اظهار کرد: اکنون نيروي دريايي ارتش در درياهاي آزاد ميتوانند به ماموريت برود و به زودي نيز با حمايت شناورهاي زيرسطحي ماموريتهاي خود را انجام خواهد داد.
وي همچنين با اشاره به توانمنديهاي نيروي دريايي ارتش در زمينهي آموزشهاي تخصصي به نيروهاي تابعه و نيز طراحي و توليد تجهيزات مورد نياز تاکيد کرد: امروز توانمندي ارتش جمهوري اسلامي ايران در نيروي دريايي به ويژه در ساخت انواع تجهيزات راهبردي اعم از سطحي و زير سطحي بسيار بالاست به طوري که حداکثر تا ده سال ديگر بيش از دو سوم تجهيزات نيروي دريايي ارتش، نو و بومي خواهد شد.
فرمانده کل ارتش، ضمن بزرگداشت هفتم آذر روز نيروي دريايي ارتش، به عمليات مرواريد در روزهاي ابتدايي جنگ تحميلي اشاره کرد و يادآور شد: يکي از افتخارات بزرگ نيروي دريايي ارتش انجام موفقيت آميز عمليات مرواريد است که راه را براي اولين بار در جنگ تحميلي بر دشمن بست و نقطه عبور دشمن براي دسترسي به درياي آزاد را کور کرد.
صالحي ادامه داد: در آن زمان که نيروهاي مسلح و کل کشور ما بيرحمانه مورد تجاوز قرار گرفته بودند اولين نيرويي که توانست باور يک همت و مقاومت پيروزمند را به ثبت برساند، نيروي دريايي ارتش بود.زماني که کشور ما مورد تهاجم همه جانبه قرار گرفت و شرق و غرب نيز از دشمن ما حمايت ميکردند،در همان روزهاي ابتداي جنگ نيروي دريايي ما توانست در دريا راه را بر دشمن مسدود و دسترسي او را از آبهاي آزاد قطع کند.
وي همچنين با اشاره به ديدار اخير جمعي از فرماندهان و کارکنان نيروي دريايي ارتش با فرماندهي کل قوا اظهار کرد: به طور مکرر از فرماندهي کل قوا شنيدهايم که ايشان نيروي دريايي را يک نيروي راهبردي ناميدهاند و براي اين که اين عبارت تنها زبان به زبان نچرخد بلکه مفهوم آن را نيز بدانيم بايد به اين نکته توجه کنيم که همهي نيروهاي ما راهبردي طراحي ميشوند، ولي در عمل به قلمرو مرزهاي کشور محدود هستند. يعني براي آنها اين طور طراحي نشده است که خارج از اين قلمرو اقدامي انجام دهند، مگر در شرايط دفاعي؛ در حالي که تنها نيرويي که از قبل به عنوان نيروي راهبردي طراحي شده و به آن عمل ميکند، نيروي دريايي است.
فرماندهي کل ارتش افزود: ما در عرصهي زميني نميتوانيم نيروهاي خود را خارج از مرزها گسيل کنيم و يا نيروي هوايي نيز براي عبور از فضاي هر کشوري بايد اجازهي خاص داشته باشد و اين مساله در مورد همهي کشورها صدق ميکند. تنها نيرويي که با استفاده از آبهاي آزاد ميتواند به کرهي خاکي سفر کند، نيروي دريايي ارتش است.
صالحي در ادامه توانمندي بالا و خود اتکايي در زمينهي آموزشهاي تخصصي و تهيهي تجهيزات را از جمله نکات بارز نيروي دريايي ارتش عنوان کرد و گفت: توانمندي و خود اتکايي در نيروي دريايي ما بسيار بارز است و جهادگران ما در نيروي دريايي ارتش از اولين نيروهايي بودند که از همان ابتداي انقلاب توانستند تلاش خود را آغاز کنند وتجهيزاتي بسازند که پيشتر براي دستيابي به آنها بايد منت ميکشيدند. تنها نيرويي که پس از پيروزي انقلاب براي کسب آموزشهاي کليدي خود نياز به اعزام نيرو به خارج از کشور نداشت، نيروي دريايي بود و عموم آموزشهاي تخصصي مورد نياز در نيروي دريايي ارتش در داخل همين نيرو انجام ميشود.
وي حضور تمام کارکنان نيروي دريايي ارتش در خط مقدم را از امتيازات ويژهي اين نيرو برشمرد و تصريح کرد: يکي از امتيازات ويژهي نيروي دريايي ارتش اين است که تنها نيرويياست که از فرماندهي کل آن تا فرماندهان جزء، همگي همزمان در خط مقدم هستند و اين مطلب يعني نيروي دريايي در تهديدات احتمالي هيچ رخنهاي را نميپذيرد و براي حفظ سواحل آبي تا عمق آبها و دوردستها ، نيروي دريايي ارتش به گونهاي طراحي و پيش بيني شده است که همگي نيروهاي تابعه آن در خط مقدم باشد.
فرماندهي کل ارتش همچنين خاطر نشان کرد: اکنون نيروي دريايي ما با استقرار در سواحل بزرگ مکران در جنوب توانسته است يک باور ملي ديگر نيز ايجاد کند و آن، آبادي و زيرساختهاي خوب در مناطق جنوبي کشور است که متاسفانه در دورهي طاغوت به فراموشي سپرده شده بود و اين به برکت نظام جمهوري اسلامي است که نيروي دريايي توانسته اين باور را در سطح ملي ايجاد کند که آن سواحل بايد پيشرفت کنند.
صالحي در پايان با اشاره به تاکيد اخير فرماندهي کل قوا مبني بر اين که بايد خود را هم در دريا و هم در ساحل تقويت کنيم، اظهار کرد: نيروي دريايي ارتش هم در دريا توانسته است به گونهي راهبردي از شناورها و زير سطحيها استفاده کند و هم توانسته است سواحل خود را به گونهاي مناسب مجهز کند تا در دفاع توام دريايي و ساحلي بتواند در مقابل تهديدات احتمالي مقتدرانه عمل کند.