در روزهايي كه سياه پوشيده بوديم و زير سقف هيئات و تكيه‌ها به سر و سينه مي‌زديم، هيئتي هم گوشه ديگري از شهر شكل گرفته بود؛ البته گوشه‌ي گوشه هم كه نه، بيشتر مركز پايتخت و در جايي كه به حسينيه خيمه معروف شده است.

به گزارش گروه فرهنگی مشرق به نقل از رجا، دهه اول محرم فقط اولين روزهاي سال جديد قمري نيست، حتي فقط پايان يكسال انتظار براي رسيدن به سوگواري پسر غريب و مظلوم فاطمه زهرا(س) هم نيست. دهه اول محرم‌الحرام هر سال فرصت خوبي است تا كارهايي كه رنگ و بوي حسيني دارند در روزهايي كه همه فرياد ياحسين سر مي‌دهند، ياعلي بگويند و راه بيفتند. «هيئت كتاب» هم از همين دست كارها بود.




اولين مجلس «هيئت كتاب» در ششمين شب محرم امسال برگزار شد و در شب نوجوان كربلا، كتابي كه ماجراي عاشورا را براي نوجوانان نقل كرده است، ميانداري كرد.

هيئت كتاب، عنوان سلسله جلساتي است كه قرار است هر سه‌شنبه تشكيل شود و در آن كتاب‌هايي با محوريت دين و اهل بيت(ع) مورد نقد و بررسي قرار گيرد. در اولين جلسه اين هيئت و يك شب مانده به بستن آب به روي حرم پيامبر(ص)، كتاب «تشنه لبان» نوشته حميد گروگان به نقد گذاشته شد.



«تشنه لبان» مقتلي است كه با زبان ادبي و روان ماجراي كربلا را نقل كرده است و بيشتر نوجوانان را بعنوان مخاطب خود در نظر گرفته است. حميد گروگان براي نوشتن اين كتاب دو سال وقت گذاشته است و اين بغير از 15 سالي است كه به گفته وي صرف تحقيقات مورد نظر شده است.

حميد گروگان در اولين شب اين هيئت از گرهي گفت كه به كلاف نگارش كتاب افتاده بود و با توسل او به سيدالشهدا(ع) باز شد: «در نگارش كتاب مقاطعي پيش مي‌آمد كه قادر نبودم ديگر بنويسم. خاطرم هست در نگارش مقتل امام حسين(ع) پنج يا 6 ماه بود كه نتوانسته بودم چيزي بنويسم. در اين مدت سفري به كربلا داشتم و در اقامت 15 روزه‌ام در كربلا با اين امام راز و نيازها داشتم و از خود ايشان كمك خواستم تا اين‌كه سه روز مانده به بازگشت از اين سفر، توانستم نگارش اين مقتل را ادامه دهم.»



نويسنده «تشنه لبان» در اين جلسه در پاسخ به این پرسش که كتاب «تشنه لبان» جزء كدام گونه از مقاتل است، گفت: در اين مقتل سعي کردم ديالوگ‌ها مستند باشد اما در عين حال زبان كتاب نيز ادبي است و در برخي از جهات شعرگونه است و نثر آهنگين دارد.

حميد گروگان نويسنده‌اي است كه آثارش را بيشتر در حوزه دين و براي كودكان و نوجوانان نوشته است. كتاب داستان «ديروز ايران، حالا فلسطين»يكي از آثار اوست كه در قالب شرح گفتگوی یک کودک فلسطیی با پدربزرگ خود نوشته شده. دراین گفتگو، پدربزرگ کتابی از نقاشیهای قشنگ بچه های ایرانی از مبارزات مردم فلسطین به نوه خود نشان می دهد و ضمن توضیح نقاشیها، جنایات اسرائیل را نسبت به مردم فلسطین بیان می کند



«ايمان ضربدر 81» هم ديگر كتاب حميد گروگان است كه به روایت زندگی و رسالت حضرت نوح (ع) که در مدت طولانی تبلیغ و رسالت خود، بیش از ٨٠ نفر به او ایمان نیاوردند، مي‌پردازد. «كمتر از خسي در ميقات» هم سفرنامه حج تمتع گروگان است كه براي نوجوانان نوشته شده است.

به هر حال مي‌توان «هيئت كتاب» را تكيه خوبي دانست كه اهالي نشر مي‌توانند در آن زير عَلَم امام حسين سينه بزنند و كتاب‌هاي ديني در آن ميانداري كنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس