علیرضا گل گلی، مدیرعامل انجمن معماران ایران( طرح و شرح) به خبرنگار مهر گفت: هدفمان از مستند نگاری خانه های بستک این است که به کشورهای دیگر به صورت علمی ثابت کنیم که آیا امارات دارای معماری بستک بوده یا ایران.
وی گفت: به همین منظور با همکاری سازمان میراث فرهنگی درصدد هستیم تا سایتی را تعریف کنیم که در این سایت تمامی ویژگیهای این نوع از معماری ها و خانه ها نشان داده شود.
گل گلی با اعلام اینکه معماری شهرهای خلیج فارس بررسی شده است بیان کرد: خانه هایی را که دارای معماری بستکیه هستند می توان در جزیره هنگام، هرمز، سیراف، لافت، بوشهر بندرعباس مشاهده کرد.
نمونه ای از خانه های بستک در ایران
وی ادامه داد: این نوع معماری از شیراز شروع شده اما اکنون اثری از آنها در شیراز باقی نمانده است.
گل گلی مستند سازی خانه های بستکیه را در مرحله اختصاص بودجه دانست و گفت: حتی اگر این تعهد داده شود که بودجه را می دهند، مستند نگاری خانه ها را اجرایی می کنیم.
وی نسبت به تخریب این خانه ها هشدار داد و گفت: به دلیل بی توجهی به این معماری، این خانه ها به خصوص در بوشهر درحال از بین رفتن هستند.
اکنون بستک از شهرهای مهم استان هرمزگان، با قدمتی تاریخی در قدیم محلی برای استراحت کاروانها بوده است و تا سال ۱۳۳۴ جزو استان فارس محسوب می شد.
شهر بستکیه در امارات
از سال 1890 میلادی به بعد ساخت و ساز شهر بستکیه امروزی دبی که نشات گرفته از معماری ایرانی شهر بستک استان هرمزگان است آنقدر گسترش یافت و مورد اهمیت واقع شد که اکنون بعد از گذشت سالها، بستکیه امارات به یکی از مناطق گردشگری مهم دبی تبدیل شده است تا جایی که اعراب اماراتی قصد دارند میراث تاریخی بستکیه را در فهرست آثار جهانی ثبت کنند اما خانه های بستک در ایران نه تنها رو به تخریب قرار دارند بلکه مستند نگاری آنها نیز منتظر بودجه است.