کد خبر 172208
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۱ - ۰۷:۳۲

در این روزها با تداوم افت قیمت‌ها در بازار ارز و سکه همه فروشنده شده‌اند. روز گذشته در برخی صرافی‌ها از هر ۱۰ نفر مراجعه‌کننده تقریبا ۹ نفر فروشنده بود. قیمت‌ها کاهش می‌یابند و فعالان اقتصادی برای برنامه‌ریزی‌های کاری منتظر کف قیمت‌ها هستند.

به گزارش مشرق به نقل از دنیای اقتصاد، در این میان البته دلگرمی چندانی به ثبات قیمت‌ها در پس این روند نیز وجود ندارد. اینکه فعالان بتوانند در مورد رسیدن قیمت‌ها به کمترین سطح و ماندگاری آن اطمینان داشته باشند، خوش‌باوری است، اما در روزهای اخیر کسانی که درخواست حواله و خرید نقدی ارز داشتند، دست نگاه داشته و صبر می‌کنند.

در مرکز مبادلات با اینکه سخنگو به طور روزانه گزارش کاملی از روند معاملات ارائه داده و از تخصیص ارز مبادله‌ای به سایر اولویت‌ها هم خبر می‌دهد، اما برخی از کندی انتقال ارز در این مرکز گلایه دارند. بهمنی رییس‌کل بانک مرکزی تاکید داشتند که قیمت ارز مرجع تغییری ندارد، اما از فردا حقوق گمرکی بر اساس نرخ دلار مرکز مبادلات اعمال می‌شود و مالیات از صادر‌کننده‌‌ها هم گرفته خواهد شد.

آنها تنها در صورتی از معافیت مالیاتی بهره‌مند خواهند شد که دلار‌های صادراتی خود را در مرکز مبادلات ارزی بفروشند. این اتفاقات از چهارشنبه قرار است اجرایی شود. برای اولویت اول و دوم تا ۵۰ درصد معافیت گمرکی در نظر گرفته شده تا افزایش قیمت ارز مرجع در گمرک از ۱۲۲۶ تومان تا محدوده ۲۵۰۰ تومان به نوعی جبران شود.
 
دیروز قیمت دلار در بازار با تقریبا ۵۰ تومان کاهش دیگر مواجه شد، اما در بازار سکه قیمت‌ها تقریبا نسبت به نرخ روز قبل، ثابت مانده‌اند. سکه به نرخ يك میلیون و ۱۱۰ هزار تومان فروخته شد. نیم سکه ۵۶۰ هزار تومان و ربع سکه ۲۸۵ هزار تومان اعلام شد. در بازار طلا نیز قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار نسبت به روز یکشنبه تغییر محسوسی نداشت و در سطح ۱۱۲ هزار تومان باقی ماند.
 
در بازارهای جهانی قیمت طلا البته با قدری افزایش ثبت شده که دلیل آن هم خوشبینی به توافق میان اوباما و دموکرات‌ها بر سر بودجه و همچنین افزایش درگیری‌ها در خاورمیانه عنوان شده است. در عین حال اعتراضات در اروپا همچنان ادامه دارد و بورس‌ها کم رونق هستند. قیمت طلا روز گذشته با ۱۷ دلار افزایش تا ۱۷۳۱ دلار بالارفت.
 
بحث فرعی راه اندازی دوباره پیش فروش سکه که برخی خبرگزاری‌ها اصرار به پیگیری آن دارند باز هم توسط رییس‌کل بانک مرکزی به برخی مسائل ازجمله بالابردن قیمت‌های پایه جدید مشروط شده و به عبارت دیگر فعلا اراده‌ای برای انجام آن نیست. متوقف کردن صادرات طلا و جواهر از کشور یکی از دلایلی است که بانک مرکزی ضرورتی برای سرازیر کردن طلا‌های ذخیره خود در بازار طلافروشان به شکل سکه ندارد.
 
