به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، به گفته عليرضا مصداقي نيا سالانه 6/2 ميليون نفر از افراد تازه وارد به مجموعه مبتلايان به HIV اضافه ميشوند و 8/1 ميليون نفر در دنيا به دليل اين بيماري جان خود را از دست ميدهند. وضعيت ايران از نظر ابتلا به HIV نسبت به وضعيت کل دنيا بد نيست.
وي با بيان اينکه 97 درصد از موارد جديد HIV مربوط به کشورهاي با درآمد کم يا متوسط است، افزود: روزانه هزار نفر جوان زير 15 سال در دنيا به HIV مبتلا ميشوند. در مجموع روزانه شش هزار نفر در دنيا به اين بيماري مبتلا ميشوند که 51 درصد آنها را زنان تشکيل ميدهند و 41 درصد آنها در سنين 15 تا 24 سال قرار دارند. اين امر در دنيا هشدار بزرگي است.
مصداقي نيا ادامه داد: به علت مراقبتهاي زياد و سرمايه گذاريهايي که در زمينه HIV ايدز در دنيا صورت گرفته است مرگ و مير ناشي از اين بيماري کاهش يافته همچنين ممکن است در آينده تعداد کودکاني که به دليل اين بيماري والدين خود را از دست داده و يتيم شدهاند افزايش يابد و اين مسئله به عنوان يکي از مسائل اجتماعي کشورها در آينده مطرح شود.
معاون بهداشتي وزير بهداشت با اشاره به وضعيت ايدز در منطقه امرو گفت: هرچند اطلاعات درستي در اين زمينه ازمنطقه در دست نيست اما بر اساس آمار موجود، 460 هزار نفر در منطقه امرو به HIV مبتلا هستند. ايران نيز در اين منطقه قرار دارد اما در کشور ما اطلاعات مناسبي از اين بيماري وجود دارد. در مجموع منطقه امرو در مقايسه با کل جهان ميتواند مشکلات بيشتري در مورد اين بيماري داشته باشد. هرچند که وضعيت ايران در مقايسه با کل جهان وضعيت بدي نيست.
وي ادامه داد: در ايران وجود حدود 80 هزار نفر مبتلا به HIV تخمين زده ميشود که بيش از 20 هزار نفر آنها شناسايي شدهاند. در برههاي از زمان HIV ميان زندانيان و معتادان کشور شيوع يافته بود که خوشبختانه با اقدامات انجام شده و همکاري ساير دستگاهها اين موضوع کنترل شد. در حال حاضر وضعيت HIV در ايران به صورت همگاني و اپيدمي نيست و هنوز در ميان جمعيت خاصي با اين موضوع روبرو هستيم. خوشبختانه آمار مبتلايان به HIV در زندانها رو به کاهش است اما متاسفانه بيماري ايدز در ميان زنان کشور رو به افزايش است. اين امر مقداري نگراني ايجاد کرده است. هرچند که از چند سال گذشته تعداد مبتلايان به HIV در کشور رو به کاهش بوده است.
معاون بهداشت وزير بهداشت نسبت به افزايش بروز موارد HIV در زنان کشور هشدار داد و گفت: بايد مراقبت و کنترلهاي لازم در اين زمينه صورت گيرد تا شاهد توسعه HIV ميان زنان کشور نباشيم.
مصداقي نيا در پايان گفت: مسئله کنترل بيماريها به ويژه HIV موضوعي نيست که وزارت بهداشت به تنهايي قادر به انجام آن باشد. لازم است تمام دستگاههاي مربوطه همکاريهاي لازم را در اين زمينه داشته باشند. همچنين وزارت بهداشت برنامه استراتژيک مقابله با ايدز را تنظيم کرده است که براي اجراي مواد آن به همکاري سازمانهاي مختلف کشور نياز است.