اظهارات ضد ایرانی داماد صدام در مصاحبه با نشریه «ترکیه»

یکی از مهمترین جراید نزدیک به حزب حاکم ترکیه، تریبون خود را در اختیار داماد و منشی سابق صدام حسین دیکتاتور معدوم بعث عراق گذاشته تا علیه ایران صحبت کند.

به گزارش مشرق، نام جمال مصطفی عبدالله السلطان التکریتی منشی صدام حسین برای خبرنگاران و تحلیلگرانِ آشنا به تاریخ بعث عراق آشناست. چرا که تسلیم شدن او به نیروهای اشغالگر آمریکایی، به عنوان رویدادی مهم در رسانه‌های آن زمان، بازتاب یافت.

جمال تکریتی بعد از محاکمه به مدت ۱۵ سال زندانی شد. اما از روزی که آزاد شده، همواره تلاش می‌کند تا هر جوری شده، باز هم به صفحات اول روزنامه‌های منطقه و جهان بازگردد.

با این حال، کشورهای عربی منطقه به او بی‌اعتنایی می‌کنند و ترجیح می‌دهند از او فاصله بگیرند. ولی در این میان، روزنامه مشهور «ترکیه گازتسی» که به عنوان یکی از مهمترین جراید نزدیک به حزب عدالت و توسعه و دولت اردوغان شناخته می‌شود، در اقدامی عجیب و خصمانه، تریبون خود را در اختیار داماد و منشی سابق صدام حسین دیکتاتور معدوم بعث عراق گذاشته تا علیه ایران صحبت کند.

کشور ترکیه ,

مرا نکشید! همه چیز را خواهم گفت

جمال مصطفی عبدالله السلطان التکریتی که با نام دکتر جمال هم شناخته می‌شود، داماد صدام حسین و همسر «حلا» دختر کوچک او بود. برای آن که این جوانِ فامیل صدام حسین، به سرعت در رژیم بعث رشد کند، چند نشان و مدال نظامی به او داده شد و به عنوان مسئول امور قبایل و عشایر عراق و همچنین به عنوان منشی دوم دفتر صدام منصوب شد.

جمال خیلی زود با استفاده از اطلاعات شنود شده از تلفن‌های مقامات سیاسی و نظامی عراقی، جایگاه خود را تثبیت کرد و به عنوان «جعبه سیاه» و فرد مورد اعتماد صدام حسین، صاحب نفوذ و اختیارات ویژه شد و همه ژنرال‌های بعثی، حتی از نام و سایه او می‌ترسیدند.

با این حال، او در سال ۲۰۰۳ میلادی خیلی زود تسلیم شد و در برابر دوربین نظامیان آمریکایی بارها این جمله را به زبان عربی و همچنین به انگلیسی شکسته، تکرار کرد: «مرا نکشید! همه چیز را خواهم گفت».

جمال به وعده‌اش عمل کرد و اطلاعات نظامی، مالی و لجستیکی حساسی در اختیار آمریکایی‌ها گذاشت. با این حال، همراه با سرلشکر ولید حامد توفیق الناصری التکریتی استاندار بصره در دوره صدام و برزان عبدالغفور سلیمان المجید فرمانده گارد ویژه دیکتاتور عراق، به مدت ۱۸ سال در زندان الحوت عراق محبوس شد.

کشور ترکیه ,

جمال پس از طی دوران حبس، هر چند وقت یک بار در کشوری می‌ماند به این امید که بتواند با کسب حمایت‌های سیاسی و تبلیغاتی، باز هم به دوران قدرت بازگردد! حالا در این میانه و در شرایطی که هیچ رسانه‌ای حاضر نیست پای سخنان او بنشیند، روزنامه «ترکیه» هذیان‌های او را در صفحه نخست گنجانده و با او مصاحبه کرده است.

ادعاهای مضحک داماد صدام

روزنامه ترکیه بر روی عکس و مصاحبه داماد صدام، مهر «ویژه» یا اوزل را گنجانده و نشان داده که انتشار این مطلب را یک اقدام مهم و یک دستاورد مطبوعاتی ارزشمند می‌داند. ولی مرور گفته‌های عجیب این مقام اسبق بعثی، مرغ پخته را هم به خنده وا می‌دارد.

کشور ترکیه ,

روزنامه ترکیه چاپ آنکارا، برخی ازادعاهای مضحک و هذیان گونه جمال مصطفی درباره ایران را به این شیوه دسته بندی کرده است:

«ایران صرفاً به دنبال استیلای تشیع بود و برای رسیدن به این هدف، باعث مرگ دو میلیون عراقی شد، کشور ما را تجزیه کرد و با اسرائیل و قدرت‌های غربی همکاری کرد.»

ییلماز بیلگن دبیر سیاسی روزنامه ترکیه، در حالی این ادعای مضحک را به صفحه نخست روزنامه‌اش برده که سازمان ملل متحد و همه کشورهای جهان، این واقعیت بدیهی را پذیرفته‌اند که ارتش بعث تحت امر صدام حسین به خاک ایران تجاوز کرد و به نیت اشغال کشورمان چنین قدمی برداشت اما پاسخی محکم و کوبنده دریافت کرد.

منشی سابق صدام در ادامه، این گفته‌های عجیب را مطرح کرده است: «به زودی در کشور ما عراق، انقلابی مشابه آن چه در سوریه دیدیدم، رخ خواهد داد. همه شرایط برای انقلاب آماده است. جنبش آزادی ملی و تغییر عراق که شخصاً رهبری آن را بر عهده دارم، به شدت در حال فعالیت و سازماندهی است. مردم ما، صرف نظر از اینکه شیعه، سنی، ترکمن، عرب، کرد، مسیحی یا شبکی باشند، اسیر دولت فعلی بغداد هستند و تمام منابع ما بی‌رحمانه مورد سوء استفاده قرار می‌گیرد. عراق در حال تجربه یک دوره فترت وحشتناک است. غربی‌ها کشور ما را به صورت فیزیکی اشغال کردند، اما بازیگر اصلی در پشت صحنه ایران بود».

داماد صدام در ادامه سخنان هذیان وار خود، مدعی شده «ایران و اسراییل، در ظاهر دشمن همدیگر هستند، اما در مورد وضعیت فعلی خاورمیانه، اتحادی بین تهران و تل آویو وجود دارد. آن هم در شرایطی که در بغداد، حتی سیاستمداران شیعی از تهران و نظام استثمار متنفر شده‌اند. ما به عنوان جنبش آزادی‌بخش ملی و تغییر، با همه، صرف نظر از دین، فرقه یا ملیت، در تماس هستیم. ما با موج بزرگی از شورش به حضور اشغالگرانه ایران در عراق پایان خواهیم داد. زمان تغییر در عراق فرا رسیده و این اجتناب‌ناپذیر است. همانطور که انقلابیون سوریه در ۱۱ روز وارد دمشق شدند، ما بغداد را در یک هفته آزاد خواهیم کرد».

داماد سابق صدام حسین، در ادامه برای به دست آوردن دل آنکارا گفته است: «ایران از هر وسیله‌ای برای ایجاد شکاف بین عراق و ترکیه استفاده کرد. با این حال، رئیس جمهور صدام حسین همیشه می‌گفت: ترکیه دوست قدیمی ماست. به همین خاطر، مداوماً دستورالعمل‌هایی برای همکاری در زمینه تجارت، سیاست، نظامی، انرژی، امنیت مرزی و تروریسم می‌داد. او حتی به ترکیه اجازه داد تا ۱۵ کیلومتر در داخل عراق عملیات انجام دهد. برخی توافقات ویژه دیگر نیز در آن دوره منعقد شد. بسیاری از مشکلات ترکیه، از جمله استقرار پ.ک.ک در عراق، پس از سقوط صدام آغاز شد. ترکیه در معرض موج بسیار جدی مهاجرت قرار گرفت. نزدیک به ۸ میلیون سنی عراقی مجبور به ترک کشور شدند. مرزهای آن به یک تهدید تبدیل شد و میلیاردها دلار هدر رفت. در طول این فرآیند، ایران بیش از ۶ میلیون شیعه را از خارج از کشور، از جمله ایران، افغانستان و پاکستان، به جای مسلمانان سنی که تبعید کرده بود، به عراق آورد. ترکمن‌ها کسانی بودند که بیشترین آسیب را از این طرح جمعیتی دیدند. وقتی ما به قدرت برسیم، به همه این بی‌عدالتی‌ها پایان خواهیم داد».

داماد صدام حسین، در ادامه ادعاهای مضحک خود، مدعی شده که حمله شیمیایی به حلبچه نیز کار ایران بوده و نسبت دادن این جنایت به صدام حسین و عراق، دور از انصاف است! این در حالی است که یکی از افسران مشهور بعث مشهور به علی شیمیایی و قصاب حلبچه، به عنوان مسئول و مجری اصلی عملیات بمباران شیمیایی، اعدام شد.

کشور ترکیه ,

منشی سابق صدام حسین نشان داده که ادراک روشنی نسبت به سخنان خوشایند رسانه‌های نزدیک به آکپارتی دارد و گفته است: «من ۱۸ سال را در زندان گذراندم. با این حال، هرگز از آرمان خود برای یک عراق قوی، یکپارچه و کامل دست نکشیده‌ام. این مردم میهن خود را دوست دارند. ما، به عنوان جنبش التجمل الوطنی العراقی التحریر و تغییر و با گام‌های استوار به جلو حرکت می‌کنیم. تمام گروه‌هایی که قربانی نقشه ایران برای تجزیه جهان اسلام به نفع امپراتوری پارس هستند، منتظر آن روز بمانند. ایران همیشه علیه ترکیه اقدام کرده است. ولی بدانید که در دوران حکومت ما، پ.ک.ک و حشد الشعبی در عراق وجود نخواهند داشت.»

سخنان داماد صدام حسین دیکتاتور معدوم عراق، چنان مضحک و بی‌پایه است که نیاز به تحلیل و ارزیابی ندارد. نکته مهم اینجاست که چرا در این شرایط سیاسی – امنیتی منطقه، یکی از روزنامه‌های نزدیک به حزب عدالت و توسعه و دولت اردوغان، تا این اندازه به چنین یاوه بافی‌هایی اعتنا کرده و آن را به عنوان مصاحبه ویژه و دستاورد مطبوعاتی مهم، عرضه می‌کند؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 40
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 4
  • IR ۱۵:۱۰ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
    49 8
    قیافه ش شبیه رجوی کثافته. همون نمک به حروم گور به گور شده.
    • IR ۱۷:۴۹ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
      22 4
      ظاهراً یانکی ها هجده سال وی را در آب نمک خوابانده اند به امید و آرزوی تولد صدامی دیگر علیه ایران! البته این آرزو را در باره رهبر منافقان هم داشتند که خیلی هیشان با خود به گور بردند !!
    • IR ۲۲:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
      0 0
      دشمنی ترکیه با ملت ایران از دشمنی اسرائیل با ما قطعا بیشتر است .
    • IR ۲۳:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
      0 0
      باید توی گونی بیاورندش ایران تا با او مصاحبه کنیم
    • یاشاسین اردبیل IR ۱۱:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۴
      0 1
      در هر حال روزنامه وابسته به رجب شیطان مغول زاده است که دشمن ما ایرانی هاست .
  • IR ۱۵:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
    28 3
    معلومه ترکیه کاری که در سوریه انجام داده به دهنش مزه کرده میخواد همون رو تو عراق انجام بده
  • IR ۱۵:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
    10 0
    خب مگر باید انتظاری غیر از این داشته باشیم؟
  • IR ۱۵:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
    32 4
    اول_ترکیه دوست ما نیست. ترکیه دشمن ایران و نوکر اسرائیل و آمریکاس و سوریه را تقدیم اونا کرد. دوم_ این چرندیاتی را که این تکریتی احمق گفته همه الاغای ماهواره دربست قبول میکنن. مشکل ما "فوران بیشعوری و بیدینی" هست.
  • US ۱۵:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
    2 20
    درست گفته
    • IR ۰۹:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۵
      0 0
      عراق هفتاد درصدش شیعه هست وسنی کمتر داره سنی هاشم بیشتر کردهستن در واقع اکثریت عراقی ها شیعه هستن پس باید در حاکمیت نقش بیشتری داشته باشن دیکتاتوری صدام چنان این شیعیان را سرکوب کرد که حالا حالا ها باید امثال این آقای وامانده از قدرت فراری باشن چون هنوز امثال سیستانی هستن که هفتاد درصد عراق ازش حرف شنوی دارن نمونه اون داعش که مردم عراق بیرونشون کردن
  • US ۱۵:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
    6 10
    جنگ با عراق اسراییل سلاح داد
    • IR ۱۸:۰۷ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
      9 4
      اسراییل هیچ سلاحی نداد حتی یک سوزن تفنگ . یک سرهنگ سابق صهیونیست که دلال سلاح بود به ایران سلاح انفرادی فروخت . تنها کشوری که به ما سلاح داد پادشاه لیبی بود . ما تحریم صد درصدی بودیم .
    • US ۲۲:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
      0 0
      سایت جنگاوران برو چه نوع سلاح های رو اسراییل داده نوشته
  • امید IR ۱۵:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
    7 24
    کاملا درست گفته چون ایران باعث نابودی خود و تمام کشورهای همسایه است
    • IR ۲۰:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
      0 0
      خداوندا تو آگاهی ز حالم
  • IR ۱۵:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
    17 1
    اونی که برای عراق دندان تیز کرده شخص اردوغان و ترکیه ست که پس از تصرف سوریه به فکر تصور کشورای اطرافه
  • علی IR ۱۵:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
    16 2
    وقتی رضا پهلوی بعد از چهل سال با وقاحت تمام ادعای رهبری می کند از داماد صدام هم نباید انتظار دیگری داشت
  • US ۱۵:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
    27 2
    شما هم تریبون به مخالفان اردوغان و ترکیه بدهید بجای سکوت و تماشای خفت بار
  • IR ۱۶:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
    7 2
    اتفاقا هدفشان بازی با افکار وذهن عراقیهاست وبالاخره موفق خواهند شد وعراق با ایران دشمنی خواهد کرد واینجاست که با عقب کشیدن ایران از عراق مثل سوریه اجساد اعراب خائن طبق پیش گویی های آخر الزمانی روی زمین خواهد ماند وعرب به ذلت خواهد افتاد
  • IR ۱۷:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
    27 6
    ترکیه از پشتیبانی داعش دست بردار نیست
    • IR ۱۷:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
      5 20
      داعش رو شما حمایت می کنی.
  • IR ۱۷:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
    14 4
    نشریات کشور جعلی ترکیه رو فقط ... میخونن
  • پارسی - بوشهر NL ۱۸:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
    19 1
    این شیطنت های ترکیه را نمی توان نادیده گرفت. درواقع این گونه تبلیغات هدفدار بخشی از یک سیاست راهبردی است. آنها سوریه را پس از آن همه هزینه ای که روی دست ایران گذاشت از ایران ربودند. اکنون نوبت عراق است.
  • IR ۱۸:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
    15 1
    مثل اون جولانی تروریست آرمان این هم یکپارچه و متحد زیر پرچم عثمانیه. چشم مردم عراق روشن.
  • IR ۱۸:۵۸ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
    20 5
    ترکیه داره اشتباهات بزرگی می کنه که نتیجه ش به زودی معلوم میشه...
    • US ۲۲:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
      0 0
      ترکیه رسانه آزاد هست علیه علیه اردوغان هم خبر منتشر می کنند
  • CA ۱۹:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
    0 0
    در ۸سال جنگ که صدام ملعون آغازگر آن بود و از بمب شیمیایی و تا حمله به شهرهای ایران و کشتن غیر نظامیان از هیچ جنایتی فروگذار نکرد ایران جنگ رو فقط در جبهه ها دنبال کرد .برعکس آمریکا که وقتی به عراق حمله کرد شهر‌ها و زیرساخت های عراق رو زد و داغون کرد و طبق آمار خودشون یک و نیم میلیون عراقی رو کشت و استان کردستان عراق رو خودمختار کرد. مشکل تو حرومزاده با آمریکاست اما معلومه از سرنوشت صدام و دوتا پسر جنایتکارش درس نگرفتی و آرزوی پیوستن به اونها رو داری.
  • IR ۱۹:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
    0 0
    انتظار دارید داماد صدام چی بگه همین خزعبلات رفته افتاده دست وپای اردوغان تا شاید فرجی شد وبه نون ونوایی رسید کور خونده عراق سوریه نیست وزعیمی مثل سیستانی داره
  • مهدی IR ۱۹:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
    0 0
    جدی بگیرید،مرحله بعدی عراق است و این فاجعه درحال شکل گیری است،نیل تا فرات را جدی بگیرید،حاج قاسم روحت شاد اگر بودی این اتفاقات نمیوفتاد،مضحک نیست کاملا با واقعیات میدانی منطبق است
  • IR ۲۰:۰۷ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
    0 0
    به جای آن اقدام احمقانه باید کاری مرکردید تورکیه دچار هرج و مرج داخلی میشد.
  • IR ۲۱:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
    0 0
    کاملا درست گفته
  • GB ۲۲:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
    0 0
    شما هم تلافی کنید, آفتابه بردارد به اردغان, احترام باید متقابل باشد.
  • ساس IR ۲۲:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
    0 0
    چرا نیاز به ارزیابی ندارد؟ مهمترین حق کشی های تاریخ و استیلای کافران با دروغ های کوچک ، قوام گرفته و پیش رفته است ناراضیان ساده لوح واگو میکنند و نقل محافل شان میشود و جوانان باور میکنند و سربازگیری آغاز میشود. بسیار هم جدی است، تفرقه ای که در میان ترک و فارس ایران نسج گرفته ماحصل کار آنکارا و باکو و موسادد است و لایه دوم آنهم تفرقه شیعه و سنی است، آنها مشغول کار روی گسل هستند نباید امانشان داد تا بودجه ریزی کنند و دفاتر طراحی سخنان تفرقه افکنانه بیشتر پیش ببرند، بایستی از بحرانی وارد بحرانی دیگر بشوند تا مجال یرخاراندن نکنند و از سر نیاز و اجبار درماندگی به حق و حقیقت احترام بگذارند
  • IR ۲۳:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۳
    0 0
    ترکیه لجن کثافت
  • IR ۰۰:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۴
    0 4
    ترکیه احمق و نوکران احمقش
  • US ۰۰:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۴
    0 0
    حمایت از پ ک ک ایر... اسرائیل آمریکا زمان جنگ با عراق اسراییل سلاح داد و...
  • IR ۱۲:۲۱ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۴
    1 0
    مرگ بر ترکیه احمق با نشریات مزخرفش بدبختهای فاشیست مغول
  • IR ۱۶:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۴
    0 0
    ترکیه نفهم تروریست
  • IR ۱۶:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۴
    0 0
    اردوغان بابای صدامه؟
  • IR ۱۶:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۴
    0 0
    پان ترک احمق

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس