کد خبر 1714940
تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۶
تصویب پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام

رئیس مرکز اطلاعات مالی و دبیرشورای عالی  پیشگیری  و مقابله  با پولشویی  وتامین مالی تروریسم  از تصویب کنوانسیون پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد.

به گزارش مشرق از مرکز اطلاعات مالی، هادی خانی معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی عصر چهارشنبه اعلام کرد: بعد از ماه ها بحث های کارشناسی در مجمع تشخیص مصلحت نظام، کنوانسیون پالرمو عصر امروز در جلسه مجمع تشخیص مصلحت تصویب شد.

۱۱ دی ۱۴۰۳ موافقت رهبر معظم انقلاب اسلامی با بررسی مجدد الحاق ایران به «کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملی (پالرمو)» و «کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT)» اعلام شد؛ پس از آن این دو لایحه در کمیسیون ویژه ای در مجمع مورد بررسی قرار گرفت که اواخر اسفندماه پارسال مجمع از تایید این دو لایحه خبر داد تا تصمیم گیری نهایی در صحن مجمع انجام شود.

الحاق ایران به این دو کنوانسیون تنها مانع برای پیوستن کشورمان به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) است و به این ترتیب با رفع این مشکل، ایران می‌تواند به زودی از «لیست سیاه» این گروه که توصیه های آن برای مقابله با جرایم مالی اعم از تامین مالی تروریسم و پولشویی است، خارج شود.

اکنون با تصویب یکی از این لوایح، باید منتظر ماند تا تصمیم مجمع درباره لایحه دوم یعنی سی اف تی نیز نهایی شود تا موانع از مسیر عضویت ایران در گروه ویژه اقدام مالی برداشته شود.

واقعیت این است که از سال ۲۰۰۹ میلادی که اقدامات اولیه ایران برای پیوستن به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) آغاز شد، اقتصاد ایران ۱۶ سال پر تلاطم را پشت سر گذاشته‌ است و حتی در اوج اعمال تحریم‌های نفتی و بانکی به دلیل نپیوستن به این گروه هزینه‌های بالایی را در مراودات مالی، بانکی و بازرگانی پرداخته است.

۲ دهه تلاش برای پیوستن به گروه ویژه اقدام مالی

جمهوری اسلامی ایران از سال ۲۰۰۷ میلادی در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی قرار گرفت و از سال ۲۰۰۹ به طور رسمی در بیانیه های آن اعلام و مقررات اقدام های متقابل علیه تهران وضع شد تا کشورها در مراودات مالی و بانکی با ایران احتیاط کنند. از همان زمان، موضوع خروج ایران از فهرست سیاه اف‌ای‌تی‌اف در دستور کار دولت وقت قرار گرفت که موضوع در شورای عالی امنیت ملی مطرح و به تصویب رسید و از سال ۱۳۸۹ با تصویب «نقشه راه شورای عالی مبارزه با پولشویی» برنامه های اصلاحی در دستور کار دولت است.

ایران در سال ۱۳۹۴ و در دوره ریاست جمهوری حسن روحانی با راهبری وزارت امور اقتصاد و دارایی برای الحاق به گروه FATF اعلام آمادگی کرد؛ از مجموع توصیه‌های گروه ویژه اقدام مالی به عنوان استانداردهای این گروه، ۹ توصیه برای مبارزه با تروریسم و ۴۰ توصیه برای شفافیت مالی ارایه شد که در دستور کار قرار گرفت.

از چهار لایحه‌ای که دولت روحانی برای تکمیل برنامه الحاق ایران به FATF به مجلس فرستاد، دو لایحه «اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم» و «اصلاح قانون مبارزه با پولشویی» به تصویب رسید و اجرایی شد و لوایح «الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با جرایم مالی سازمان یافته (پالرمو)» و «الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم (سی.اف.تی)» به دلیل مخالفت شورای نگهبان و اصرار مجلس، به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد.