تنها تحویل سکه در دستور کار است نه پیش فروش
ريیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه عرضه سکه‌های پیش‌فروش شده ادامه دارد، گفت: اگر قیمت سکه بی‌ضابطه و غیرمنطقی افزایش یابد براساس قیمت‌های جهانی طلا، پیش‌فروش را آغاز می‌کنیم. محمود بهمنی در گفت‌وگو با فارس اظهار کرد: در حال حاضر تنها برنامه تحویل سکه‌های پیش‌فروش شده در دستور کار قرار دارد؛ بنابراین زمینه تزریق سکه به بازار هنوز وجود دارد. وی افزود: با توجه به اینکه تحویل سکه‌های پیش‌فروش شده ادامه دارد، منتظر روند حرکتی قیمت بازار هستیم و اگر روند طبیعی کاهش قیمت‌ها ادامه یافت و حباب قیمتی وجود نداشت سکه به بازار تزریق نمی‌کنیم.

ريیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: اگر قیمت سکه افزایش بی‌ضابطه و غیر‌منطقی یافت براساس قیمت جهانی طلا پیش‌فروش را آغاز می‌کنیم.
 
به گزارش فارس، بانک مرکزی در سال گذشته حدود ۳/۹ میلیون سکه را پیش فروش کرد و هم‌اکنون مراحل پایانی تحویل را پشت سر می‌گذارد. بر این اساس از مجموع سکه‌های پیش‌فروش شده حدود ۳ میلیون سکه به ابزارهای جایگزین مانند اوراق گواهی سپرده، پته و خرید نقدی تبدیل شده و بیش از ۶ میلیون سکه هم واگذار شده است.
 
به گفته مدیر اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی با پیش‌فروش سکه حدود ۶۵ هزار میلیارد ریال نقدینگی جمع‌آوری شد.
 
تحویل سکه‌های پیش‌فروش شده از ۱۰ روز آینده
همچنین در این راستا مدیر اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی گفت: در حال حاضر بانک مرکزی در حال ایفای تعهدات مرحله هشت ماهه است و از حدود ۱۰ روز آینده تحویل سکه‌های پیش‌فروش شده مرحله ۹ ماهه آغاز می‌شود.
 
پیمان قربانی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: اگر زمانی بانک مرکزی به منظور جذب نقدینگی تصمیم به فروش سکه بگیرد، مطمئنا در موعد مقتضی این امر، با اطلاع‌رسانی گسترده به آگاهی هموطنان خواهد رسید.
 
وی گفت: اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت نقدینگی متنوع بوده و یکی از گزینه‌هایی که این بانک در زمینه جذب نقدینگی مازاد در سال گذشته داشت، پیش فروش سکه بود که در پنج مرحله (دو مرحله چهار ماهه، یک مرحله شش ماهه، یک مرحله هشت ماهه و یک مرحله ۹ ماهه) انجام شد.
 
وی ایفای تعهدات این بانک در بخش پیش فروش سکه و تحویل آن به خریداران را مطلوب ارزیابی کرد و از افرادی که موعد سررسید دریافت سکه‌هایشان فرارسیده یا از زمان آن گذشته است، درخواست کرد هرچه زودتر نسبت به مراجعه به بانک مربوطه و دریافت سکه‌هایشان اقدام کنند.
 
قربانی‌ درخصوص اوراق حواله سکه (پته)، به عنوان یکی از ابزارهای جایگزین سکه نیز اظهار کرد: مدت اعتبار پذیرش حواله‌ها در تمامی شعب بانک ملی تا پایان سال ۱۳۹۱ بوده و پس از آن، حواله‌های یادشده صرفا در شعب صادرکننده دارای اعتبار خواهد بود. بنابراين توصیه می‌شود دارندگان این حواله‌ها در ماه‌های آتی و قبل از پایان سال، جهت دریافت سکه‌های خود به شعب بانک ملی ایران مراجعه کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس