رئيس کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي گفت: اکنون که پس از 10 سال، نسخه خطي "علي‌نامه" از مهجوريت خارج شده، بايد به دست مردم برسد.

به گزارش مشرق به نقل از برنا، اختتاميه همايش امام‌ علي(ع) و ميراث شب گذشته در تالار کتابخانه مرکزي دانشگاه تهران با حضور غلامعلي حداد عادل رئيس کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي برگزار شد.

اين همايش به منظور بررسي شخصيت و سخنان امام علي(ع) در آيينه فرهنگ و ادب فارسي و تقدير از پژوهشگران و خادمان ميراث علوي برگزار شد.

در اين همايش از کتاب‌هايي با عنوان "علي نامه"، "نهج‌البلاغه"، "کلمات قصار و نثر اللئالي"، "ترجمه منظوم و وصيت‌نامه امام علي(ع) به امام حسين(ع)" سروده سيدحسن غزنوي رونمايي شد.

غلامعلي حداد عادل، رئيس کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در اين همايش گفت: اکنون که پس از 10 سال، نسخه خطي "علي‌نامه" از مهجوريت خارج شده، بايد با انديشيدن تدابيري تحقيق روي اين کتاب را شروع کرد. اين کتاب و مظلوميت حضرت امير(ع) بايد پس از هزار سال از مهجوريت بيرون آيد و به دست مردم برسد.

وي با اشاره به فعاليت و نشر مقاله "شفيعي کدکني" در مجله دانشگاه تهران در سال 79 عنوان کرد: با اقدام شفيعي کدکني و چاپ عکس‌هاي اين کتاب، يک قدم از انتشار علي‌نامه برداشته شد.

رئيس کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: "مجتبي مينوي" که سي و چند سال پيش از مقابل کتابخانه مرکزي دانشگاه تهران تشييع شد از خادمان و افرادي است که بر ما حق فراوان دارد، مينوي زمينه‌اي را فراهم کرد تا در دوراني که دچار کمبود منابع بوديم، اين اثر در کنار صدها نسخه ديگر که از ترکيه منتقل شده بود، در کتابخانه قرار گيرد.

رضا بيات، مصحح کتاب "علي‌نامه" نيز گفت: يکي از نکات مطرح درباره علي‌نامه بحث تاريخي آن است؛ چرا که در حماسه ديني با موضوعات عجيبي برخورد کرده‌ايم. اين کتاب مطالبي را بيان مي‌کند که وقايع تاريخ را بر هم مي‌زند و در واقع علي که در آن از او نام برده شده است، شخص ديگري است.

مصحح علي‌نامه افزود: اين کتاب بسيار دقيق، ظريف و منطبق با تاريخ نوشته شده است و ميزان استفاده از آيات و احاديث بيان شده در اين کتاب حائز اهميت است.

اين مصحح اظهار داشت: اگرچه برخي از مطالب به نظر مي‌آيد که با تاريخ سازگاري و انطباق ندارد، اما بسياري از آنها را در متون تاريخي يافتيم.

بيات عنوان کرد: "ربيع" اقدام به تحريف تاريخ نمي‌کند، چرا که وي تاريخ‌نگار است، پس هر چه را که در کتابي مطرح کرده است با استناد به منايع ديگر بوده است.

بيات عنوان کرد: با همکاري "ابوالفضل غلامي" علي‌نامه تصحيح شد چرا که از ميان جنگ‌هاي حضرت امير(ع)، به جز جنگ بدر و احد، نمونه‌هاي ديگري که قابليت تصويرسازي و نقالي دارد مطرح نشده است.

همچنين در ادامه اين برنامه از پژوهشگران و خادمان ميراث علوي تقدير شد.

در بخش اول از خادمان و پژوهشگران ميراث علوي "ابوالقاسم امامي" به دليل طر تصحيح و ترجمه و تحشيه ديوان منسوب به حضرت امير(ع) و "سيد محمدمهدي جعفري" براي تصحيح، تحقيق و شرح چندين نسخه از نهج‌البلاغه و بيش از 40 پايان‌نامه درباره نهج‌البلاغه، "جويا جهانبخش" به دليل تصحيح کتاب "فرحة الغري و سلوة الشيعه" (اشعار منسوب به حضرت علي و تصحيح شرح خطبه المتقين علامه مجلسي)، "ابوالفضل غلامي" و "رضا بيات" نيز براي تصحيح علي‌نامه ربيع که کهن‌ترين منظومه جمالي و شيعي قرن پنجم است، حجت‌الاسلام "قيس بهجت العطار" نيز براي تصحيح نهج‌البلاغه و "محمود عابدي" با تصحيح کلمات عليه غرا و تصحيح ترجمه کهن عهدنامه مالک اشتر و مطلوب کل طالب، "حبيب‌الله عظيمي" براي تصحيح دو جلد از منهاج الولايه في شرح نهج‌البلاغه، زنده‌ياد "محمدباقر محمودي" براي پژوهش و تاليف 14 جلد از نهج السعاده في مستدرک نهج البلاغه تجليل شدند. "عزيزالله جويني" نيز به سبب پژوهش و تصحيح کهن‌ترين ترجمه فارسي نهج‌البلاغه از قرن پنجم و ششم هجري تجليل شد.

در بخش دوم از تقديرشدگان "فهيمه محبي" براي چاپ 13 جلد دايرة‌المعارف تشيع، "محمد مجتهدي" براي تأسيس و تجهيز کتابخانه بزرگ تخصصي حضرت امير(ع) در مشهد، "ابوالفضل ورمزيار" براي نوآوري و ابتکار و پيشگامي در علي‌نامه خواني و ترويج آن در کشور تجليل شد.

در بخش سوم، پايان‌نامه‌هاي برتر دانشجويي تجليل و از "عليرضا عبداللهي" به دليل تصحيح حمله حيدري سروده "ابوطالب ميرفندرسکي" تقدير شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس