به گزارش مشرق،کانال تلگرامی انتفاضه فلسطین در مطلبی به یادداشت رونن برگمن، تحلیلگر مشهور اسرائیلی در یدیعوت آحارانوت پرداخت:
مجموعهای از گفتگوهایم با مقامات ارشد امنیتی، نظامی و اطلاعاتی در طول دو هفته گذشته به نتایج ناگواری منجر شده است:
ارتش در حال انجام نبردی است که میداند نمیتواند به هدف اول (آزادی اسرا) دست یابد.
همچنین، به دلیل هزینه بالای کنترل و حکومت نظامی در نوار غزه، کسانی در درون رهبری آن هستند که امکان دستیابی به هدف دوم، یعنی «حل و فصل و شکست حماس»، را زیر سوال میبرند.
ارتش در یک دوراهی قرار دارد:
از یک سو، مردم که واقعاً دلیل جنگ دوباره را نمیفهمند، همانطور که خود ارتش نیز در درک آنچه انجام میدهد و مسیرش در این عملیات دشوار است و از سوی دیگر، خانوادههای زندانیان که این عملیات را بیشتر یک ریسک میدانند تا یک امید.
از سوی سوم - سطح سیاسی، نخست وزیر و وزیر ارتش، که ارتش را به طور نامحدود ستایش میکنند، گویی ارتش کسی بوده که آغازگر و برنامهریز بوده است، همه اینها را به این منظور که بعداً وقتی همه چیز فرو ریخت، بتوانند آن را مسئول بدانند.
در عین حال، آنها به این طرح که به نظر میرسد از ارتش آمده است، اهدافی را اضافه میکنند که به شدت با اهداف جنگ و قوانین جنگ در تضاد است و از کلماتی استفاده میکنند که خطرات بسیار جدی را برای افسران نظامی به همراه دارد.
با این حال، دشوارترین معضل، شاید معضل ارتش با خودش باشد.
یک سال و نیم از این جنگ، طولانیترین جنگ تاریخ، میگذرد، بدون اینکه اسرائیل موفق به شکست حماس شود.
به گفته مقامات ارشد امنیتی، پیشروی در غزه در نهایت (اگر) اسرائیل را به اشغال کامل نوار غزه هم برساند، چیزی که ارتش اسرائیل، یا حداقل بسیاری از فرماندهان ارشد آن، اگر نگوییم اکثر آنها، معتقد نیستند که برای امنیت اسراییل خوب است.
ارزیابی ستاد کل، بر اساس کار تیمهایی از جامعه اطلاعاتی، تحلیل عملکرد نیروی هوایی، بخش برنامهریزی و دیگران، این است که نیاز به ماندن در آنجا برای سالها وجود خواهد داشت، زیرا در غزه، شبکه بسیار بزرگتری از تونلها و استحکامات وجود دارد.
این امر مستلزم کنترل کامل زمین، نیروهای عظیم، خطوط طولانی تدارکات لجستیکی و نیاز مداوم به جایگزینی نیروها با نیروهای تازه نفس است. با فرسایشی که همه در سیستم ذخیره مشاهده میکنند، مشخص نیست که این وضعیت بتواند در درازمدت پایدار بماند.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.