به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، اکنون یک گروه از دانشمندان موسیقیدان با جمعآوری فعالیت این تابشهای سطح پائین یک موسیقی ساخته و با استفاده از یک توده اورانیوم آنرا روی صحنه اجرا کردهاند.
،کریستوفر هاگبارد، موسیقیدان سوئدی یک سال پیش این ارکستر رادیواکتیوی را در ذهن خود پرورش داده و بهار گذشته اولین آلبوم را منتشر کرد اما اکنون این برنامه را به سطح بالاتر ارتقا داده و این موسیقی را بصورت زنده اجرا کرده است.
وی این کنسرت زنده را با حرکت دادن یک نمونه کوچک کم فعال از ماده رادیواکتیوی به سمت جلو و عقب یک طیفسنج گاما اجرا کرده که یک ریتم ضرباندار را تولید میکند.
با استفاده از نشانههای ایزوتوپی زنده در ترکیب با نرمافزار اجرای صوتی زنده، هاگبارد توانسته به سرعت حلقههای تکرار شونده را ایجاد کرده و آنها را به شکل آهنگهای شاد ساخته است.
هاگبارد با همکاری فیزیکدانان هستهای به ساخت الگوریتمهایی پرداخته که شیوه انتشار تابش گاما را از ایزوتوپهای مختلف به شکل توالیهای آهنگین ترجمه میکنند.
پرتو گاما که از فوتونهای تشکیل شده، از تابش مشابه نور و امواج رادیویی برخوردار بوده، با این تفاوت که سطح انرژی آن بالاتر است.
به گفته تیم لوندسترون، فیزیکدان سازمان آموزش و امنیت هستهای سوئد، این شیوه دقیقا با آنچه علم در مورد ماده رادیواکتیو درک کرده، مرتبط است.
به گفته وی، تجزیه کبالت 60 به انتشار دو سطح انرژی بسیار متمایز 1.17 مگا الکترونولت و 1.33 مگا الکترونولت در پرتو گاما منجر شده که سپس به شکل دو تون موسیقایی ترجمه میشوند.
تابش چیزی است که بنظر همیشه باید از آن اجتناب کرد اما در هر ثانیه هزاران ایزوتوپ ریز درون بدن انسان با تجزیه رادیواکتیوی منفجر شده و همزمان در محیط اطراف نیز تابشهای نامحسوس گاما در یک نمایش نوری غیرقابل مشاهده میترکند.