اگرچه در همان زمان جلسات متعددی در مجمع برای بررسی این دو لایحه با حضور دولتمردان و مسئولان مرتبط تشکیل شد، اما در نهایت مجمع به جمع بندی نهایی نرسید و لوایح در مجمع مسکوت ماند تا سرانجام دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری که در ایام انتخابات یکی از برنامه های خود را رفع محدودیت از فضای اقتصاد ایران عنوان کرده بود، موافقت رهبر معظم انقلاب اسلامی را برای بررسی مجدد این لوایح اخذ کرد که در ۱۱ دی ماه از سوی وزیر وقت اقتصاد رسانه ای شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 49
  • در انتظار بررسی: 28
  • غیر قابل انتشار: 6
  • IR ۱۷:۵۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۴
    1 0
    جهت اطلاع مردم شریف ایران..... هیچ تغییری در وضعیت جابجایی پول برای ایران بوجود نمیاد. فقط تمام تراکنش ها ی افراد به آمریکا ارسال میشود که هروقت خواست از آن استفاده کند
  • حامد پلاس IR ۱۸:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۴
    0 1
    یکی نغز بازی کند روزگار.... که بنشاندت پیش آموزگار.... همه چیز رو همینجوری بالاخره مجبورید قبول کنید اما خیلی دیر و با هزینه زیاد از جیب ملت نگون بخت و بعد از ابتلا به این اوضاع آشفته ای که بهش دچار شدیم.....
  • عباس IR ۱۸:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۴
    0 0
    بحث کارشناسی! کدومشون کارشناسن؟ بهتره بگید برای بقا. بیچاره این مردم که باید تاوان چه کسانی را بدهند
  • IR ۱۸:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۴
    0 0
    به به، مبارک ضد انقلاب باشه!! 👍👍
  • سید IR ۱۸:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۴
    0 0
    یک خیانت دیگر به ملت ایران با تدبیر سرمایه های اسرائیل در ایران علارغم مخالفت انقلابیون در نهادهای گوناگون حکومتی دقیقاً مانند تصویب بیست دقیقه ای برجام در مجلس علی لاریجانی !!!!!
  • IR ۱۸:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۴
    0 0
    همون ۲۰ سال پیش به پالرمو میپیوستیم چرا اینقدر طول میدید
  • IR ۱۸:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۴
    0 0
    الله اکبر یکی دیگه از مشکلات امریکا حل شد
  • مصطفی IR ۱۸:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۴
    0 0
    چی شد یدفعه همه جا داریم تسلیم میشیم
  • IR ۱۸:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۴
    0 0
    چه عجب . یک تصمیم خوب
  • IR ۱۸:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۴
    0 0
    ببینیم مدعیان اصلاحات باز هم بهانه کار نکردن دارن مثل حسن قفل ساز؟
  • IR ۱۹:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۴
    0 0
    اینم از معجزات دولت برجامیون
  • IR ۱۹:۲۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۴
    0 0
    هم چوب خوردی هم پیاز رو وهم پول پرداختید چه باید گفت با ایران وایرانی چه کردید
  • اکبر DE ۱۹:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۴
    2 0
    در تله غرب گرفتار خواهیم شد. با پیوستن به این پیمان ننگین عزت خودمون رو لکه دار خواهیم کرد و مسیر دور زدن تحریم ها مسدود خواهد شد
  • IR ۲۰:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۴
    0 1
    من نگران قلب کاسبان تحریم هستم که سکته را بزنند. از یک سمت مذاکره از یک سمت تصویب پالرمو. بابا یواش تر!
  • محمد IR ۲۰:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۴
    1 0
    آقا از ما گفتن به این غربی ها اگه رو بدید، باید آستر هم بدید.
  • IR ۲۰:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۴
    2 0
    اول شرع و حجاب دوم مذاکره اینم پالرمو و اخر هم توان دفاعی حکومت عرفی عاقبتی بهتر از این نداره
  • IR ۲۰:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۴
    1 0
    به دلار دویست هزار تومان سلام کنید!
  • IR ۲۱:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۴
    1 0
    رحم الله من یقرء الفاتحه مع الصلوات
  • DE ۲۱:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۴
    0 0
    آفرین، ترامپ تشکر نکرد؟
  • IR ۲۱:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۴
    0 1
    همین رو میتونستید ۷ سال پیش با دلار۳۵۰۰ تومانی تایید کنید. اما با دلار ۸۰ هزاری تایید کردید،احسنت به این تشخیص مصلحت
  • IR ۲۱:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۴
    0 0
    حالا خواهیم دید اوضاع بهتر میشه یا بدتر از ید! ولی خیای عحیب هست کمه شنایی که مخالف بودید چی شد یهویی موافق شدید
  • US ۲۱:۲۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۴
    0 0
    تصویب شد ولی بند آخری که باید با قوانین جمهوری اسلامی مطابق باشد که همان نکته سر خط شد!!
  • IR ۲۱:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۴
    0 0
    الان که دیگه نمیشه برای هیچ جا طلا و دلار فرستاد عضویت ایرادی نداره
  • جاسم حلفی اهواز IR ۲۳:۰۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۴
    1 0
    با سلام - هرگز جمهوری اسلامی ایران از لیست سیاه خارج نخواهد شد . این ساده لوحی است که سیاستمداری یا مسئولی بر این پندار باشد.
  • IR ۰۰:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۵
    8 9
    پیشکش به ترامپ بعد از اظهارات اهنت آمیز
    • شیخ الحکما IR ۰۲:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۶
      1 0
      تاخیر در تسلیم شرافتمندانه !
    • SE ۰۷:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۶
      2 0
      ای خاک بر سر اصحالات
  • خوارج FI ۰۰:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۵
    9 11
    اصلاح طلبان ستون پنجمی
  • DE ۰۱:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۵
    13 1
    تا دیروز که بد بود؟!!!
    • DE ۲۱:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۵
      0 0
      آمریکا هم تا دیروز بد بود.
  • یوسف IR ۰۴:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۵
    23 9
    همه سازمانها ونهادهای بین المللی دست صهیونیزم وآمریکاست،(نظام سلطه جهانی)وبرای مهار کشورهای مستقل وغیرهمسو باسیاست های استثماری غرب پایه گذاری شده اند،و بسیار ساده لوحانه است که تصوربکنیم آبی برای ملت ایران که مخالف سلطه ابرقدرتهاست ازناحیه این سارمانها گرم بشود.
  • IR ۰۵:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۵
    10 1
    خودت رد میکنی خودت تصویب میکنی خودت مخالفت میکنی خودت موافقت میکنی خودت منتقدی خودت اجرا کننده ای
  • IR ۰۷:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۵
    16 12
    انا لله و انا الیه راجعون
  • IR ۰۸:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۵
    9 8
    هر دم از این باغ بری میرسد . آقا بده بره دیگه خلاص
  • IR ۰۹:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۵
    6 8
    فقط بگین آخر تسلیم شدن کجاست؟
  • IR ۱۰:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۵
    15 10
    مومن از یک سوراخ دوبار گزیده نمی شود . پالرمو چند بار باید شما را بگزد تا به ایمانتان شک داشته باشید ؟
  • IR ۱۱:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۵
    5 10
    اسلام و مسلمین هیچگاه در مقابل دشمنلان بیرونی شکست نخورده اند ، آنچه مایۀ شکست و تضعیف موقعیّت ظاهری آنان بوده با ظاهر اسلامی و روکش تدین بوده است !!!
  • NZ ۱۱:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۵
    5 10
    بقول شيخ بنفش: الا برکت الله........
  • IR ۱۲:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۵
    9 0
    تا دیروز که این پالرمو و آف ای تی اف بد بود و ...؟
  • IR ۱۳:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۵
    3 5
    کمک های مالی سازمان ها و نهادهای غربی که از تروریسم حمایت های مالی می کنند، آیا نامشان در لیست سیاه وارد می شود؟
  • IR ۱۳:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۵
    7 9
    الهی شکر که بعد از بیست سال مصلحت تشخیص داده شد.
  • FR ۱۴:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۵
    7 1
    دود سفید بلاخره از کارناوال مصلحت بیرون اومد ...
  • محمد IR ۱۴:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۵
    15 7
    متاسفیم
  • IR ۱۵:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۵
    1 0
    ما که مجبوریم تحریم دور بزنیم چه سودی واسمون داره غیر اینکه راههای دور زدن تحریم رو خودمون از بین میبریم حداقل میگذاشتید توافق میشد کمی تحریم‌ها شل میشد اونوقت نه به باره نه به دار شما سریع خودتحریمی رو شروع کردید
  • احسان IR ۱۶:۵۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۵
    0 1
    اگه بد بود روس و چین عضویت نداشتن حتما روس وچین کمتر از کاربرای مشرق میفهمن!!!
  • هادی IR ۲۲:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۵
    0 0
    جمهوری اسلامی از یه سوراخ دو هزار بار گزیده هم بشه باز دستش رو میکنه تو سوراخ. این هم به پرونده وطن فروشی آقایان اضافه کنید
  • هادی IR ۲۲:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۵
    1 0
    این خط اینم نشون یه رئال هم نمی‌تونید با این سیستم به داخل پول وارد کنید. دزدها و غارت گران فقط میتونن پولهاشون رو با خیال راحت و با یه کلیک از کشور خارج کنن. مبارک همه دزدهای وطنی
  • SG ۰۹:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۶
    0 1
    کاسبان تحریم برای پرکردن جیب خود و خانواده هاشون - 16 سال برای کشور هزینه درست کردند - حالا که اقتصاد کشور در حال احتضار است - مجبور به عقب نشینی شدند . باید کسانی که در این 16 سال سبب فقر و محرومیت مردم ایران شده اند محاکمه و ثروت های نا مشروع شان را مصادره کرد .
  • باقری IR ۱۵:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۶
    0 0
    آفرین

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس